CHP’li gençler: KYK borçları silinsin

GÜNDEM 07.01.2021 - 11:25, Güncelleme: 07.01.2021 - 12:59
 

CHP’li gençler: KYK borçları silinsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Gençlik Kolları üyeleri, Cengiz holdingin 420 milyon liralık vergi borcunu silen, Turkcell’in 450 milyon liralık borcunun yüzde 95’inden vazgeçen iktidarın KYK kredi borçlarının silinmesini istedi.

haberimizvar.net- CHP Konyaaltı Gençlik Kolları üyeleri, Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısında açıklama yaparak, KYK kredileri borçlarına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral, birçok genci geleceğine ipotek koyan KYK kredilerinin, mezun bir nesli çıkmaza soktuğunu söyledi. Resmi rakamlara göre 5,5 milyon gencin devlete borçlu, 20 binden fazla öğrencinin icraya verildiğini belirten Demiral, “Bir öğrencinin en temel hakkı olan beslenme, barınma ve ulaşım giderlerini bile karşılayamayan devlet öğrenim kredisi. Cengiz holdingin 420 milyon liralık vergi borcunu silen, Turkcell’in 450 milyon liralık borcunun yüzde 95’inden vazgeçen iktidar, bugün gençlerin belki de asgari ücret olacak olan maaşlarına göz dikiyor. 30 bin liraları bulan KYK borçları kimileri için saniyelik harcama olsa da biz gençlerin taşıyamayacağı bir yüktür. Bugün yapılandırma taksitlerinin 700 lira gibi tutarlara ulaşması,  asgari ücretin 2800 lira olduğu ülkemizde gençlere aç kalın demektir” dedi.  ŞIK’LI HOCALAR İSTİYORUZ Birçok üniversite öğrencisinin güvencesiz, günlüğünü bile zor kurtarabilecek şartlarda çalışırken covid 19 salgını sebebiyle işsiz kaldığını dile getiren Demiral, şöyle konuştu: “Bu gün binlerce İİBF, eğitim fakültesi, FTR mezunu genç KYK borcunu istemedikleri için değil iş imkanı bulamadıkları için ödeyememektedir. Mecliste KYK borçları silinsin önerisine hayır diyen AKP ve MHP milletvekilleri gençliğe karşı neyin mücadelesini vermektedir. Biz geçler üniversitelerden borçlu mezun olmak istemiyoruz. Biz gençler iş alım mülakatlarında parti üyeliğinin ‘pozitif ayrım’ noktası olmasını istemiyoruz. Bizler girişlerinde milyonluk beton kapıları olan kampüsler değil içinde BÜLENT ŞIK  hocaların olduğu, hayatını koruyamadığınız masasında vurulan Ceren damarların ders anlattığı üniversiteler istiyoruz. Üniversitenin içindeki bilim insanlarının bile görüşünü önemsemeden, siyasi kimlik üzerinden rektör ataması anca ve anca bilimle yolları ayırmış  hükümetlerin tercihi  olur. O nedendendir ki  meşru haklarını kullanan boğaziçi üniversitesi öğrencilerine en sert şekilde saldırma emrini verenler, aynı sertlikte ev operasyonları ile günü karşıladılar. Ayasofya açılışında radikal islamcı grupların yürüyüşünü görmezden gelen emniyet üniversite öğrencilerinin evlerinin duvarlarını yıkıyor. Boğaziçi üniversitesinden kayyum rektör atamasına direnen öğrenci dostlarımızı selamlıyor ve yalnız olmadıklarını belirtmek istiyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Gençlik Kolları üyeleri, Cengiz holdingin 420 milyon liralık vergi borcunu silen, Turkcell’in 450 milyon liralık borcunun yüzde 95’inden vazgeçen iktidarın KYK kredi borçlarının silinmesini istedi.

haberimizvar.net- CHP Konyaaltı Gençlik Kolları üyeleri, Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısında açıklama yaparak, KYK kredileri borçlarına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral, birçok genci geleceğine ipotek koyan KYK kredilerinin, mezun bir nesli çıkmaza soktuğunu söyledi. Resmi rakamlara göre 5,5 milyon gencin devlete borçlu, 20 binden fazla öğrencinin icraya verildiğini belirten Demiral, “Bir öğrencinin en temel hakkı olan beslenme, barınma ve ulaşım giderlerini bile karşılayamayan devlet öğrenim kredisi. Cengiz holdingin 420 milyon liralık vergi borcunu silen, Turkcell’in 450 milyon liralık borcunun yüzde 95’inden vazgeçen iktidar, bugün gençlerin belki de asgari ücret olacak olan maaşlarına göz dikiyor. 30 bin liraları bulan KYK borçları kimileri için saniyelik harcama olsa da biz gençlerin taşıyamayacağı bir yüktür. Bugün yapılandırma taksitlerinin 700 lira gibi tutarlara ulaşması,  asgari ücretin 2800 lira olduğu ülkemizde gençlere aç kalın demektir” dedi. 

ŞIK’LI HOCALAR İSTİYORUZ
Birçok üniversite öğrencisinin güvencesiz, günlüğünü bile zor kurtarabilecek şartlarda çalışırken covid 19 salgını sebebiyle işsiz kaldığını dile getiren Demiral, şöyle konuştu:
“Bu gün binlerce İİBF, eğitim fakültesi, FTR mezunu genç KYK borcunu istemedikleri için değil iş imkanı bulamadıkları için ödeyememektedir. Mecliste KYK borçları silinsin önerisine hayır diyen AKP ve MHP milletvekilleri gençliğe karşı neyin mücadelesini vermektedir. Biz geçler üniversitelerden borçlu mezun olmak istemiyoruz. Biz gençler iş alım mülakatlarında parti üyeliğinin ‘pozitif ayrım’ noktası olmasını istemiyoruz. Bizler girişlerinde milyonluk beton kapıları olan kampüsler değil içinde BÜLENT ŞIK  hocaların olduğu, hayatını koruyamadığınız masasında vurulan Ceren damarların ders anlattığı üniversiteler istiyoruz. Üniversitenin içindeki bilim insanlarının bile görüşünü önemsemeden, siyasi kimlik üzerinden rektör ataması anca ve anca bilimle yolları ayırmış  hükümetlerin tercihi  olur. O nedendendir ki  meşru haklarını kullanan boğaziçi üniversitesi öğrencilerine en sert şekilde saldırma emrini verenler, aynı sertlikte ev operasyonları ile günü karşıladılar. Ayasofya açılışında radikal islamcı grupların yürüyüşünü görmezden gelen emniyet üniversite öğrencilerinin evlerinin duvarlarını yıkıyor. Boğaziçi üniversitesinden kayyum rektör atamasına direnen öğrenci dostlarımızı selamlıyor ve yalnız olmadıklarını belirtmek istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.