Cumhuriyet kadınları buluştu

GÜNDEM 13.06.2022 - 10:25, Güncelleme: 13.06.2022 - 10:25
 

Cumhuriyet kadınları buluştu

29 Ekim Kadınları Derneği Muratpaşa Şubesi, birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenledi. Şube Başkanı Şükran Akkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Sürtük' açıklaması nedeniyle kınadı

haberimizvar.net- 29 Ekim Kadınları Derneği Muratpaşa Şubesi, geçtiğimiz hafta sonu Denizüstü restoranda birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenledi. Şube Başkanı Şükran Akkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Sürtük' açıklaması nedeniyle kınadı. Katılımın oldukça yüksek olduğu kahvaltıda konuşan Akkaya, "1.5 yıl önce yolculuğa çıktık. Hem ismimiz hem de yürüdüğümüz yolda Cumhuriyet değerleri ve kadın için en değerli olan Laiklik ilkesi çerçevesinde cinsiyetimizi kucaklayan bir derneğin bireyleri olduk. Derneğimiz sizlerle güçlenecek ve güçlendirilen sağlam adımlarla yürüyecek. Pandemi nedeniyle sizlerle çok sık beraber olamadık, Birbirimizi tanımak ve birlikte yeni projeler yaratmak için buradayız. Dayanışma bizi güçlü kılarken kadın örgütlenmesinin yol gösterini olmaya ayrıcalığını yaşatıyor" dedi. SEVİYE ÇOK DÜŞTÜ  Akkaya konuşmasına şöyle devam etti: " Sevgili arkadaşlar, laik cumhuriyetin bireyleri olarak biz kadınlar ne yazık ki her gün farklı bir saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Her gün kadın cinayetleri haberlerini dinliyoruz. Bunların önüne geçilemiyor. İçimizi yakan bu durum karşısında komik denebilecek kadar seviyesi düşük haraketler de duymaya başladık. Merak ettim sürtük ne demek goggledan baktım ne çıktı biliyor musunuz şuan telafuz etmekten utanıyorum. Bas harfi O... Yani arkadaşlar yolumuz uzun işimiz zor... Lütfen ama lütfen kadın örgütlenmesini ihmal etmeyelim. Sürtük dedikleri kadınlar var ya onların deyişiyle bu sürtükler var ya tarih yazdı yine yazacak, laikliğe sahip çıktı, Atatürk ve değerlerine sahip çıkıyor, en önemlisi şeriata geçit vermeyen biz Atatürkün evlatlarıyız. Bizde onların dediği anlamda sürtük çıkmaz. Bizde tarih yazan yiğit kadınlar çıkar.  Bizde Adile Onbaşılar çıkar, binbaşı Ayşeler çıkar, Çete emir Ayşeler çıkar, Fatma Seher Erdemler çıkar, Gördesli Makbuleler çıkar, Halide Edip Adıvarlar çıkar, Nene Hatunlar çıkar, Nezahat Onbaşılar çıkar, Sabiha Gökçenler çıkar, Şerife bacılar çıkar... Bizde ancak kahraman çıkar beyler kahraman... Türk kadını kahramandır."
29 Ekim Kadınları Derneği Muratpaşa Şubesi, birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenledi. Şube Başkanı Şükran Akkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Sürtük' açıklaması nedeniyle kınadı

haberimizvar.net- 29 Ekim Kadınları Derneği Muratpaşa Şubesi, geçtiğimiz hafta sonu Denizüstü restoranda birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenledi. Şube Başkanı Şükran Akkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Sürtük' açıklaması nedeniyle kınadı. Katılımın oldukça yüksek olduğu kahvaltıda konuşan Akkaya, "1.5 yıl önce yolculuğa çıktık. Hem ismimiz hem de yürüdüğümüz yolda Cumhuriyet değerleri ve kadın için en değerli olan Laiklik ilkesi çerçevesinde cinsiyetimizi kucaklayan bir derneğin bireyleri olduk. Derneğimiz sizlerle güçlenecek ve güçlendirilen sağlam adımlarla yürüyecek. Pandemi nedeniyle sizlerle çok sık beraber olamadık, Birbirimizi tanımak ve birlikte yeni projeler yaratmak için buradayız. Dayanışma bizi güçlü kılarken kadın örgütlenmesinin yol gösterini olmaya ayrıcalığını yaşatıyor" dedi.

SEVİYE ÇOK DÜŞTÜ 
Akkaya konuşmasına şöyle devam etti: " Sevgili arkadaşlar, laik cumhuriyetin bireyleri olarak biz kadınlar ne yazık ki her gün farklı bir saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Her gün kadın cinayetleri haberlerini dinliyoruz. Bunların önüne geçilemiyor. İçimizi yakan bu durum karşısında komik denebilecek kadar seviyesi düşük haraketler de duymaya başladık. Merak ettim sürtük ne demek goggledan baktım ne çıktı biliyor musunuz şuan telafuz etmekten utanıyorum. Bas harfi O... Yani arkadaşlar yolumuz uzun işimiz zor... Lütfen ama lütfen kadın örgütlenmesini ihmal etmeyelim. Sürtük dedikleri kadınlar var ya onların deyişiyle bu sürtükler var ya tarih yazdı yine yazacak, laikliğe sahip çıktı, Atatürk ve değerlerine sahip çıkıyor, en önemlisi şeriata geçit vermeyen biz Atatürkün evlatlarıyız. Bizde onların dediği anlamda sürtük çıkmaz. Bizde tarih yazan yiğit kadınlar çıkar.  Bizde Adile Onbaşılar çıkar, binbaşı Ayşeler çıkar, Çete emir Ayşeler çıkar, Fatma Seher Erdemler çıkar, Gördesli Makbuleler çıkar, Halide Edip Adıvarlar çıkar, Nene Hatunlar çıkar, Nezahat Onbaşılar çıkar, Sabiha Gökçenler çıkar, Şerife bacılar çıkar... Bizde ancak kahraman çıkar beyler kahraman... Türk kadını kahramandır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.