Çiftçiye kaşıkla, genel müdüre kepçeyle

GÜNDEM 29.06.2021 - 20:34, Güncelleme: 29.06.2021 - 20:34
 

Çiftçiye kaşıkla, genel müdüre kepçeyle

Çiftçiler geçim sıkıntısı çekerken, eski AKP milletvekili olan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın huzur hakkı ile birlikte ayda 180 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net Pandemiyle birlikte büyük geçim sıkıntısı çeken çiftçiler özellikle yakıt, gübre ve tohum fiyatlarında şikayetçi. Peş peşe gelen zamlar tarladaki ürünün maliyetini bile karşılamazken, AKP eski milletvekili olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile ilgili her gün yeni bir iddia daha ortaya atılıyor. 3 yıldır Tarım Kredi’nin başında bulunan Poyraz’ın mevzuatlara aykırı şekilde atandığı iddia edilirken, huzur hakkı ile birlikte ayda 180 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı.   İRANLI ŞİRKETTEN 7 BİN EURO   Tarım Kredi’den aylık ortalama 50 bin lira maaş alan Fahrettin Poyraz, 3 ayda bir ikramiye, yılda 2 ile 3 maaş tutarında teşvik primi, GÜBRETAŞ ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan ise aylık 12’şer bin lira huzur hakkı alıyor. Milli Gazete’de yer alan haberine göre, Poyraz’ın asıl huzur hakkı ücretini GÜBRETAŞ’ın İran’da ortağı olduğu RAZİ şirketinden aldığı ortaya çıktı. RAZİ’den aylık 7 bin euro huzur hakkı ücreti alan Poyraz’ın aylık geliri milletvekili emekli maaşı ile birlikte 180 bin lirayı buluyor.   POLATLI ÇİFTÇİ ŞİKAYETÇİ OLDU   Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Kredi ile ilgili iddialar ile ilgili hiçbir incelemede bulunmazken, Tarım Kredi ortaklarından Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü, Tarım Kredi’deki yaşananlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Poyraz’ın atamasıyla ilgili yapılan suç duyurusunda, savcılık takipsizlik kararı verirken, esasa girilmemesi dikkat çekti. Hukukçular, savcılığın esasa girmeden karar vermesinin çiftçi ortağının haklılığını gösterirken, Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü karar itiraz etti. 
Çiftçiler geçim sıkıntısı çekerken, eski AKP milletvekili olan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın huzur hakkı ile birlikte ayda 180 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net

Pandemiyle birlikte büyük geçim sıkıntısı çeken çiftçiler özellikle yakıt, gübre ve tohum fiyatlarında şikayetçi. Peş peşe gelen zamlar tarladaki ürünün maliyetini bile karşılamazken, AKP eski milletvekili olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile ilgili her gün yeni bir iddia daha ortaya atılıyor. 3 yıldır Tarım Kredi’nin başında bulunan Poyraz’ın mevzuatlara aykırı şekilde atandığı iddia edilirken, huzur hakkı ile birlikte ayda 180 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı.

 

İRANLI ŞİRKETTEN 7 BİN EURO

 

Tarım Kredi’den aylık ortalama 50 bin lira maaş alan Fahrettin Poyraz, 3 ayda bir ikramiye, yılda 2 ile 3 maaş tutarında teşvik primi, GÜBRETAŞ ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan ise aylık 12’şer bin lira huzur hakkı alıyor. Milli Gazete’de yer alan haberine göre, Poyraz’ın asıl huzur hakkı ücretini GÜBRETAŞ’ın İran’da ortağı olduğu RAZİ şirketinden aldığı ortaya çıktı. RAZİ’den aylık 7 bin euro huzur hakkı ücreti alan Poyraz’ın aylık geliri milletvekili emekli maaşı ile birlikte 180 bin lirayı buluyor.

 

POLATLI ÇİFTÇİ ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Kredi ile ilgili iddialar ile ilgili hiçbir incelemede bulunmazken, Tarım Kredi ortaklarından Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü, Tarım Kredi’deki yaşananlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Poyraz’ın atamasıyla ilgili yapılan suç duyurusunda, savcılık takipsizlik kararı verirken, esasa girilmemesi dikkat çekti. Hukukçular, savcılığın esasa girmeden karar vermesinin çiftçi ortağının haklılığını gösterirken, Polatlılı çiftçi Nihat Babaözü karar itiraz etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.