CHP’den erken seçim stratejisi

SİYASET 30.08.2021 - 18:16, Güncelleme: 30.08.2021 - 18:16
 

CHP’den erken seçim stratejisi

Erken seçim çağrısı yapan CHP’nin, tüm seçmenin yüzde 30’unu oluşturan ‘kararsızları’ ikna etmek için harekete geçti. Seçim çalışması iki ana başlıkta yürütülüyor. Birincisi sokak örgütlenmesi ve ev ziyaretleri, ikincisi sandık güvenliği.

haberimizvar.net-  Erken seçim çağrısı yapan CHP’nin, herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan ve anketlere göre tüm seçmenin yüzde 30’unu oluşturan ‘kararsız’ seçmeni ikna etmek için harekete geçtiği belirtildi. CHP, yapacağı ev ziyaretleriyle hem yaşayan ve kayıtlı seçmen sayısını karşılaştıracak ve sanal/yığma seçmeni belirleyecek, hem de kararsız seçmenin oyuna talip olacak. CHP tarafından 2 Haziran’da örgütlere gönderilen yazıda, “Ülkemiz mevcut iktidar tarafından yönetilememekte, maalesef savrulmaktadır. Türkiye’nin istikrarı, huzuru ve krizleri aşması noktasında erken seçim ihtiyacı acildir” denilmişti. İKİ ÇALIŞMA ÜZERİNDE DURUYORUZ Milliyet Gazetesi’nden Mehtap Gökdemir’in haberine göre, erken seçim her an olacakmış gibi çalıştıklarını ifade eden CHP kaynakları, “Şu anda iki çalışma üzerinde duruyoruz. Birincisi sokak örgütlenmesi ve ev ziyaretleri, ikincisi sandık güvenliği” ifadesini kullandı. CHP başlattığı sokak örgütlenmesi çalışması ve ev ziyaretleriyle seçmen sayısı ile konutta yaşayan seçmen sayısının uyumlu olup olmadığına bakacak, sanal/gerçek olmayan seçmen ya da yığma seçmen olup olmadığını kontrol edecek. ODAK NOKTASI KARARSIZ SEÇMEN CHP, ev ziyaretlerinde seçmenleri, eğilimlerine göre “oy verecek”, “kararsız”, “oy vermeyi düşünmeyen” şeklinde gruplandıracak. Kararsız seçmenler yapılacak çalışmaların odağına alınacak. CHP’nin teşkilatı için hazırladığı slaytlarda da ikinci ve daha sonra yapılacak ev ziyaretlerine ilişkin, “Çalışmanın odak noktası artık herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan kararsız seçmenler olmalıdır” talimatı yer aldı. CHP, “Bize oy verecek seçmenlerin de ihmal edilmemesine özen gösterilmeli” uyarısını da yaptı. CHP teşkilatına verdiği eğitimde ‘beden dilinin’ önemine vurgu yaparken, iletişimde etkileyiciliği ‘sözcüklerin’ yüzde 7 ila 10, ‘ses tonunun’ yüzde 30 ila 38, ‘beden dilinin’ ise yüzde 55 ila 60 oranında artırdığını belirtiyor. 
Erken seçim çağrısı yapan CHP’nin, tüm seçmenin yüzde 30’unu oluşturan ‘kararsızları’ ikna etmek için harekete geçti. Seçim çalışması iki ana başlıkta yürütülüyor. Birincisi sokak örgütlenmesi ve ev ziyaretleri, ikincisi sandık güvenliği.

haberimizvar.net-   Erken seçim çağrısı yapan CHP’nin, herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan ve anketlere göre tüm seçmenin yüzde 30’unu oluşturan ‘kararsız’ seçmeni ikna etmek için harekete geçtiği belirtildi. CHP, yapacağı ev ziyaretleriyle hem yaşayan ve kayıtlı seçmen sayısını karşılaştıracak ve sanal/yığma seçmeni belirleyecek, hem de kararsız seçmenin oyuna talip olacak. CHP tarafından 2 Haziran’da örgütlere gönderilen yazıda, “Ülkemiz mevcut iktidar tarafından yönetilememekte, maalesef savrulmaktadır. Türkiye’nin istikrarı, huzuru ve krizleri aşması noktasında erken seçim ihtiyacı acildir” denilmişti.

İKİ ÇALIŞMA ÜZERİNDE DURUYORUZ

Milliyet Gazetesi’nden Mehtap Gökdemir’in haberine göre, erken seçim her an olacakmış gibi çalıştıklarını ifade eden CHP kaynakları, “Şu anda iki çalışma üzerinde duruyoruz. Birincisi sokak örgütlenmesi ve ev ziyaretleri, ikincisi sandık güvenliği” ifadesini kullandı. CHP başlattığı sokak örgütlenmesi çalışması ve ev ziyaretleriyle seçmen sayısı ile konutta yaşayan seçmen sayısının uyumlu olup olmadığına bakacak, sanal/gerçek olmayan seçmen ya da yığma seçmen olup olmadığını kontrol edecek.

ODAK NOKTASI KARARSIZ SEÇMEN

CHP, ev ziyaretlerinde seçmenleri, eğilimlerine göre “oy verecek”, “kararsız”, “oy vermeyi düşünmeyen” şeklinde gruplandıracak. Kararsız seçmenler yapılacak çalışmaların odağına alınacak. CHP’nin teşkilatı için hazırladığı slaytlarda da ikinci ve daha sonra yapılacak ev ziyaretlerine ilişkin, “Çalışmanın odak noktası artık herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan kararsız seçmenler olmalıdır” talimatı yer aldı. CHP, “Bize oy verecek seçmenlerin de ihmal edilmemesine özen gösterilmeli” uyarısını da yaptı. CHP teşkilatına verdiği eğitimde ‘beden dilinin’ önemine vurgu yaparken, iletişimde etkileyiciliği ‘sözcüklerin’ yüzde 7 ila 10, ‘ses tonunun’ yüzde 30 ila 38, ‘beden dilinin’ ise yüzde 55 ila 60 oranında artırdığını belirtiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.