Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz

GÜNDEM 09.12.2021 - 17:10, Güncelleme: 09.12.2021 - 17:10
 

Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz

Kepez'de yaşanan öğrenci katliamına bir tepki de Veli-Der'den geldi.

haberimizvar.net-  Eğitim Sen'de basın açıklaması yapan Veli Der yönetimi, "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz" vurgusu yaptı. Şube Başkanı Tülin Koç, "Yıllardır kamu kaynaklarıyla yapılan destekler sonucunda dini cemaat tarikat ve derneklere ait yurtlara daha fazla öğrencinin yönelmesi sağlanmıştır. Barınma sorununu çözmekten umudunu kesen ciddi bir öğrenci kitlesini bilinçli bir şekilde cemaat yurtlarına yönlendirme politikası izlemiştir. Yıllardır öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretmeyen iktidar; denetimsiz tarikat ve cemaat yurtlarının yayılmasına izin vermiş, ekonomik sorunlar yaşayan öğrencileri dini cemaatlere mahkum etmiştir. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yeni yurtlar yaptırmak, mevcut öğrenci yurtlarının fiziki ve altyapı koşullarını iyileştirmek için kaynak ayırmayan iktidar, yıllardır arka bahçesi olarak gördüğü tarikat-cemaat yurtlarında yaşananlara seyirci kalmıştır" dedi. Koç açıklamasına şöyle devam etti: "Bütün tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı, öğrencilerin barınma ve yurt sorununa acilen çözüm üretilmelidir. Değerli Basın Emekçileri, Diyanet İşleri Başkanlığı cemaat ve tarikat yurtlarında yaşanan bütün bu sorunlar karşısında ses çıkarmazken, artık 4 yaşındaki çocuklarımızla ilgili bilimden pedegojiden, laiklikten uzak önerilerle karşımıza çıkyor. Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak açtığı, fiilen sübyan mektebi işlevi gören Kur'an kursları, mevcut iktidar döneminde okul öncesi eğitime alternatif bir model haline getirilmiştir. Eğitim sistemini ve toplumu kendi dünya görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürmek isteyenlere karşı bizler çocuklarımız için; eşit, kamusal, laik, bilimsel bir eğitim verilmesini savunuyoruz".
Kepez'de yaşanan öğrenci katliamına bir tepki de Veli-Der'den geldi.

haberimizvar.net-  Eğitim Sen'de basın açıklaması yapan Veli Der yönetimi, "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz" vurgusu yaptı. Şube Başkanı Tülin Koç, "Yıllardır kamu kaynaklarıyla yapılan destekler sonucunda dini cemaat tarikat ve derneklere ait yurtlara daha fazla öğrencinin yönelmesi sağlanmıştır. Barınma sorununu çözmekten umudunu kesen ciddi bir öğrenci kitlesini bilinçli bir şekilde cemaat yurtlarına yönlendirme politikası izlemiştir. Yıllardır öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretmeyen iktidar; denetimsiz tarikat ve cemaat yurtlarının yayılmasına izin vermiş, ekonomik sorunlar yaşayan öğrencileri dini cemaatlere mahkum etmiştir. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yeni yurtlar yaptırmak, mevcut öğrenci yurtlarının fiziki ve altyapı koşullarını iyileştirmek için kaynak ayırmayan iktidar, yıllardır arka bahçesi olarak gördüğü tarikat-cemaat yurtlarında yaşananlara seyirci kalmıştır" dedi.

Koç açıklamasına şöyle devam etti: "Bütün tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı, öğrencilerin barınma ve yurt sorununa acilen çözüm üretilmelidir. Değerli Basın Emekçileri, Diyanet İşleri Başkanlığı cemaat ve tarikat yurtlarında yaşanan bütün bu sorunlar karşısında ses çıkarmazken, artık 4 yaşındaki çocuklarımızla ilgili bilimden pedegojiden, laiklikten uzak önerilerle karşımıza çıkyor. Diyanet İşleri Başkanlığının 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak açtığı, fiilen sübyan mektebi işlevi gören Kur'an kursları, mevcut iktidar döneminde okul öncesi eğitime alternatif bir model haline getirilmiştir. Eğitim sistemini ve toplumu kendi dünya görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürmek isteyenlere karşı bizler çocuklarımız için; eşit, kamusal, laik, bilimsel bir eğitim verilmesini savunuyoruz".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.