CHP’den orman yangınları çalıştayı

SİYASET 24.08.2021 - 16:05, Güncelleme: 24.08.2021 - 16:05
 

CHP’den orman yangınları çalıştayı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yangında yok olan ormanların yenilenmesi ve daha etkin mücadele için Orman Yangınları Çalıştayı düzenleyecek. Cumartesi günü yapılacak çalıştaya CHP lider Kılıçdaroğlu ve 11 büyükşehir belediye başkanı katılacak.

HABERİMİZVAR  CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2019 yılında yapılan Orman Yangınları Çalıştayı’nın 2’ncisi 28 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ve genel başkan yardımcıları da katılacak. “Küllerimizden Doğuyoruz” temasıyla düzenlenecek olan çalıştayda, yeniden inşa ve rehabilitasyon, orman yangınlarına havadan müdahale gibi konular ele alınacak.   BİNLERCE DEKAR ORMAN YOK OLDU   Yüzde 68 orman varlığıyla Türkiye’nin en yeşil şehirlerinden biri olan Muğla, çıkan orman yangınları nedeniyle yüzde 8’lik orman alanı kaybetti. 66 bin dekarın üzerindeki ormanlık alan kül olurken yangınların sona ermesinin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Aynı zamanda Antalya’da çıkan yangın nedeniyle Manavgat ilçesinde de binlerce dekar ormanlık alan yanarken yüzlerce ev kullanılmaz hale geldi.   PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ   Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm ülkeyi etkileyen bu yangın olaylarının bir afete dönüşmemesi için gerekli önlemelerin alınması ve yangınların büyümesinin önüne geçilmesi için çözüm arıyor. Bu kapsamda 2019 yılında Türkiye’de bir belediye tarafından düzenlenen ilk ‘Orman Yangınları Çalıştayı’ organize edilmişti. 2020 yılında pandemi tedbirleri nedeniyle düzenlenemeyen çalıştay, bu yıl normalleşme adımlarının atılması ile birlikte 1 yıllık aranın ardından 28 Ağustos tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.   KEMAL KILIÇDAROĞLU KATILACAK   Alanında uzman birçok profesörün orman yangınlarını bilimsel yönleriyle alarak sunumlar yapacağı ve bilgiler vererek çözüm önerileri sunacağı çalıştaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, genel başkan yardımcıları da katılacak. Çalıştayda tartışılan konular Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından rapor haline getirilerek halkla paylaşılacak. 
Muğla Büyükşehir Belediyesi yangında yok olan ormanların yenilenmesi ve daha etkin mücadele için Orman Yangınları Çalıştayı düzenleyecek. Cumartesi günü yapılacak çalıştaya CHP lider Kılıçdaroğlu ve 11 büyükşehir belediye başkanı katılacak.

HABERİMİZVAR 

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2019 yılında yapılan Orman Yangınları Çalıştayı’nın 2’ncisi 28 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ve genel başkan yardımcıları da katılacak. “Küllerimizden Doğuyoruz” temasıyla düzenlenecek olan çalıştayda, yeniden inşa ve rehabilitasyon, orman yangınlarına havadan müdahale gibi konular ele alınacak.

 

BİNLERCE DEKAR ORMAN YOK OLDU

 

Yüzde 68 orman varlığıyla Türkiye’nin en yeşil şehirlerinden biri olan Muğla, çıkan orman yangınları nedeniyle yüzde 8’lik orman alanı kaybetti. 66 bin dekarın üzerindeki ormanlık alan kül olurken yangınların sona ermesinin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Aynı zamanda Antalya’da çıkan yangın nedeniyle Manavgat ilçesinde de binlerce dekar ormanlık alan yanarken yüzlerce ev kullanılmaz hale geldi.

 

PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm ülkeyi etkileyen bu yangın olaylarının bir afete dönüşmemesi için gerekli önlemelerin alınması ve yangınların büyümesinin önüne geçilmesi için çözüm arıyor. Bu kapsamda 2019 yılında Türkiye’de bir belediye tarafından düzenlenen ilk ‘Orman Yangınları Çalıştayı’ organize edilmişti. 2020 yılında pandemi tedbirleri nedeniyle düzenlenemeyen çalıştay, bu yıl normalleşme adımlarının atılması ile birlikte 1 yıllık aranın ardından 28 Ağustos tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU KATILACAK

 

Alanında uzman birçok profesörün orman yangınlarını bilimsel yönleriyle alarak sunumlar yapacağı ve bilgiler vererek çözüm önerileri sunacağı çalıştaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, genel başkan yardımcıları da katılacak. Çalıştayda tartışılan konular Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından rapor haline getirilerek halkla paylaşılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.