CHP’li Zeybek: “EYT’lilerin taleplerine çözüm bulmak zorundayız”

GÜNDEM 26.11.2019 - 17:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’li Zeybek: “EYT’lilerin taleplerine çözüm bulmak zorundayız”

Emeklilikte Yaşa Takılan yüzbinlerce kişinin çözüm beklediğini belirten CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, adaletin sadece mahkeme binalarının konusu olmadığını, toplumun her alanında adalete ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

haberimizvar.net- CHP’li Zeybek “Toplumsal adalet için yüzbinlerce vatandaşımızın gözü kulağı Meclis’te, Emeklilikte Yaşa Takılanlar çözüm beklemektedir, haklarını talep eden yüzbinlerce vatandaşımızın taleplerine çözüm bulmak zorundayız” dedi.   MAKAM ARAÇLARINA BÜTÇE VAR EYT’YE YOK EYT’lilerin taleplerine karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İskandinav ülkelerinin bu sebeple battığına yönelik örneğine de değinen CHP’li Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı.” sözleri bir siyasetçiye yakışmamaktadır, hele ki o siyasetçi yürütmenin başında ise, Erdoğan tek bir vatandaşın dahi sorununa çözüm bulmak için o koltukta bulunduğunu unutmamalıdır. Beştepe’deki sarayda 108 metrekarelik yeni “yerli ve milli” halıya, lüks makam araçlarına, batmak üzere olan yandaş firmalara bütçe bulunabiliyorsa, EYT için bekleyen vatandaşlara da bütçe bulmak zorundadır. Aylık bağlanma oranı, sağlık koşulları nedeniyle çalışamayan ve yaşı bekleyen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması, yaşları ilerlediği için iş bulamayan vatandaşlarımıza istihdam sağlanması, staj mağduriyeti ve kıdem tazminatı gibi konularda öncelikle adımlar atılması ile sürece vakit kaybetmeden başlanmalıdır.”   Rafet Zeybek son olarak açıklamasında EYT’li vatandaşlarımızın taleplerini gerek yüz yüze görüşmelerle, gerek sosyal medyadan, gerekse telefon aracılığı ile sürekli takip ettiklerini, CHP Milletvekillerinin çözüme katkı sağlamak için TBMM çatısı altında tüm çalışmalara devam ettiğini belirtti.    
Emeklilikte Yaşa Takılan yüzbinlerce kişinin çözüm beklediğini belirten CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, adaletin sadece mahkeme binalarının konusu olmadığını, toplumun her alanında adalete ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

haberimizvar.net- CHP’li Zeybek “Toplumsal adalet için yüzbinlerce vatandaşımızın gözü kulağı Meclis’te, Emeklilikte Yaşa Takılanlar çözüm beklemektedir, haklarını talep eden yüzbinlerce vatandaşımızın taleplerine çözüm bulmak zorundayız” dedi.

 

MAKAM ARAÇLARINA BÜTÇE VAR EYT’YE YOK

EYT’lilerin taleplerine karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İskandinav ülkelerinin bu sebeple battığına yönelik örneğine de değinen CHP’li Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı.” sözleri bir siyasetçiye yakışmamaktadır, hele ki o siyasetçi yürütmenin başında ise, Erdoğan tek bir vatandaşın dahi sorununa çözüm bulmak için o koltukta bulunduğunu unutmamalıdır. Beştepe’deki sarayda 108 metrekarelik yeni “yerli ve milli” halıya, lüks makam araçlarına, batmak üzere olan yandaş firmalara bütçe bulunabiliyorsa, EYT için bekleyen vatandaşlara da bütçe bulmak zorundadır. Aylık bağlanma oranı, sağlık koşulları nedeniyle çalışamayan ve yaşı bekleyen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması, yaşları ilerlediği için iş bulamayan vatandaşlarımıza istihdam sağlanması, staj mağduriyeti ve kıdem tazminatı gibi konularda öncelikle adımlar atılması ile sürece vakit kaybetmeden başlanmalıdır.”

 

Rafet Zeybek son olarak açıklamasında EYT’li vatandaşlarımızın taleplerini gerek yüz yüze görüşmelerle, gerek sosyal medyadan, gerekse telefon aracılığı ile sürekli takip ettiklerini, CHP Milletvekillerinin çözüme katkı sağlamak için TBMM çatısı altında tüm çalışmalara devam ettiğini belirtti.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.