Çıraklık dönemi emeklilikte sayılmalı

GÜNDEM 03.04.2023 - 11:48, Güncelleme: 03.04.2023 - 11:48
 

Çıraklık dönemi emeklilikte sayılmalı

Meslekte çırakların staj gördüklerin dönemin emekliliğe dahil olmamasına tepki gösteren Kuaförler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Çıraklık dönemi emekliliğe sayılmalı” dedi.

Meslek liselerinde staj yapılan ve iş öğrenilen çıraklık eğitim dönemi, emeklilikten sayılmadığını söyleyen Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, mağduriyetin giderilmesini talep etti. Demir, ‘’Bir an önce devletimizin bu alanda ortak payda da bizlere kol kanat germesini bekliyoruz. Çünkü mağduriyet var bu mağduriyetin ve haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Çıraklık dönemi emeklilikten sayılmalı’’ dedi. ESNAFIMIZ NE OLACAK? Çocuk yaşlarda mesleğe başlayan milyonlarca esnafın olduğuna dikkat çeken Demir, ‘’Kuaförü, maniküristi, güzellik uzmanı olarak bizler bu mesleğe küçük yaşlarda başladık. Doğru düzgün maaş alamadan çalıştık. Ustamız bu mesleği öğreteceği için bir maaş söz konusu değildi. Kimse bizlere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapmadı. Çıraklık okuluna gitmeden önce de kimse bizim haklarımızı korumadı. Çocukluk yaşlarında mesleğe giren esnafımıza ustası tarafından SGK yapılmamış ne olacak şimdi esnafımız?’’ diye konuştu. YIPRANMA PAYI BİZLERE DE VERİLMELİ Kuaförün, güzellik uzmanının, manüküristin yıpranma payının olması gerektiğini de söyleyen Demir,’’ 6331 sayılı İş sağlığı güvenliği yasasına göre biz tehlikeli sınıfta görüldük. Bizler bu meslekte çalışma saati sınırlaması olmadan ayaklarımızın üstünde oturmadan müşterilerimize hizmet veriyoruz. Kimi meslektaşımın ayağında varis çıkıyor. Ve bunun gibi birçok hastalık bizim mesleğimizde çok sık görülüyor. Bizler emekliliği mezarda mı göreceğiz? Yıpranma payı bizlere de verilmesi gerekiyor. Devletimizin bizim mesleği yıpranma kategorisine koyması gerekiyor’’ diye konuştu. (HABER MERKEZİ)    
Meslekte çırakların staj gördüklerin dönemin emekliliğe dahil olmamasına tepki gösteren Kuaförler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Çıraklık dönemi emekliliğe sayılmalı” dedi.

Meslek liselerinde staj yapılan ve iş öğrenilen çıraklık eğitim dönemi, emeklilikten sayılmadığını söyleyen Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, mağduriyetin giderilmesini talep etti. Demir, ‘’Bir an önce devletimizin bu alanda ortak payda da bizlere kol kanat germesini bekliyoruz. Çünkü mağduriyet var bu mağduriyetin ve haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Çıraklık dönemi emeklilikten sayılmalı’’ dedi.
ESNAFIMIZ NE OLACAK?
Çocuk yaşlarda mesleğe başlayan milyonlarca esnafın olduğuna dikkat çeken Demir, ‘’Kuaförü, maniküristi, güzellik uzmanı olarak bizler bu mesleğe küçük yaşlarda başladık. Doğru düzgün maaş alamadan çalıştık. Ustamız bu mesleği öğreteceği için bir maaş söz konusu değildi. Kimse bizlere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapmadı. Çıraklık okuluna gitmeden önce de kimse bizim haklarımızı korumadı. Çocukluk yaşlarında mesleğe giren esnafımıza ustası tarafından SGK yapılmamış ne olacak şimdi esnafımız?’’ diye konuştu.
YIPRANMA PAYI BİZLERE DE VERİLMELİ
Kuaförün, güzellik uzmanının, manüküristin yıpranma payının olması gerektiğini de söyleyen Demir,’’ 6331 sayılı İş sağlığı güvenliği yasasına göre biz tehlikeli sınıfta görüldük. Bizler bu meslekte çalışma saati sınırlaması olmadan ayaklarımızın üstünde oturmadan müşterilerimize hizmet veriyoruz. Kimi meslektaşımın ayağında varis çıkıyor. Ve bunun gibi birçok hastalık bizim mesleğimizde çok sık görülüyor. Bizler emekliliği mezarda mı göreceğiz? Yıpranma payı bizlere de verilmesi gerekiyor. Devletimizin bizim mesleği yıpranma kategorisine koyması gerekiyor’’ diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.