COVID-19 yeniden hortladı

SAĞLIK 03.01.2024 - 14:31, Güncelleme: 03.01.2024 - 14:31
 

COVID-19 yeniden hortladı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES)Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, üst solunum yolları enfeksiyonlarında ciddi artışlar olduğunu, yapılan testlerde COVID-19'un pozitif çıktığına yönelik haberler aldıklarını belirterek, 'Acil tedbir' çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Havaların soğuması ile birlikte üst solunum yolu vakaları hızla artmaya, hastanelerin acil servisleri üst solunum yolu rahatsızlığı yaşayanlarla dolup taştığı bildiriliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, ayrıca COVID-19'un pozitif çıktığı yönünde haberler aldıklarını belirterek, 'Sağlık Bakanlığı tarafından acil tedbir alınmalı' dedi. Şükran İçöz, "Antalya genelindeki hastanelerde çalışan üyelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda ve yer yer basına yansıyan görüntülerde de görüldüğü gibi, acil servislere başvuran hastalarda üst solunum yolu vakalarında artış görülmektedir. Ayrıca test yapılan yerlerde COVID-19'un pozitif çıktığına dair bilgiler sendikamız genel merkezine ulaşmaktadır. Acillere ve hastanelere başvuranların dışında sağlık ve sosyal hizmet emekçileri arasında da yayılan solunum yolu enfeksiyonları zaten yetersiz sayıda hizmet üreten bizler için artan iş yükü olarak görülmektedir" dedi. ÜST SOLUNUM ENFEKSİYONLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN NELER YAPILMALI? SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, solunum yolu enfeksiyonlarının önüne geçmek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: Okullarda yeterli hijyen malzemelerinin temin edilerek sağlanması, çocuklara ve gençlere yönelik el yıkama ve hijyen konularında eğitimler verilmesi, görseller ile farkındalık yaratılmasına yönelik çalışmalar yapılması. Toplu ulaşım araçları başta olmak üzere hastaneler, fabrikalar gibi toplu çalışma alanlarında maske kullanıma yönelik uyarıların yapılması. COVID-19 testlerinin yeniden yaygın olarak yapılması ve pozitif çıkanlara yönelik bulaşı önlemek amaçlı eğitimlerin ve gerekli tedbirlerin uygulanması. Açıklamada sağlık emekçileri arasında da hastalığın yayılımının arttığı vurgulanarak, test yapılıp rapor verilemediği için hasta sağlık emekçilerinin çalışmak zorunda kaldıkları için, bir anlamda hastalığın yayılmasına etken oldukları belirtilerek, bu nedenle sağlık emekçilerinin mutlaka istirahat ettirilmesi gerektiği bildirildi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES)Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, üst solunum yolları enfeksiyonlarında ciddi artışlar olduğunu, yapılan testlerde COVID-19'un pozitif çıktığına yönelik haberler aldıklarını belirterek, 'Acil tedbir' çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Havaların soğuması ile birlikte üst solunum yolu vakaları hızla artmaya, hastanelerin acil servisleri üst solunum yolu rahatsızlığı yaşayanlarla dolup taştığı bildiriliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, ayrıca COVID-19'un pozitif çıktığı yönünde haberler aldıklarını belirterek, 'Sağlık Bakanlığı tarafından acil tedbir alınmalı' dedi.

Şükran İçöz, "Antalya genelindeki hastanelerde çalışan üyelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda ve yer yer basına yansıyan görüntülerde de görüldüğü gibi, acil servislere başvuran hastalarda üst solunum yolu vakalarında artış görülmektedir.

Ayrıca test yapılan yerlerde COVID-19'un pozitif çıktığına dair bilgiler sendikamız genel merkezine ulaşmaktadır. Acillere ve hastanelere başvuranların dışında sağlık ve sosyal hizmet emekçileri arasında da yayılan solunum yolu enfeksiyonları zaten yetersiz sayıda hizmet üreten bizler için artan iş yükü olarak görülmektedir" dedi.

ÜST SOLUNUM ENFEKSİYONLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, solunum yolu enfeksiyonlarının önüne geçmek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

  • Okullarda yeterli hijyen malzemelerinin temin edilerek sağlanması, çocuklara ve gençlere yönelik el yıkama ve hijyen konularında eğitimler verilmesi, görseller ile farkındalık yaratılmasına yönelik çalışmalar yapılması.
  • Toplu ulaşım araçları başta olmak üzere hastaneler, fabrikalar gibi toplu çalışma alanlarında maske kullanıma yönelik uyarıların yapılması.
  • COVID-19 testlerinin yeniden yaygın olarak yapılması ve pozitif çıkanlara yönelik bulaşı önlemek amaçlı eğitimlerin ve gerekli tedbirlerin uygulanması.

Açıklamada sağlık emekçileri arasında da hastalığın yayılımının arttığı vurgulanarak, test yapılıp rapor verilemediği için hasta sağlık emekçilerinin çalışmak zorunda kaldıkları için, bir anlamda hastalığın yayılmasına etken oldukları belirtilerek, bu nedenle sağlık emekçilerinin mutlaka istirahat ettirilmesi gerektiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.