Cumartesi Anneleri'ne polis müdahalesi

GÜNDEM 25.06.2022 - 12:52, Güncelleme: 25.06.2022 - 12:52
 

Cumartesi Anneleri'ne polis müdahalesi

27 Mayıs 1995’ten bu yana İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için eylem düzenleyen Cumartesi Anneleri’nin eylemleri 900. haftasına girdi. Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyenlere polis müdahale etti.

haberimizvar.net- Cumartesi Anneleri, yıllardır devam edn adalet arayışlarının 900. haftasında Galatasaray Meydanı'nda buluştu. Eyleme İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Zeynel Özen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile çok sayıda kişi katıldı.  Eylem öncesi Galatasaray Meydanı'na çıkan ara sokaklar zırhlı araç, gözaltı araçları ve barikatlarla kapatıldı. Galatasaray Lisesi önüne giden Cumartesi Anneleri, polis barikatıyla karşılaştı. Cumartesi Anneleri’nin yürüyüşüne gerçekleştirilen polis müdahalesinde çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Cumartesi günü İstanbul Taksim'de bulunan Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri'ne 25 Ağustos 2018’de polisler tarafından biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. 700’üncü haftasına denk gelen bu müdahalenin ardından meydan polis bariyerleriyle çevrilerek, eylemler yasaklanmıştı.
27 Mayıs 1995’ten bu yana İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için eylem düzenleyen Cumartesi Anneleri’nin eylemleri 900. haftasına girdi. Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyenlere polis müdahale etti.

haberimizvar.net- Cumartesi Anneleri, yıllardır devam edn adalet arayışlarının 900. haftasında Galatasaray Meydanı'nda buluştu.

Eyleme İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Zeynel Özen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile çok sayıda kişi katıldı.

 Eylem öncesi Galatasaray Meydanı'na çıkan ara sokaklar zırhlı araç, gözaltı araçları ve barikatlarla kapatıldı.

Galatasaray Lisesi önüne giden Cumartesi Anneleri, polis barikatıyla karşılaştı. Cumartesi Anneleri’nin yürüyüşüne gerçekleştirilen polis müdahalesinde çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Cumartesi günü İstanbul Taksim'de bulunan Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri'ne 25 Ağustos 2018’de polisler tarafından biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. 700’üncü haftasına denk gelen bu müdahalenin ardından meydan polis bariyerleriyle çevrilerek, eylemler yasaklanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.