CHP'li Cengiz'den AKP'li Çetin'e

SİYASET 30.09.2023 - 18:59, Güncelleme: 30.09.2023 - 18:59
 

CHP'li Cengiz'den AKP'li Çetin'e

Antalya CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Altın Portakal Film Festivali ile ilgili açıklama yapan Antalya AKP İl Başkanı Ali Çetin'in açıklamalarına yanıt verdi.

haberimizvar.net- Cengiz'in açıklaması şu şekilde: Altın Portakalı Ulusal boyutunda özüne döndüren, ülkemizin en önemli sinema ve sanat faaliyetlerinden biri olan ve kesintisiz sürdüren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e yapılan basit ve mesnetsiz açıklamasına hitaben AKP İl Başkanı Ali Çetin’e cevabımdır.   FETÖ terör örgütünün siyasi ayağını çıkaramayıp örtbas eden ve sanat üzerinden bir belediye başkanına atılan iftiralar basit ve aciz bir durumdur. Yıllarca FETÖ terör örgütünü besleyen, vakıflarına, derneklerine para akıtan ve kürsülerde methiyeler düzen AKP iktidarıdır. Bağımsız, özgür, eleştirel sanata ve saraya biat etmeyen sanatçıya tahammülü olmayanlar, içeriğini yozlaştırdıkları Altın Portakal Film Festivali’nin özüne dönmesini, halkla buluşmasını bir türlü içine sindirememektedir. 31 Mart’ın hazımsızlığı bu arkadaşlarda devam etmektedir. Siyaset üretmekte zorlandıkları, kendi başarısızlıklarının hesabını hala veremedikleri için böylesi suni gündemler yaratarak algı oluşturmaktadırlar. Bu maksatla da, bir film gösterimi üzerinden terör örgütü bağlantısı kurmaya çalışmaktadırlar. Kimlerin, kimlerle, hangi terör örgütleri ile içli dışlı olduğunu kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Çok uzağa da gitmeye gerek yok.   Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek Kanun Hükmü filmini geri döndürdükten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığınız sponsorluktan çekilerek yer tahsisini bile iptal ederek ters bir algı yaratmaya çalışmıştır.   Öncelikle festival kapsamında hangi filmin gösterileceğini bağımsız jüri üyeleri karar veriyor Festivalimizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle Başkanımız Muhittin Böcek süreci yönetemeyen festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun da görevine son vermiştir. Festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyerek gelecek yıl 60 Altın Portakal Film Festivalimizi en güzel ve en görkemli şekilde düzenleyeceğimizin sözünü buradan veriyoruz
Antalya CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Altın Portakal Film Festivali ile ilgili açıklama yapan Antalya AKP İl Başkanı Ali Çetin'in açıklamalarına yanıt verdi.

haberimizvar.net- Cengiz'in açıklaması şu şekilde: Altın Portakalı Ulusal boyutunda özüne döndüren, ülkemizin en önemli sinema ve sanat faaliyetlerinden biri olan ve kesintisiz sürdüren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e yapılan basit ve mesnetsiz açıklamasına hitaben AKP İl Başkanı Ali Çetin’e cevabımdır.
 

FETÖ terör örgütünün siyasi ayağını çıkaramayıp örtbas eden ve sanat üzerinden bir belediye başkanına atılan iftiralar basit ve aciz bir durumdur. Yıllarca FETÖ terör örgütünü besleyen, vakıflarına, derneklerine para akıtan ve kürsülerde methiyeler düzen AKP iktidarıdır. Bağımsız, özgür, eleştirel sanata ve saraya biat etmeyen sanatçıya tahammülü olmayanlar, içeriğini yozlaştırdıkları Altın Portakal Film Festivali’nin özüne dönmesini, halkla buluşmasını bir türlü içine sindirememektedir. 31 Mart’ın hazımsızlığı bu arkadaşlarda devam etmektedir. Siyaset üretmekte zorlandıkları, kendi başarısızlıklarının hesabını hala veremedikleri için böylesi suni gündemler
yaratarak algı oluşturmaktadırlar. Bu maksatla da, bir film gösterimi üzerinden terör örgütü bağlantısı kurmaya çalışmaktadırlar.
Kimlerin, kimlerle, hangi terör örgütleri ile içli dışlı olduğunu kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Çok uzağa da gitmeye gerek yok.

 

Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek Kanun Hükmü filmini geri döndürdükten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığınız sponsorluktan çekilerek yer tahsisini bile iptal ederek ters bir algı yaratmaya çalışmıştır.
 

Öncelikle festival kapsamında hangi filmin gösterileceğini bağımsız jüri üyeleri karar veriyor Festivalimizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle Başkanımız Muhittin Böcek süreci yönetemeyen festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun da görevine son vermiştir. Festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyerek gelecek yıl 60 Altın Portakal Film Festivalimizi en güzel ve en görkemli şekilde düzenleyeceğimizin sözünü buradan veriyoruz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.