Cumhur ittifakı eriyor

GÜNDEM 12.01.2021 - 09:50, Güncelleme: 12.01.2021 - 09:50
 

Cumhur ittifakı eriyor

Artı Bir Araştırma şirketinin ocak ayına özel yaptığı anket, Cumhur ittifakına olan güvenin azaldığını ortaya koydu. Ankete katılanların büyük bölümü Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’den memnun değil

haberimizvar.net- Artı Bir Araştırma Şirketi sahibi Hüseyin Çalışkaner,  26 ilde yapılan ocak ayı anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankete katılanların yüzde 28’i partili cumhurbaşkanlığı sisteminden memnun olmadığını söylerken, sadece yüzde 7’lik bir kesim çok memnun olduğunu belirtti. ‘Bu pazar genel seçim olsa kime oy verirsiniz’ sorusuna ankete katılanların yüzde 30’u AKP derken, yüzde 23’lük kesim CHP cevabını verdi. HDP diyenlerin oy oranı yüzde 10 olurken; İYİ Parti’ye oy vereceğini beyan edenlerin oy oranı yüzde10, ‘MHP’ye oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 7 oldu. Kararsızlar ise yüzde 11.5 oranında yer aldı.   ERDOĞAN İLE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK YÜZDE 2 ‘Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz’ sorusuna cevap verenlerin yüzde 43’ü Recep Tayyip Erdoğan derken, ankete katılanların yüzde 41’i Ekrem İmamoğlu dedi. Erdoğan ile İmamoğlu arasında yüzde iki fark olması dikkat çekti. ‘2021’de erken seçim olmalı mı’ sorusuna ankete katılanların yüzde 52’si ‘evet’ derken ‘erken seçim olmamalı’ diyenlerin oy oranı yüzde 45‘te kaldı.  
Artı Bir Araştırma şirketinin ocak ayına özel yaptığı anket, Cumhur ittifakına olan güvenin azaldığını ortaya koydu. Ankete katılanların büyük bölümü Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’den memnun değil

haberimizvar.net-  Artı Bir Araştırma Şirketi sahibi Hüseyin Çalışkaner,  26 ilde yapılan ocak ayı anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankete katılanların yüzde 28’i partili cumhurbaşkanlığı sisteminden memnun olmadığını söylerken, sadece yüzde 7’lik bir kesim çok memnun olduğunu belirtti. ‘Bu pazar genel seçim olsa kime oy verirsiniz’ sorusuna ankete katılanların yüzde 30’u AKP derken, yüzde 23’lük kesim CHP cevabını verdi. HDP diyenlerin oy oranı yüzde 10 olurken; İYİ Parti’ye oy vereceğini beyan edenlerin oy oranı yüzde10, ‘MHP’ye oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 7 oldu. Kararsızlar ise yüzde 11.5 oranında yer aldı.

 

ERDOĞAN İLE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK YÜZDE 2
‘Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz’ sorusuna cevap verenlerin yüzde 43’ü Recep Tayyip Erdoğan derken, ankete katılanların yüzde 41’i Ekrem İmamoğlu dedi. Erdoğan ile İmamoğlu arasında yüzde iki fark olması dikkat çekti. ‘2021’de erken seçim olmalı mı’ sorusuna ankete katılanların yüzde 52’si ‘evet’ derken ‘erken seçim olmamalı’ diyenlerin oy oranı yüzde 45‘te kaldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.