Cumhur İttifakı’nda baraj tepkisi

SİYASET 01.09.2021 - 17:21, Güncelleme: 01.09.2021 - 17:21
 

Cumhur İttifakı’nda baraj tepkisi

Cumhur İttifakı’nda yer alan BBP lideri Mustafa Destici, AKP heyeti ile iki kere görüştüklerini belirterek, “Seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhur İttifakı saflarında yer alan Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz BBP olarak çok net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin barajın yüzde 7 olacağı konusunda anlaştıkları yönündeki açıklamasından birkaç saat önce basın toplantısı düzenleyen Destici,  seçim kanunu ile ilgili yapılan görüşmeler kapsamında iki kere AKP heyeti ile görüştüklerini anlattı.    YEREL SEÇİMLERDE DE KALKSIN  Destici şu bilgileri verdi: “Partimiz buradaki düşüncelerini ve fikirlerini iletti. Biz BBP olarak çok net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz. Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu ile ilgili önceliğimiz şu; biz demokratik temsilde adaleti, yönetimde istikrarı ve güçlü meclisi, kendi düşüncelerini mecliste tam olarak ifade edebilen ve buna göre oy kullanabilen milletvekillerinin olduğu bir meclisi ve yönetimi, yerel yönetimleri arzu ediyoruz”. ( 
Cumhur İttifakı’nda yer alan BBP lideri Mustafa Destici, AKP heyeti ile iki kere görüştüklerini belirterek, “Seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz” dedi.

haberimizvar.net-  Cumhur İttifakı saflarında yer alan Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz BBP olarak çok net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin barajın yüzde 7 olacağı konusunda anlaştıkları yönündeki açıklamasından birkaç saat önce basın toplantısı düzenleyen Destici,  seçim kanunu ile ilgili yapılan görüşmeler kapsamında iki kere AKP heyeti ile görüştüklerini anlattı. 

 

YEREL SEÇİMLERDE DE KALKSIN

 Destici şu bilgileri verdi: “Partimiz buradaki düşüncelerini ve fikirlerini iletti. Biz BBP olarak çok net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz. Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu ile ilgili önceliğimiz şu; biz demokratik temsilde adaleti, yönetimde istikrarı ve güçlü meclisi, kendi düşüncelerini mecliste tam olarak ifade edebilen ve buna göre oy kullanabilen milletvekillerinin olduğu bir meclisi ve yönetimi, yerel yönetimleri arzu ediyoruz”. ( 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.