Coşar, üniversiteden terkleri Meclis'e taşıdı

GÜNDEM 28.12.2023 - 17:05, Güncelleme: 28.12.2023 - 17:33
 

Coşar, üniversiteden terkleri Meclis'e taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, haberimizvar.net'in gündeme taşıdığı Antalya Akdeniz Üniversitesi ile birlikte ekonomik nedenlerle 728 bin 490 öğrencinin üniversiteleri terk ettiğini vurgulayarak, bu konuda soruşturma açılması için meclise önerge verdi.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, haberimizvar.net'in gündeme taşıdığı Akdeniz Üniversitesi ile birlikte Türkiye genelindeki üniversiteleri ekonomik nedenlerle 728 bin 490 öğrencinin öğrenimlerini zorunlu olarak bıraktıklarını belirterek, bu konuda meclis araştırması açılması için önerge verdi. Coşar, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde üniversiteyi bırakmak zorunda kalan öğrencilerin okullarını terk etme nedenlerinin araştırılmasını, terk etmelerinin önüne geçmek, öğrencilerin geleceklerini güvence altına almak ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Aliye Coşar, "Üniversiteyi bırakmak zorunda kalan öğrencilerimizin çoğunluğunun büyük şehirlerde yaşayan gençlerden oluştuğu anlaşılmaktadır. Verilere baktığımızda üniversitelerini bırakan öğrencilerimizin sayısı ülkemizdeki 50 ilin nüfusundan fazladır. Değerlendirme raporuna göre, başta Antalya, İzmir, Bursa ve İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki üniversitelerden öğrencilerin adeta kaçtığı görülmektedir. Son iki yılda sadece İstanbul Üniversitesi'ni bırakan öğrenci sayısı 22 bin 899 kişidir. Seçim bölgem Antalya'da bulunan ve bir zamanlar öğrencilerin kaydolmak için can attığı Akdeniz Üniversitemizi de 2022 yılında 7 bin 870 öğrencinin terk ettiği bilgisi yer almaktadır." dedi.  EKONOMİK SIKINTI, BASKI, EĞİTİM VE BARINMA SORUNU CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, önergesinde üniversitelilerin okullarını terk etme nedenlerinin ekonomik sıkıntı, baskı, eğitim ve barınma sorunları olduğunu belirterek, şunları söyledi: "AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz ve sosyal devlet anlayışından uzak bir zihniyette olması. Ülkemizde yüzlerce aile, yurtlara yerleşemeyen çocuklarını artan fahiş ev kiraları yüzünden eğitim hayatına başlatamamaktadırlar. Eğitim hayatlarına devam eden öğrencilerimiz de yine aynı nedenler sebebiyle okullarını terk etmek zorunda kalmaktadırlar. Bunun gibi bir süre olumsuz koşullardan ve iktidarın uyguladığı yanlış politikalardan söz edebiliriz. Ancak konunun bir a önce TBMM çatısı altında araştırılıp, akademisyenlerimizce ve uzman kişilerce yapılacak çalışmaların ardından hazırlanacak raporun TBMM kayıtlarına girmesi çok önemlidir."  
CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, haberimizvar.net'in gündeme taşıdığı Antalya Akdeniz Üniversitesi ile birlikte ekonomik nedenlerle 728 bin 490 öğrencinin üniversiteleri terk ettiğini vurgulayarak, bu konuda soruşturma açılması için meclise önerge verdi.

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, haberimizvar.net'in gündeme taşıdığı Akdeniz Üniversitesi ile birlikte Türkiye genelindeki üniversiteleri ekonomik nedenlerle 728 bin 490 öğrencinin öğrenimlerini zorunlu olarak bıraktıklarını belirterek, bu konuda meclis araştırması açılması için önerge verdi. Coşar, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde üniversiteyi bırakmak zorunda kalan öğrencilerin okullarını terk etme nedenlerinin araştırılmasını, terk etmelerinin önüne geçmek, öğrencilerin geleceklerini güvence altına almak ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Aliye Coşar, "Üniversiteyi bırakmak zorunda kalan öğrencilerimizin çoğunluğunun büyük şehirlerde yaşayan gençlerden oluştuğu anlaşılmaktadır. Verilere baktığımızda üniversitelerini bırakan öğrencilerimizin sayısı ülkemizdeki 50 ilin nüfusundan fazladır. Değerlendirme raporuna göre, başta Antalya, İzmir, Bursa ve İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki üniversitelerden öğrencilerin adeta kaçtığı görülmektedir. Son iki yılda sadece İstanbul Üniversitesi'ni bırakan öğrenci sayısı 22 bin 899 kişidir. Seçim bölgem Antalya'da bulunan ve bir zamanlar öğrencilerin kaydolmak için can attığı Akdeniz Üniversitemizi de 2022 yılında 7 bin 870 öğrencinin terk ettiği bilgisi yer almaktadır." dedi. 

EKONOMİK SIKINTI, BASKI, EĞİTİM VE BARINMA SORUNU

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, önergesinde üniversitelilerin okullarını terk etme nedenlerinin ekonomik sıkıntı, baskı, eğitim ve barınma sorunları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz ve sosyal devlet anlayışından uzak bir zihniyette olması. Ülkemizde yüzlerce aile, yurtlara yerleşemeyen çocuklarını artan fahiş ev kiraları yüzünden eğitim hayatına başlatamamaktadırlar. Eğitim hayatlarına devam eden öğrencilerimiz de yine aynı nedenler sebebiyle okullarını terk etmek zorunda kalmaktadırlar. Bunun gibi bir süre olumsuz koşullardan ve iktidarın uyguladığı yanlış politikalardan söz edebiliriz. Ancak konunun bir a önce TBMM çatısı altında araştırılıp, akademisyenlerimizce ve uzman kişilerce yapılacak çalışmaların ardından hazırlanacak raporun TBMM kayıtlarına girmesi çok önemlidir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.