Cumhurbaşkanının 21 danışmanı var

SİYASET 06.06.2020 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Cumhurbaşkanının 21 danışmanı var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Danışmanı sayısının 21 olduğunu açıkladı, makam aracı iddiasına, “Cumhurbaşkanımızın programları kapsamında oluşan konvoylarda Cumhurbaşkanı danışmanları, istisnai ve zorunlu haller haricinde toplu olarak seyahat etmektedirler” yanıtı verdi.

Haberimizvar.net - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Cumhurbaşkanının resmi olarak kaç danışmanı olduğunu, danışmanların hangi kriterlere göre seçilip, ne kadar maaş aldıklarını sordu. Tanrıkulu ayrıca danışmanların hepsine makam aracı verildiği iddiasına da yanıt istedi. Tanrıkulu’nun sorularına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıt verdi. Yanıta göre Cumhurbaşkanlığı Teşkilatında Cumhurbaşkanı danışmanı unvanlı kadrolarda 21 kişi görev yapıyor. Danışmanların maaşları 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 sayılı cetveline göre hesaplanıyor. Söz konusu cetvele göre Cumhurbaşkanı Danışmanları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Başmüşaviri gibi ek göstergeleri 6.400 veya daha yüksek tespit edilen kurum başkanı ve kurul başkanı unvanlı kadrolarda bulunanlar gibi maaş alıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, danışmanlara makam aracı tesisi iddiasıyla ilgili soruya ise, “Cumhurbaşkanımızın programları kapsamında oluşan konvoylarda Cumhurbaşkanı danışmanları, istisnai ve zorunlu haller haricinde toplu olarak seyahat etmektedirler” yanıtını verdi. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Danışmanı sayısının 21 olduğunu açıkladı, makam aracı iddiasına, “Cumhurbaşkanımızın programları kapsamında oluşan konvoylarda Cumhurbaşkanı danışmanları, istisnai ve zorunlu haller haricinde toplu olarak seyahat etmektedirler” yanıtı verdi.

Haberimizvar.net - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Cumhurbaşkanının resmi olarak kaç danışmanı olduğunu, danışmanların hangi kriterlere göre seçilip, ne kadar maaş aldıklarını sordu. Tanrıkulu ayrıca danışmanların hepsine makam aracı verildiği iddiasına da yanıt istedi.

Tanrıkulu’nun sorularına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıt verdi. Yanıta göre Cumhurbaşkanlığı Teşkilatında Cumhurbaşkanı danışmanı unvanlı kadrolarda 21 kişi görev yapıyor. Danışmanların maaşları 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 sayılı cetveline göre hesaplanıyor.

Söz konusu cetvele göre Cumhurbaşkanı Danışmanları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Başmüşaviri gibi ek göstergeleri 6.400 veya daha yüksek tespit edilen kurum başkanı ve kurul başkanı unvanlı kadrolarda bulunanlar gibi maaş alıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, danışmanlara makam aracı tesisi iddiasıyla ilgili soruya ise, “Cumhurbaşkanımızın programları kapsamında oluşan konvoylarda Cumhurbaşkanı danışmanları, istisnai ve zorunlu haller haricinde toplu olarak seyahat etmektedirler” yanıtını verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.