CHP’li kadınlardan tepki

GÜNDEM 02.10.2020 - 13:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

CHP’li kadınlardan tepki

Antalya’nın CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin yoksulların karnını doyurmak için faaliyete geçirdiği aşevine ait banka hesaplarına İçişleri Bakanlığı kararı ile el konulmasını eleştiren CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, alınan kararı ‘vicdansızlık’olarak değerlendirip tepkisini dile getirdi.

haberimizvar.net- Yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı yardım kampanyalarının engellenmelerinin ardından CHP'li belediyelerin aşevleri için kullanılan şartlı bağış hesaplarının  tek tek kapatıldığını ve Muratpaşa Belediyesin’nin yanında olacaklarını belirten, Ercan,”Her gün binlerce ihtiyaç sahibi hemşehrimize sıcak yemek yardımı yapan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Aşevi  banka hesapları bloke edilmiştir.Böyle bir karar hangi vijdana sığar anlam veremedik. Genelgede yer alan Yasalarımızda belediyelerin Yardım Toplama Kanunu’ndan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanununu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Kongo "2 ay boyunca tüm faturaları ödeyeceğim" diyor.  Almanya, Fransa, İsveç, Norveç çalışanlara, işyeri sahiplerine "Hiçbirinizi aç bırakmayacağım"diye taahhütte bulunuyor. AKP ise, esnafa emekçiye para vermediği gibi bir de el açıyor; para istiyor. Çektikleri  tüm sıkıntılara,engellemelere rağmen CHP’li Belediyelerin yaptıkları çalışmaların vatandaş için ortaya koydukları hizmetleri gözardı ediliyor olması ve haksızlığa ,hukuksuzluğa  uğramaları vatandaşın da gözünden kaçmıyor artık vatandaş da her şeyin farkında ve biliçinde. Başda Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı  Ümit Uysal olmak  üzere tüm belediye başkanlarımıza ve belediye çalışanlarına emeklerinden dolayı sonsuz  teşekkürlerimi sunuyorum ”diye konuştu CHP Muratpaşa  ilçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, dünyada ve ülkemizde etkili olan COVID-19 salgının ürkütücü boyutlara ulaştığınıda  sözlerine ekliyerek ”Bu aşamada, sokağa çıkma yasasına uyulmasına hem de uzmanların uyarılarına titizlikle uyulması, çok gerekli olmadıkça evden çıkmamak, dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın da sosyal mesafeyi korumak, maske ve eldiven gibi önlemleri uygulamak hem kendilerine hem de topluma karşı sorumluluğu vardır”dedi.
Antalya’nın CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin yoksulların karnını doyurmak için faaliyete geçirdiği aşevine ait banka hesaplarına İçişleri Bakanlığı kararı ile el konulmasını eleştiren CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, alınan kararı ‘vicdansızlık’olarak değerlendirip tepkisini dile getirdi.

haberimizvar.net- Yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı yardım kampanyalarının engellenmelerinin ardından CHP'li belediyelerin aşevleri için kullanılan şartlı bağış hesaplarının  tek tek kapatıldığını ve Muratpaşa Belediyesin’nin yanında olacaklarını belirten, Ercan,”Her gün binlerce ihtiyaç sahibi hemşehrimize sıcak yemek yardımı yapan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Aşevi  banka hesapları bloke edilmiştir.Böyle bir karar hangi vijdana sığar anlam veremedik.

Genelgede yer alan Yasalarımızda belediyelerin Yardım Toplama Kanunu’ndan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanununu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Kongo "2 ay boyunca tüm faturaları ödeyeceğim" diyor.  Almanya, Fransa, İsveç, Norveç çalışanlara, işyeri sahiplerine "Hiçbirinizi aç bırakmayacağım"diye taahhütte bulunuyor. AKP ise, esnafa emekçiye para vermediği gibi bir de el açıyor; para istiyor. Çektikleri  tüm sıkıntılara,engellemelere rağmen CHP’li Belediyelerin yaptıkları çalışmaların vatandaş için ortaya koydukları hizmetleri gözardı ediliyor olması ve haksızlığa ,hukuksuzluğa  uğramaları vatandaşın da gözünden kaçmıyor artık vatandaş da her şeyin farkında ve biliçinde. Başda Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı  Ümit Uysal olmak  üzere tüm belediye başkanlarımıza ve belediye çalışanlarına emeklerinden dolayı sonsuz  teşekkürlerimi sunuyorum ”diye konuştu
CHP Muratpaşa  ilçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, dünyada ve ülkemizde etkili olan COVID-19 salgının ürkütücü boyutlara ulaştığınıda  sözlerine ekliyerek ”Bu aşamada, sokağa çıkma yasasına uyulmasına hem de uzmanların uyarılarına titizlikle uyulması, çok gerekli olmadıkça evden çıkmamak, dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın da sosyal mesafeyi korumak, maske ve eldiven gibi önlemleri uygulamak hem kendilerine hem de topluma karşı sorumluluğu vardır”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.