Cumhurbaşkanı Erdoğan reform paketini 2 Mart'ta açıklayacak

SİYASET 24.02.2021 - 13:13, Güncelleme: 24.02.2021 - 13:13
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan reform paketini 2 Mart'ta açıklayacak

Yargıda reform yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı 2 Mart'ta açıklayacağı öğrenildi

Haberimizvar.net- Reform gündemi kapsamında Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart'ta Beştepe'de düzenlenecek yeni atanan hâkim ve savcıların kura töreninde açıklanacağı belirtildi. Haber Türk'ten Fevzi Çakır'ın haberine  göre 2 Mart’ta Beştepe’de HSK tarafından kısa bir süre önce mesleğe kabulleri yapılan avukatlıktan geçen 9. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları ile 14. dönem idari yargı hâkim adayları için kura töreni düzenlenecek. Bu törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Erdoğan o konuşması esnasında Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı da açıklayacak. Adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi konularda önemli düzenlemeler içeren İnsan Hakları Eylem Planı 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluşuyor. Eylem planın açıklanmasının ardından yeni yargı reformu paketi kısa bir süre içerisinde Meclis’e sevk edilecek. Düzenlemelerin bir kısmı da idari tasarruflar yoluyla hayata geçirilecek... Eylem planında, devletin bireylerin hak ve hürriyetlerini koruma görevine vurgu yapılıyor. Hak ve hürriyetleri koruma altına alacak yasal düzenlemeler yer alıyor. Taslakta hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık, adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi başlıklar dikkat çekiyor.
Yargıda reform yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı 2 Mart'ta açıklayacağı öğrenildi

Haberimizvar.net- Reform gündemi kapsamında Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart'ta Beştepe'de düzenlenecek yeni atanan hâkim ve savcıların kura töreninde açıklanacağı belirtildi.

Haber Türk'ten Fevzi Çakır'ın haberine  göre 2 Mart’ta Beştepe’de HSK tarafından kısa bir süre önce mesleğe kabulleri yapılan avukatlıktan geçen 9. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları ile 14. dönem idari yargı hâkim adayları için kura töreni düzenlenecek. Bu törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Erdoğan o konuşması esnasında Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı da açıklayacak. Adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi konularda önemli düzenlemeler içeren İnsan Hakları Eylem Planı 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluşuyor.

Eylem planın açıklanmasının ardından yeni yargı reformu paketi kısa bir süre içerisinde Meclis’e sevk edilecek. Düzenlemelerin bir kısmı da idari tasarruflar yoluyla hayata geçirilecek...

Eylem planında, devletin bireylerin hak ve hürriyetlerini koruma görevine vurgu yapılıyor. Hak ve hürriyetleri koruma altına alacak yasal düzenlemeler yer alıyor. Taslakta hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık, adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi başlıklar dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.