CHP'den Ankara çıkarması

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.02.2021 - 10:17, Güncelleme: 23.02.2021 - 10:17
 

CHP'den Ankara çıkarması

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in isteği ile CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın dün yapılan Genel Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görevden alınacağı haberi ayyuka çıkınca, il yönetim kurulu ve ilçe başkanları Ankara’ya çıkarma yaptı. Böcek’in, görevden aldırmaya ilişkin rest çekme aşamasına geldiği iddia ediliyor.

haberimizvar.net-  Nusret Bayar’ın CHP Antalya İl Başkanı seçildiği kongreden bu yana, il yönetimi ile anlaşamadığı iddiaları eksik olmayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek harekete geçti. İddiaya göre, Böcek’in bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, İl Başkanı Bayar’ın görevden alınmasını istedi. Bu gelişmeler üzerine, pazar gecesi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve Yönetimi Kurulu üyeleri ile 10 ilçe başkanı, 3 de ilçe temsilcisi Ankara’ya gitti. Genel Merkez binasına giden Antalya ekibi, yaptıkları temaslar sırasında MYK’nın toplantı gündeminde görevden almaya ilişkin bir konu başlığı bulunmadığını öğrendi. MYK’DA GÖREVDEN ALMA KARARI ÇIKMADI  Sıcak saatlerin yaşandığı genel merkez binasında öğleden sonra sonuçlanan MYK toplantısında görevden almaya ilişkin bir gündem maddesinin konuşulmadığı öğrenildi. Toplantı çıkışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ile görüşen Nusret Bayar’ın, “Şimdilik bir sıkıntı yok. Belediye kanadı ile iletişiminizi sıcak tutun” anlamında tavsiyeler aldığı öğrenildi. Resmi gündemde olmasa da Muhittin Böcek’in ‘görevden alma’ talebinin genel merkez koridorlarında konuşulduğu, bu talebin genel başkan yardımcılarına ısrarla iletildiği ise artık gizlenmiyor. İLÇELERDEN İL BAŞKANI BAYAR’A DESTEK Görevden alma söylentilerine karşı çıkan ilçe başkanları son 1 aydır Nusret Bayar ile olan temaslarını ve yakın işbirliğini artırmış durumda. Antalya il binasında yapılan durum değerlendirmelerine katılan, ardından Güllük Caddesi’ndeki esnaf ziyaretlerinde Bayar’ın yanında duran ilçe başkanları, görevden alınma söylentileri üzerine Pazar günü akşam saatlerinde il binasında toplanarak, gece yarısı Ankara’ya gitti.  Ankara’da CHP Genel Merkez binasında kamp kuran ilçe başkanları, kararlı bir şekilde ‘Seçimle gelen seçimle gider’ anlayışını ortaya koyarak, İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alınmasına karşı olduklarını gösterdi. Başkan ve temsilci seviyesinde Ankara’ya heyetine dâhil olan 13 ilçe şöyle: Muratpaşa, Aksu, Kemer, Kumluca, Finike, Elmalı, Korkuteli, İbradı, Gündoğmuş, Alanya ile Akseki (yola çıkma hazırlığında ayağı kırıldı), Döşemealtı (ilçe sekreteri), Kepez (sayman) . BÖCEK’İN HASTALIK SÜRECİ İPLERİ KOPARDI Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in her ne kadar,  baştan bu yana, Nusret  Bayar’ın il başkanlığına seçilmesinden hoşlanmasa da, restleşme aşamasına gelmesine sebep olarak, özellikle yoğun bakımda tedavi gördüğü süreçte, yerine  büyükşehir belediye meclisinden birinin başkan seçilmesine yönelik çabalar olduğuna inanmış olması ve bundan Nusret Bayar’ı sorumlu tutması gösteriliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in isteği ile CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın dün yapılan Genel Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görevden alınacağı haberi ayyuka çıkınca, il yönetim kurulu ve ilçe başkanları Ankara’ya çıkarma yaptı. Böcek’in, görevden aldırmaya ilişkin rest çekme aşamasına geldiği iddia ediliyor.

haberimizvar.net-  Nusret Bayar’ın CHP Antalya İl Başkanı seçildiği kongreden bu yana, il yönetimi ile anlaşamadığı iddiaları eksik olmayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek harekete geçti. İddiaya göre, Böcek’in bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, İl Başkanı Bayar’ın görevden alınmasını istedi. Bu gelişmeler üzerine, pazar gecesi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve Yönetimi Kurulu üyeleri ile 10 ilçe başkanı, 3 de ilçe temsilcisi Ankara’ya gitti. Genel Merkez binasına giden Antalya ekibi, yaptıkları temaslar sırasında MYK’nın toplantı gündeminde görevden almaya ilişkin bir konu başlığı bulunmadığını öğrendi.

MYK’DA GÖREVDEN ALMA KARARI ÇIKMADI

 Sıcak saatlerin yaşandığı genel merkez binasında öğleden sonra sonuçlanan MYK toplantısında görevden almaya ilişkin bir gündem maddesinin konuşulmadığı öğrenildi. Toplantı çıkışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ile görüşen Nusret Bayar’ın, “Şimdilik bir sıkıntı yok. Belediye kanadı ile iletişiminizi sıcak tutun” anlamında tavsiyeler aldığı öğrenildi. Resmi gündemde olmasa da Muhittin Böcek’in ‘görevden alma’ talebinin genel merkez koridorlarında konuşulduğu, bu talebin genel başkan yardımcılarına ısrarla iletildiği ise artık gizlenmiyor.

İLÇELERDEN İL BAŞKANI BAYAR’A DESTEK

Görevden alma söylentilerine karşı çıkan ilçe başkanları son 1 aydır Nusret Bayar ile olan temaslarını ve yakın işbirliğini artırmış durumda. Antalya il binasında yapılan durum değerlendirmelerine katılan, ardından Güllük Caddesi’ndeki esnaf ziyaretlerinde Bayar’ın yanında duran ilçe başkanları, görevden alınma söylentileri üzerine Pazar günü akşam saatlerinde il binasında toplanarak, gece yarısı Ankara’ya gitti.  Ankara’da CHP Genel Merkez binasında kamp kuran ilçe başkanları, kararlı bir şekilde ‘Seçimle gelen seçimle gider’ anlayışını ortaya koyarak, İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alınmasına karşı olduklarını gösterdi. Başkan ve temsilci seviyesinde Ankara’ya heyetine dâhil olan 13 ilçe şöyle: Muratpaşa, Aksu, Kemer, Kumluca, Finike, Elmalı, Korkuteli, İbradı, Gündoğmuş, Alanya ile Akseki (yola çıkma hazırlığında ayağı kırıldı), Döşemealtı (ilçe sekreteri), Kepez (sayman) .

BÖCEK’İN HASTALIK SÜRECİ İPLERİ KOPARDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in her ne kadar,  baştan bu yana, Nusret  Bayar’ın il başkanlığına seçilmesinden hoşlanmasa da, restleşme aşamasına gelmesine sebep olarak, özellikle yoğun bakımda tedavi gördüğü süreçte, yerine  büyükşehir belediye meclisinden birinin başkan seçilmesine yönelik çabalar olduğuna inanmış olması ve bundan Nusret Bayar’ı sorumlu tutması gösteriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.