CİMER’e başvuru sayısı 7 milyon 650 bine ulaştı

GÜNDEM 23.01.2024 - 16:34, Güncelleme: 23.01.2024 - 16:34
 

CİMER’e başvuru sayısı 7 milyon 650 bine ulaştı

Vatandaşların dilekçe ve bilgi edinme haklarının kullanımını kolaylaştırma ve katılımcı yönetim anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymayı amaçlayan CİMER’e başvuru sayısı 2023'te yüzde 23 artışla, 7 milyon 650 bine ulaştı. CİMER’e Antalya’dan da yoğun bir başvuru gerçekleştiği ifade ediliyor.

  haberimizvar.net- İstek, şikayet, bilgi edinme, görüş ve öneriye yönelik sorunların çözümüne aracılık eden CİMER'e başvuların yüzde 98'i internet üzerinden yapılırken yüzde 2'si posta ve şahsen müracaat yoluyla gerçekleşti. Diğer yandan 6 Şubat depremlerinin ardından CİMER’e depremle ilgili olarak 2 milyon vatandaş sorun iletti.  DEPREM ACİL UYGULAMASINA YOĞUN BAŞVURU GERÇEKLEŞTİ   Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aynı gün hizmete alınan "CİMER Deprem Acil" uygulaması ile "CİMER Çağrı Merkezine ilk 3 ayda 2 milyon vatandaş müracaat etti. Söz konusu başvurular, vatandaşların acil ihtiyaçlarını bir an önce karşılayabilmek amacıyla deprem bölgesindeki kamu kurumu yetkilileriyle paylaşılıp çözüm üretilmeye çalışıldı. Depremler, CİMER'deki istatistiki verilere de doğrudan yansıdı. Nüfusa oranla en çok başvuru yapan iller sırasıyla Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, İzmir, Muğla, Ankara ve İstanbul olarak gerçekleşti. Diğer yandan kişi veya kurumlarla ilgili yaşandığı iddia edilen sorunlar karşısında Antalya’da 2023 yılında CİMER’e yoğun başvuru gerçekleştirildi.    ETKİLİ VE DAHA İCRACI BİR YAPI   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı değerlendirmede, devletle millet arasında iletişim köprüsü olan CİMER'e büyük önem verdiklerini belirterek, CİMER'in vatandaşların yönetime ortak olmasını sağlayan en etkili araçlardan birisi olduğunu bildirdi. Devletin kurumlarının doğru karar alma noktasında vatandaşların görüş ve beklentilerini iyi okuması ve değerlendirmesi gerektiğini belirten Altun, CİMER'in de bu doğrultuda önemli bir işlev üstlendiğini kaydetti. Bu doğrultuda CİMER'in sadece şikayet yeri olarak görülmemesi gerektiğini aktaran Altun, sistemin aynı zamanda vatandaşların yönetime katılmalarını sağlama noktasında da önemli bir görevi bulunduğunu, kamuda gerçekleştirilen bazı önemli projelerin ve yapılan iyileştirmelerin arkasında vatandaşlardan gelen görüş ve önerilerin önemli bir payının bulunduğunu vurguladı.   (Antalya Körfez)
Vatandaşların dilekçe ve bilgi edinme haklarının kullanımını kolaylaştırma ve katılımcı yönetim anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymayı amaçlayan CİMER’e başvuru sayısı 2023'te yüzde 23 artışla, 7 milyon 650 bine ulaştı. CİMER’e Antalya’dan da yoğun bir başvuru gerçekleştiği ifade ediliyor.

  haberimizvar.net- İstek, şikayet, bilgi edinme, görüş ve öneriye yönelik sorunların çözümüne aracılık eden CİMER'e başvuların yüzde 98'i internet üzerinden yapılırken yüzde 2'si posta ve şahsen müracaat yoluyla gerçekleşti. Diğer yandan 6 Şubat depremlerinin ardından CİMER’e depremle ilgili olarak 2 milyon vatandaş sorun iletti. 

DEPREM ACİL UYGULAMASINA YOĞUN BAŞVURU GERÇEKLEŞTİ
  Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aynı gün hizmete alınan "CİMER Deprem Acil" uygulaması ile "CİMER Çağrı Merkezine ilk 3 ayda 2 milyon vatandaş müracaat etti. Söz konusu başvurular, vatandaşların acil ihtiyaçlarını bir an önce karşılayabilmek amacıyla deprem bölgesindeki kamu kurumu yetkilileriyle paylaşılıp çözüm üretilmeye çalışıldı. Depremler, CİMER'deki istatistiki verilere de doğrudan yansıdı. Nüfusa oranla en çok başvuru yapan iller sırasıyla Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, İzmir, Muğla, Ankara ve İstanbul olarak gerçekleşti. Diğer yandan kişi veya kurumlarla ilgili yaşandığı iddia edilen sorunlar karşısında Antalya’da 2023 yılında CİMER’e yoğun başvuru gerçekleştirildi. 

 

ETKİLİ VE DAHA İCRACI BİR YAPI
  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı değerlendirmede, devletle millet arasında iletişim köprüsü olan CİMER'e büyük önem verdiklerini belirterek, CİMER'in vatandaşların yönetime ortak olmasını sağlayan en etkili araçlardan birisi olduğunu bildirdi. Devletin kurumlarının doğru karar alma noktasında vatandaşların görüş ve beklentilerini iyi okuması ve değerlendirmesi gerektiğini belirten Altun, CİMER'in de bu doğrultuda önemli bir işlev üstlendiğini kaydetti. Bu doğrultuda CİMER'in sadece şikayet yeri olarak görülmemesi gerektiğini aktaran Altun, sistemin aynı zamanda vatandaşların yönetime katılmalarını sağlama noktasında da önemli bir görevi bulunduğunu, kamuda gerçekleştirilen bazı önemli projelerin ve yapılan iyileştirmelerin arkasında vatandaşlardan gelen görüş ve önerilerin önemli bir payının bulunduğunu vurguladı.

 

(Antalya Körfez)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.