CHP’ye 2 ajan geliyor!

SİYASET 26.12.2023 - 11:58, Güncelleme: 26.12.2023 - 12:05
 

CHP’ye 2 ajan geliyor!

Yerel seçim öncesi aday belirleme adına son düzlüğe girildi. Birçok kentte adaylar belirlenirken, AKP Antalya adına yaptığı temayül yoklamasına, anket ve kamuoyu araştırmasına karşın dün Ankara’da yeniden temayül yoklaması yaptı.

Antalya siyaseti girift ilişkileri sebebiyle sadece iktidar partisi AKP’de değil ana muhalefet partisi CHP için de bir sorun… Özellikle CHP’de parti içi sert siyaset, taraflı ilişkiler ağı sebebiyle 80 il örgütü bir kenara, Antalya İl Örgütü bir kenara durumu söz konusu… İşte tam da bu sebeple Antalya adı, parti genel merkez yöneticilerinin önüne gelince kafalar oldukça karışıyor. Antalya Büyükşehir ve 19 ilçe için anket çalışmalarını tamamlayan CHP, bilindiği gibi Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, YDK Başkanı Turan Taşkın Özer ve PM Üyesi Ali Abbas Ertürk’ten oluşan ekibi de Antalya’ya göndererek, aday belirleme adına rapor hazırlatmıştı. Ancak, gelen ekibin tarafsızlığı kamuoyunda tartışılır hale geldi. CHP Antalya İl Örgütü’nün sessizliği, yaşanan otel krizi, yönlendirmeler derken parti kurmayları, Ankara’ya giden belediye başkan aday adaylarına ‘yeniden değerlendirme yapacağız, yeni bir kamuoyu araştırması (anket) yapılacak, gidin çalışın’ mesajını vererek, Antalya’ya geri gönderdi. Antalya’da aday belirleme noktasında işin içinden çıkamayan CHP, anket yaptırmaktan vazgeçerek yeni yöntem belirlemeye karar verdi. Parti tarihinde ilk kez Antalya İl Örgütü ve ilçe örgütlerine haber verilmeksizin, isimleri saklı tutulacak 2 kişi Antalya’ya gelip, kendi istedikleri otele yerleşecek ve ilçelerde STK, muhtar, kanaat önderleri, esnafla görüşerek bir hafta gibi kısa sürede görüşmelerini tamamlayarak, ilçe belediye başkan adaylarını belirleyecek ve hazırladığı raporu da direk CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sunacak. İlçe belediye başkan adaylarını isimleri saklı tutulan 2 ajanla belirleyecek olan CHP, 2024 Ocak ayının ikinci haftasında da Antalya’nın 19 ilçesinin başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak. CHP’li o 2 isim Antalya’ya gelmeden bu kez belediye başkan aday adayları ajan avına çıkacak. Antalya CHP’nin evlere şenlik durumu siyasi kulisleri daha da hareketlendirecek…
Yerel seçim öncesi aday belirleme adına son düzlüğe girildi. Birçok kentte adaylar belirlenirken, AKP Antalya adına yaptığı temayül yoklamasına, anket ve kamuoyu araştırmasına karşın dün Ankara’da yeniden temayül yoklaması yaptı.

Antalya siyaseti girift ilişkileri sebebiyle sadece iktidar partisi AKP’de değil ana muhalefet partisi CHP için de bir sorun…

Özellikle CHP’de parti içi sert siyaset, taraflı ilişkiler ağı sebebiyle 80 il örgütü bir kenara, Antalya İl Örgütü bir kenara durumu söz konusu… İşte tam da bu sebeple Antalya adı, parti genel merkez yöneticilerinin önüne gelince kafalar oldukça karışıyor.

Antalya Büyükşehir ve 19 ilçe için anket çalışmalarını tamamlayan CHP, bilindiği gibi Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, YDK Başkanı Turan Taşkın Özer ve PM Üyesi Ali Abbas Ertürk’ten oluşan ekibi de Antalya’ya göndererek, aday belirleme adına rapor hazırlatmıştı. Ancak, gelen ekibin tarafsızlığı kamuoyunda tartışılır hale geldi.

CHP Antalya İl Örgütü’nün sessizliği, yaşanan otel krizi, yönlendirmeler derken parti kurmayları, Ankara’ya giden belediye başkan aday adaylarına ‘yeniden değerlendirme yapacağız, yeni bir kamuoyu araştırması (anket) yapılacak, gidin çalışın’ mesajını vererek, Antalya’ya geri gönderdi.

Antalya’da aday belirleme noktasında işin içinden çıkamayan CHP, anket yaptırmaktan vazgeçerek yeni yöntem belirlemeye karar verdi. Parti tarihinde ilk kez Antalya İl Örgütü ve ilçe örgütlerine haber verilmeksizin, isimleri saklı tutulacak 2 kişi Antalya’ya gelip, kendi istedikleri otele yerleşecek ve ilçelerde STK, muhtar, kanaat önderleri, esnafla görüşerek bir hafta gibi kısa sürede görüşmelerini tamamlayarak, ilçe belediye başkan adaylarını belirleyecek ve hazırladığı raporu da direk CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sunacak.

İlçe belediye başkan adaylarını isimleri saklı tutulan 2 ajanla belirleyecek olan CHP, 2024 Ocak ayının ikinci haftasında da Antalya’nın 19 ilçesinin başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak.

CHP’li o 2 isim Antalya’ya gelmeden bu kez belediye başkan aday adayları ajan avına çıkacak.

Antalya CHP’nin evlere şenlik durumu siyasi kulisleri daha da hareketlendirecek…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.