CHP’nin ‘Doğu Masası’ Hakkari’de

GÜNDEM 09.07.2021 - 22:24, Güncelleme: 09.07.2021 - 22:24
 

CHP’nin ‘Doğu Masası’ Hakkari’de

Doğu Masası programı kapsamında Hakkari’ye giden CHP’li Salıcı, “Bu ülkenin özgürlüklere, demokrasiye, dayanışmaya ihtiyacı var. Barışa, huzura, insanının Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye ayırılmadığı yeni bir döneme ihtiyacımız var” dedi.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, beraberindeki CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, parti meclisi üyeleri Nevaf Bilek ve Devrim Barış Çelik ile “Doğu Masası” programı kapsamında Hakkari’ye gitti. Türkiye’de Kürt sorunu olduğunu belirten Salıcı, “CHP iktidarında, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde, üniter yapısı içinde, demokratik mekanizmaları kullanarak, demokrasiyi ilke edinerek Kürt sorununu çözmemiz gerekiyor” dedi. BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ CHP İl Başkanı Nazım Demir ve partililer tarafından karşılanan Salıcı ve beraberindekiler, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen “Doğu Masası” programında partiye yeni katılanlara rozet taktı. Salıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan sorunların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle büyüdüğünü ifade etti. Sistemin değişmesi gerektiğini belirten Salıcı, “Bu düzeni değiştireceğiz. Sizin, bugün katıldığınız mücadele, mazlum ile zalim arasındaki mücadeledir. Bu mücadeleyi tamamına erdirmek durumundayız. Türkiye’yi yaşamış olduğu bu ağır koşullardan çıkartıp, düzlüğe, normalleşmeye götürmek zorundayız” diye konuştu. NORMAL OLMAYAN ŞEYLER YAŞANIYOR Millet İttifakı kapsamında birçok siyasi bir partinin bir araya geldiğini anlatan Salıcı, şöyle konuştu: “Normal koşullar altında bir araya gelmeyecek siyasi partiler bir araya geldik. Çünkü Türkiye’de normal olmayan şeyler yaşanıyordu. Türkiye’yi normalleştirmek için bizim birbirimizle kucaklaşmamız, birbirimize sevgi ile davranmamız gerek. Bizim bir arada Hakkarilisi ile Edirnelisi ile bu ülkenin bütün vatandaşları ile yeni bir düzeni kurmamız gerek”.  ÜLKENİN ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACI VAR “Bu ülkeyi içine girdiği cendereden hep birlikte, el birliği ile doğusu, batısı, kuzeyi güneyi ile çıkarmak zorumdayız. Bu ülkenin özgürlüklere, demokrasiye, dayanışmaya ihtiyacı var. Barışa, huzura, insanının Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye ayırılmadığı yeni bir döneme ihtiyacımız var. Bu ülkede Kürt sorunu var mı? Evet var. Lafı döndürüp dolaştırmadan söyleyebiliriz, bu ülkede terör de var, terör sorunu da var ve bu ülkede Kürt sorunu var”. KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEMİZ GEREK “CHP iktidarında, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde, üniter yapısı içinde, demokratik mekanizmaları kullanarak, demokrasiyi ilke edinerek Kürt sorununu çözmemiz gerekiyor. Bizim ne senin konuştuğun dille, ne senin inancınla, ne senin değerlerinle sorunumuz var. Senin değerlerin bizim değerlerimiz, senin değerlerin Türkiye’nin değerleri. Bunu böyle anlayıp böyle çözmemiz gerekiyor. Devletin baskıcı olmadığı, vatandaşına tepeden bakmadığı, vatandaşına emir verip zorlamadığı ama vatandaşına hizmet ettiği bir devlete ihtiyaç var. CHP’ye katılım gösteriyorsunuz. Türkiye’nin sorunlarının farkındasınız. Bundan sonra bu iktidarın bu sorunları çözme kapasitesinin olmadığını da görüyorsunuz. Bu iktidarın hikayesi bitti. Şimdi Türkiye’nin geleceği yani yeni iktidarını kurulacak. İlk seçimlerde bu tescil edilecektir”.   
Doğu Masası programı kapsamında Hakkari’ye giden CHP’li Salıcı, “Bu ülkenin özgürlüklere, demokrasiye, dayanışmaya ihtiyacı var. Barışa, huzura, insanının Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye ayırılmadığı yeni bir döneme ihtiyacımız var” dedi.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, beraberindeki CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, parti meclisi üyeleri Nevaf Bilek ve Devrim Barış Çelik ile “Doğu Masası” programı kapsamında Hakkari’ye gitti. Türkiye’de Kürt sorunu olduğunu belirten Salıcı, “ CHP iktidarında, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde, üniter yapısı içinde, demokratik mekanizmaları kullanarak, demokrasiyi ilke edinerek Kürt sorununu çözmemiz gerekiyor” dedi.

BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

CHP İl Başkanı Nazım Demir ve partililer tarafından karşılanan Salıcı ve beraberindekiler, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen “Doğu Masası” programında partiye yeni katılanlara rozet taktı. Salıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan sorunların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle büyüdüğünü ifade etti. Sistemin değişmesi gerektiğini belirten Salıcı, “Bu düzeni değiştireceğiz. Sizin, bugün katıldığınız mücadele, mazlum ile zalim arasındaki mücadeledir. Bu mücadeleyi tamamına erdirmek durumundayız. Türkiye’yi yaşamış olduğu bu ağır koşullardan çıkartıp, düzlüğe, normalleşmeye götürmek zorundayız” diye konuştu.

NORMAL OLMAYAN ŞEYLER YAŞANIYOR

Millet İttifakı kapsamında birçok siyasi bir partinin bir araya geldiğini anlatan Salıcı, şöyle konuştu: “Normal koşullar altında bir araya gelmeyecek siyasi partiler bir araya geldik. Çünkü Türkiye’de normal olmayan şeyler yaşanıyordu. Türkiye’yi normalleştirmek için bizim birbirimizle kucaklaşmamız, birbirimize sevgi ile davranmamız gerek. Bizim bir arada Hakkarilisi ile Edirnelisi ile bu ülkenin bütün vatandaşları ile yeni bir düzeni kurmamız gerek”. 

ÜLKENİN ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACI VAR

“Bu ülkeyi içine girdiği cendereden hep birlikte, el birliği ile doğusu, batısı, kuzeyi güneyi ile çıkarmak zorumdayız. Bu ülkenin özgürlüklere, demokrasiye, dayanışmaya ihtiyacı var. Barışa, huzura, insanının Türk- Kürt diye, Alevi-Sünni diye ayırılmadığı yeni bir döneme ihtiyacımız var. Bu ülkede Kürt sorunu var mı? Evet var. Lafı döndürüp dolaştırmadan söyleyebiliriz, bu ülkede terör de var, terör sorunu da var ve bu ülkede Kürt sorunu var”.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEMİZ GEREK

CHP iktidarında, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde, üniter yapısı içinde, demokratik mekanizmaları kullanarak, demokrasiyi ilke edinerek Kürt sorununu çözmemiz gerekiyor. Bizim ne senin konuştuğun dille, ne senin inancınla, ne senin değerlerinle sorunumuz var. Senin değerlerin bizim değerlerimiz, senin değerlerin Türkiye’nin değerleri. Bunu böyle anlayıp böyle çözmemiz gerekiyor. Devletin baskıcı olmadığı, vatandaşına tepeden bakmadığı, vatandaşına emir verip zorlamadığı ama vatandaşına hizmet ettiği bir devlete ihtiyaç var. CHP’ye katılım gösteriyorsunuz. Türkiye’nin sorunlarının farkındasınız. Bundan sonra bu iktidarın bu sorunları çözme kapasitesinin olmadığını da görüyorsunuz. Bu iktidarın hikayesi bitti. Şimdi Türkiye’nin geleceği yani yeni iktidarını kurulacak. İlk seçimlerde bu tescil edilecektir”.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.