Cinayet davasından ifadeye çağrıldılar

GÜNDEM 27.10.2023 - 17:56, Güncelleme: 29.10.2023 - 11:22
 

Cinayet davasından ifadeye çağrıldılar

FETÖ davasından yargılandığı dönemde ifadesi alınmak üzere zorla getirme kararı alınan Rixos Hotels Yönetim Kurulu ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, bu kez dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile birlikte Burak Oğraş cinayetinin soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.

haberimizvar.net- ÖZEL HABER- 2011 yılında iş insanı Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Hotel’de staj yaparken otelin havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın cinayetiyle ilgili 12 yıldır süren adalet arayışı sürüyor. 6 kişinin şüpheli olduğu üzerinden yıllar geçen dosyada şaşırtan bir gelişme yaşandı. 12 yıldır cinayet soruşturmasıyla ilgili bir kez bile ifadeleri alınmayan ve Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş tarafından cinayeti örtbas etmekle suçlanan Rixos Hotels Yönetim Kurulu ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2011/58048 cinayet soruşturma dosyası kapsamında Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne 28 Eylül 2023 tarihinde dilekçe gönderdiği ortaya çıktı. Dilekçede; Tamince ve Yılmaz’ın cinayet soruşturmasıyla ilgili bilgilerine başvurulacağından açık kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin tespit edilerek, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi istendi. Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü dilekçeye cevaben 5 Kasım 2023 tarihinde Fettah Tamince’nin İstanbul ve Antalya’da, Ali Yılmaz’ın ise Antalya’da ikametgâh adreslerinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Tamince ve Yılmaz önümüzdeki günlerde Antalya’da cinayet soruşturması kapsamında olayın ardından 12 yıl geçmesine karşın savcılığa ifade verecek. Burak Oğraş’ın ölümünden 10 ay sonra Rixos Hotels Yönetim Kurulu Direktörü görevine getiren eski emniyet müdür Ali Yılmaz kamuoyunda dikkatleri üzerine toplamış, Fettah Tamince ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etmişti.
FETÖ davasından yargılandığı dönemde ifadesi alınmak üzere zorla getirme kararı alınan Rixos Hotels Yönetim Kurulu ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, bu kez dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile birlikte Burak Oğraş cinayetinin soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.

haberimizvar.net- ÖZEL HABER- 2011 yılında iş insanı Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Hotel’de staj yaparken otelin havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın cinayetiyle ilgili 12 yıldır süren adalet arayışı sürüyor. 6 kişinin şüpheli olduğu üzerinden yıllar geçen dosyada şaşırtan bir gelişme yaşandı.

12 yıldır cinayet soruşturmasıyla ilgili bir kez bile ifadeleri alınmayan ve Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş tarafından cinayeti örtbas etmekle suçlanan Rixos Hotels Yönetim Kurulu ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2011/58048 cinayet soruşturma dosyası kapsamında Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne 28 Eylül 2023 tarihinde dilekçe gönderdiği ortaya çıktı. Dilekçede; Tamince ve Yılmaz’ın cinayet soruşturmasıyla ilgili bilgilerine başvurulacağından açık kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin tespit edilerek, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi istendi.

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü dilekçeye cevaben 5 Kasım 2023 tarihinde Fettah Tamince’nin İstanbul ve Antalya’da, Ali Yılmaz’ın ise Antalya’da ikametgâh adreslerinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Tamince ve Yılmaz önümüzdeki günlerde Antalya’da cinayet soruşturması kapsamında olayın ardından 12 yıl geçmesine karşın savcılığa ifade verecek.

Burak Oğraş’ın ölümünden 10 ay sonra Rixos Hotels Yönetim Kurulu Direktörü görevine getiren eski emniyet müdür Ali Yılmaz kamuoyunda dikkatleri üzerine toplamış, Fettah Tamince ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.