CHP’li Köse: Önceliğimiz kadınları yaşatabilmektir!

SİYASET 22.11.2019 - 18:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’li Köse: Önceliğimiz kadınları yaşatabilmektir!

Antalya’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, önceliğin kadınları yaşatabilmek olduğunu altını çizerek, “Kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı ses çıkarıyoruz” dedi

haberimizvar.net CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Antalya’ya geldi. Köse’nin sivil toplum örgütleri ile buluştuğu toplantıya CHP Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Nilüfer Deveci önderliğinde düzenlenen toplantıya; İl Başkanı Ahmet Kumbul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz, CHP Kadın Kolları İlçe Başkanları, CHP kadın belediye meclis üyeleri, kadın muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sendika ve oda başkanları katıldı. Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, “Gerçekleştireceğimiz toplantıda, karşılıklı fikir alışverişi ve ortak akılla faydalı işler yapacağımıza olan inancımız tamdır. Kadın örgütü olarak her daim sahalarda, her daim kadınlarımızın yanında olacağız. Biz kadınlar hayatın her alanında daima var olacağız” dedi. İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMİ Ülkenin adalet, ekonomi, eğitim, toplumsal barış, dış politika başlıklarıyla temellendirilebilecek beş ana sorunundan bahsederek konuşmasına başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, ülkemizde son zamanlarda sayısı durdurulamaz şekilde artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı alınması gereken yasal tedbirlerden bahsetti. “Çözüm; kadının can simidi sayılabilecek İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun’un esasına uygun biçimde uygulanabilmesidir” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin önemini hatırlatan Köse, “Bizim için öncelik, suç oluştuktan sonra cezalandırma evresini beklemekten evvel, şiddet ve cinayet suçları oluşmadan önleyebilmek, kadınları yaşatabilmek olmalı. Kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı ses çıkarıyoruz!”diye konuştu.
Antalya’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, önceliğin kadınları yaşatabilmek olduğunu altını çizerek, “Kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı ses çıkarıyoruz” dedi

haberimizvar.net CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Antalya’ya geldi. Köse’nin sivil toplum örgütleri ile buluştuğu toplantıya CHP Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Nilüfer Deveci önderliğinde düzenlenen toplantıya; İl Başkanı Ahmet Kumbul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz, CHP Kadın Kolları İlçe Başkanları, CHP kadın belediye meclis üyeleri, kadın muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sendika ve oda başkanları katıldı. Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, “Gerçekleştireceğimiz toplantıda, karşılıklı fikir alışverişi ve ortak akılla faydalı işler yapacağımıza olan inancımız tamdır. Kadın örgütü olarak her daim sahalarda, her daim kadınlarımızın yanında olacağız. Biz kadınlar hayatın her alanında daima var olacağız” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMİ

Ülkenin adalet, ekonomi, eğitim, toplumsal barış, dış politika başlıklarıyla temellendirilebilecek beş ana sorunundan bahsederek konuşmasına başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, ülkemizde son zamanlarda sayısı durdurulamaz şekilde artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı alınması gereken yasal tedbirlerden bahsetti. “Çözüm; kadının can simidi sayılabilecek İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun’un esasına uygun biçimde uygulanabilmesidir” diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin önemini hatırlatan Köse, “Bizim için öncelik, suç oluştuktan sonra cezalandırma evresini beklemekten evvel, şiddet ve cinayet suçları oluşmadan önleyebilmek, kadınları yaşatabilmek olmalı. Kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı ses çıkarıyoruz!”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.