CHP'li Arı: Armut üreticisini öldürmeyin

EKONOMİ 15.10.2019 - 11:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP'li Arı: Armut üreticisini öldürmeyin

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli İlçesi’ndeki armut hasadına katıldı

haberimizvar.net Üreticilerin sorunlarını dinleyerek bilgi alan CHP'li Arı "Korkuteli özellikle meyvecilikte önemli bir ilçemizdir. Elma üretiminde önemli bir potansiyel vardı ama elma üretiminin gerilediğini üzülerek görmekteyiz. Yaklaşık 25 bin dönüm elma dikili alandan ancan 10 bin dönüm kaldı. Girdi maliyetleri çok yüksek. Üreticimiz maalesef zarar ettiği için artık elma üretimini bıraktı. Bu çok büyük bir kayıp" dedi. ÜRETİMDE DÜŞÜŞ Armut üretiminin de düşüşte olduğunu belirten Arı, "Özellikle Bayat Köyü armutta merkez durumundadır. İsmi Ankara olan armut bile en çok Korkuteli'nde yetişmektedi. Ancak bu yıl rekolte yüzde 30 düştü. Gübre ve maliyet iki kat artmış durumda. Yine tarımsal elektrik çok pahalandı.Üreticiden aldığımız bilgiye göre bir kilo armut 1,3 TL'dir. Soğuk hava deposuyla birlikte maliyet 1,6 TL'yi buluyor. Bu durumda üreticimiz zarar etmektedir. Devletin doğru destekleri vermesi gerekiyor yoksa meyvecilik bitme noktasına gelecektir" dedi.  
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli İlçesi’ndeki armut hasadına katıldı

haberimizvar.net Üreticilerin sorunlarını dinleyerek bilgi alan CHP'li Arı "Korkuteli özellikle meyvecilikte önemli bir ilçemizdir. Elma üretiminde önemli bir potansiyel vardı ama elma üretiminin gerilediğini üzülerek görmekteyiz. Yaklaşık 25 bin dönüm elma dikili alandan ancan 10 bin dönüm kaldı. Girdi maliyetleri çok yüksek. Üreticimiz maalesef zarar ettiği için artık elma üretimini bıraktı. Bu çok büyük bir kayıp" dedi.

ÜRETİMDE DÜŞÜŞ

Armut üretiminin de düşüşte olduğunu belirten Arı, "Özellikle Bayat Köyü armutta merkez durumundadır. İsmi Ankara olan armut bile en çok Korkuteli'nde yetişmektedi. Ancak bu yıl rekolte yüzde 30 düştü. Gübre ve maliyet iki kat artmış durumda. Yine tarımsal elektrik çok pahalandı.Üreticiden aldığımız bilgiye göre bir kilo armut 1,3 TL'dir. Soğuk hava deposuyla birlikte maliyet 1,6 TL'yi buluyor. Bu durumda üreticimiz zarar etmektedir. Devletin doğru destekleri vermesi gerekiyor yoksa meyvecilik bitme noktasına gelecektir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.