Çocuklar yerli malı öğrendi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.12.2023 - 13:57, Güncelleme: 21.12.2023 - 13:57
 

Çocuklar yerli malı öğrendi

Konyaaltı Bedriye Bileydi İlkokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda düzenlenen etkinlikte yerli malı üretmenin ve tüketmenin önemini öğrendi.

haberimizvar.net- Yapılan etkinliklerle yerli malı üretim ve bilinçli kullanımının küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması hedeflenirken, etkinliklere Bedriye Bileydi İlkokulu Müdürü Nur Daryal, Müdür Yardımcısı Ezgi Durukan Yıldırımer, Hafize Işlak da katıldı. Bedriye Bileydi İlkokulu öğretmeni Nurten Yurtkulu önderliğindeki birinci sınıf öğrencileri, Türk kültürüne ait eşyalardan oluşan bir köşe oluşturarak nostalji ortamı yarattı. Etkinlikte yöresel ürünler ve meyveler ikram edildi. Yerli malı üretimi ve tüketiminin artırılması, bilinçli tüketim, insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanmasını hedeflemek ve çocukları tutumluluk konusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlanan Yerli Malı Haftasında çocuklar yerli ürünleri tadarak eğlendi. Öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Çocukların yerli malı kullanımına özendirilmesi gerektiğini anlatan öğretmenler, yerli malı tüketiminin milli ekonomi için önemli olduğunu vurguladı.
Konyaaltı Bedriye Bileydi İlkokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda düzenlenen etkinlikte yerli malı üretmenin ve tüketmenin önemini öğrendi.

haberimizvar.net- Yapılan etkinliklerle yerli malı üretim ve bilinçli kullanımının küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması hedeflenirken, etkinliklere Bedriye Bileydi İlkokulu Müdürü Nur Daryal, Müdür Yardımcısı Ezgi Durukan Yıldırımer, Hafize Işlak da katıldı.

Bedriye Bileydi İlkokulu öğretmeni Nurten Yurtkulu önderliğindeki birinci sınıf öğrencileri, Türk kültürüne ait eşyalardan oluşan bir köşe oluşturarak nostalji ortamı yarattı. Etkinlikte yöresel ürünler ve meyveler ikram edildi. Yerli malı üretimi ve tüketiminin artırılması, bilinçli tüketim, insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanmasını hedeflemek ve çocukları tutumluluk konusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlanan Yerli Malı Haftasında çocuklar yerli ürünleri tadarak eğlendi.

Öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Çocukların yerli malı kullanımına özendirilmesi gerektiğini anlatan öğretmenler, yerli malı tüketiminin milli ekonomi için önemli olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.