Çocuklar imam hatipe muhtaç bırakılıyor

EĞİTİM 11.08.2021 - 10:49, Güncelleme: 11.08.2021 - 10:49
 

Çocuklar imam hatipe muhtaç bırakılıyor

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lise tercihi yapıp uygun okula yerleştirilmeyen çok sayıda öğrencinin imam hatip liselerine yönlendirildiğini söyledi

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lise tercihi yapıp uygun okula yerleştirilmeyen çok sayıda öğrencinin imam hatip liselerine yönlendirildiğini söyledi. Şahin, “Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerde tercihlerine yerleştirilmeyen çok sayıda öğrenci ve tercih yapmalarına olanak sağlanmayan mülteci, yabancı uyruklu öğrencilerin boş kontenjanı olan okullara yerleştirilmeleri kararını almış.Anadolu Liseleri kontenjanları dolduğu için bu çocuklar boşta kalan İmam Hatip liselerine ve az sayıdaki meslek liselerine yerleştirilmek zorunda! Bu talimat büyük bir dayatmadır! Laik eğitim sisteminin altını oymak için hiçbir fırsatı kaçırmayan AKP iktidarı; vatandaştan talep görmeyen imam hatip liselerini doldurmak için her türlü fırıldağı çeviriyor! Bilimsel, laik, çağın standartlarına uygun eğitim alması gereken çocuklarımız, tek adam rejiminin arka bahçesi haline getirilen, kindar nesil yetiştirilmek üzere planlanmış imam hatip okullarına muhtaç bırakılıyor! İktidara geldiğimizde, bu dayatmacı, bu baskıcı, çağdışı anlayışa karşı; laik, bilimsel, kamucu, eşit, parasız ve ulaşılabilir eğitim sistemini, halkımızla beraber planlayıp, çocuklarımıza parlak bir gelecek sunmak üzere birlikte uygulayacağız” dedi.  
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lise tercihi yapıp uygun okula yerleştirilmeyen çok sayıda öğrencinin imam hatip liselerine yönlendirildiğini söyledi

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lise tercihi yapıp uygun okula yerleştirilmeyen çok sayıda öğrencinin imam hatip liselerine yönlendirildiğini söyledi. Şahin, “Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liselerde tercihlerine yerleştirilmeyen çok sayıda öğrenci ve tercih yapmalarına olanak sağlanmayan mülteci, yabancı uyruklu öğrencilerin boş kontenjanı olan okullara yerleştirilmeleri kararını almış.Anadolu Liseleri kontenjanları dolduğu için bu çocuklar boşta kalan İmam Hatip liselerine ve az sayıdaki meslek liselerine yerleştirilmek zorunda!

Bu talimat büyük bir dayatmadır!
Laik eğitim sisteminin altını oymak için hiçbir fırsatı kaçırmayan AKP iktidarı; vatandaştan talep görmeyen imam hatip liselerini doldurmak için her türlü fırıldağı çeviriyor! Bilimsel, laik, çağın standartlarına uygun eğitim alması gereken çocuklarımız, tek adam rejiminin arka bahçesi haline getirilen, kindar nesil yetiştirilmek üzere planlanmış imam hatip okullarına muhtaç bırakılıyor! İktidara geldiğimizde, bu dayatmacı, bu baskıcı, çağdışı anlayışa karşı; laik, bilimsel, kamucu, eşit, parasız ve ulaşılabilir eğitim sistemini, halkımızla beraber planlayıp, çocuklarımıza parlak bir gelecek sunmak üzere birlikte uygulayacağız” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.