Çizik yedi delegelik düştü

SİYASET 10.10.2023 - 17:31, Güncelleme: 10.10.2023 - 17:46
 

Çizik yedi delegelik düştü

Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, CHP Alanya İlçe eski Başkanı Şengül Yeşildal'ın itirazını uygun buldu.

haberimizvar.net- CHP İl Başkanı Nail Kamacı'nın listesinden seçilen Ahmet Kumbul'un kurultay delegeliğini  iptal yerine, yerine itirazı yapan bağımsız kurultay delegesi adayı Şengül Yeşildal geldi. Şengül Yeşildal, kurultay delegeler listesini yüzde 33 cinsiyet kotasına uygun hazırlanmadığı gerekçesiyle yaptığı itirazın kabul edilmesini sevinçle karşıladığını belirtti. Yeşildal, "Bir kaç partili gencin desteği ile kadınlar için verdiğim mücadeleyi kazandığım için elbette çok mutluyum. Dilerim her kongrede, kurultayda yapılan cinsiyet kotası yanlışlığı bundan sona yapılmaz, yaptırmayacağız" dedi. Öte yandan İl Başkanı Kamacı'nın Yönetim Kurulu Listesi'ne Didem Baylan isimli partilinin cinsiyet kotasına uymadığı gerekçeşiyle itiraz ettiği bildiriliyor. 
Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, CHP Alanya İlçe eski Başkanı Şengül Yeşildal'ın itirazını uygun buldu.

haberimizvar.net- CHP İl Başkanı Nail Kamacı'nın listesinden seçilen Ahmet Kumbul'un kurultay delegeliğini  iptal yerine, yerine itirazı yapan bağımsız kurultay delegesi adayı Şengül Yeşildal geldi. Şengül Yeşildal, kurultay delegeler listesini yüzde 33 cinsiyet kotasına uygun hazırlanmadığı gerekçesiyle yaptığı itirazın kabul edilmesini sevinçle karşıladığını belirtti. Yeşildal, "Bir kaç partili gencin desteği ile kadınlar için verdiğim mücadeleyi kazandığım için elbette çok mutluyum. Dilerim her kongrede, kurultayda yapılan cinsiyet kotası yanlışlığı bundan sona yapılmaz, yaptırmayacağız" dedi.

Öte yandan İl Başkanı Kamacı'nın Yönetim Kurulu Listesi'ne Didem Baylan isimli partilinin cinsiyet kotasına uymadığı gerekçeşiyle itiraz ettiği bildiriliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.