CHP’lilerden Böcek’e yanıt: Artık sizi Mevlüt seçer

SAĞLIK 15.12.2020 - 19:13, Güncelleme: 15.12.2020 - 19:17
 

CHP’lilerden Böcek’e yanıt: Artık sizi Mevlüt seçer

Şair ve halk sanatçısı Himmet Cansız, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e göndermeli şiir yazdı: “Artık sizi Mevlüt seçer”

Kültürel miraslara özgü yazdığı şiir ve seslendirdiği türkülerle bilinen halk sanatçısı Himmet Cansız bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için şiir yazdı. Böcek’e gönderme yapan Cansız, şiirinde, “Artık sizi Mevlüt seçer” dedi. İşte o şiir:  TOROSLARLA DERTLEŞTİM 'Torosların Evladı' olmak, öyle kolay iş değil. 'Toroslar' duruş adıdır.   YURDUM DAĞLAR   Çiçeğin koklayıp suların içtim Gülünü derleyip ekinin biçtim Şu dağlar olmasa ben neyim hiçtim Toroslardan güzel yâr var mı ola   SÖZÜM ÇIĞ ÇIĞ SES ETMEYİN   Dağı taşı oyanlara Memleketi soyanlara İçe ajan koyanlara Yazım çığ çığ ses etmeyin   Öz evladını dövenlere Yandaşları övenlere Örgütüne sövenlere Özüm çığ çığ ses etmeyin   Antalya'ya sızanlara Seçilince mızanlara Gerçeklere kızanlara Közüm çığ çığ ses etmeyin   İşçileri atanlara Tabanını satanlara Cerahata batanlara Sözüm çığ çığ ses etmeyin   Üç yıl nedir gelir geçer Rüzgar eken boran biçer Artık sizi Mevlüt seçer Sazım çığ çığ ses etmeyin
Şair ve halk sanatçısı Himmet Cansız, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e göndermeli şiir yazdı: “Artık sizi Mevlüt seçer”

Kültürel miraslara özgü yazdığı şiir ve seslendirdiği türkülerle bilinen halk sanatçısı Himmet Cansız bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için şiir yazdı. Böcek’e gönderme yapan Cansız, şiirinde, “Artık sizi Mevlüt seçer” dedi. İşte o şiir: 

TOROSLARLA DERTLEŞTİM

'Torosların Evladı' olmak, öyle kolay iş değil. 'Toroslar' duruş adıdır.

 

YURDUM DAĞLAR

 

Çiçeğin koklayıp suların içtim

Gülünü derleyip ekinin biçtim

Şu dağlar olmasa ben neyim hiçtim

Toroslardan güzel yâr var mı ola

 

SÖZÜM ÇIĞ ÇIĞ SES ETMEYİN

 

Dağı taşı oyanlara

Memleketi soyanlara

İçe ajan koyanlara

Yazım çığ çığ ses etmeyin

 

Öz evladını dövenlere

Yandaşları övenlere

Örgütüne sövenlere

Özüm çığ çığ ses etmeyin

 

Antalya'ya sızanlara

Seçilince mızanlara

Gerçeklere kızanlara

Közüm çığ çığ ses etmeyin

 

İşçileri atanlara

Tabanını satanlara

Cerahata batanlara

Sözüm çığ çığ ses etmeyin

 

Üç yıl nedir gelir geçer

Rüzgar eken boran biçer

Artık sizi Mevlüt seçer

Sazım çığ çığ ses etmeyin

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.