Cumhuriyet savcılıkları kapatılacak

GÜNDEM 30.05.2021 - 10:14, Güncelleme: 30.05.2021 - 10:14
 

Cumhuriyet savcılıkları kapatılacak

AKP’nin meclise sunduğu torba yasayı değerlendiren hukukçu Turgut Kazan, “Önerilen değişiklikle, Cumhuriyet savcılığına son veriyorlar” dedi.

haberimizvar.net-  Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili savcıların soruşturma başlatması çağrıları gündemdeki yerini korurken, Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan TBMM’ye sunulan torba yasaya dikkat çekti. Twitter hesabından açıklama yapan Kazan, AKP’nin hazırladığı torba yasada ‘Cumhuriyet savcılığına’ son verecek düzenlemeler olduğunu belirtti. ‘YA BİR SAVCI ÇIKARSA’ KORKUSU Kazan, “Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun” ifadelerini kullandı. RIZA ZARRAB ÖRNEĞİNİ VERDİ Takdir yetkisinin uzun süredir savcılardan alındığını ve başsavcılara devredildiğini söyleyen Kazan, “Zaten, uzun süredir Başsavcı ne diyorsa, o oluyordu. Örneğin, Rıza Zarrab için böyle takipsizlik kararı sağlanmıştı. Sonra, hep aynı yol izlendi. Ve Cumhuriyet savcılarının takdir hakkı kaldırılarak, Başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındı” dedi. TORBA TEKLİFLE BAŞSAVCIYA YETKİ Yargıtay’ın savcıların takdir yetkisine vurgu yapan bir karar aldığını aktaran Kazan, şunları söyledi: “Yargıtay 13. Ceza Dairesi’nin 12 Kasım 2020 günlü kararı savcıların takdir hakkını vurgulayınca telaşa kapıldılar. 25 Mayıs 2021 günlü torba teklifle, soruşturmayı sonlandıracak kararlar için, kendi belirledikleri Başsavcıyı yetkili kılıyorlar. Ve böylece, Cumhuriyet savcılığını Cumhuriyet savcılığı olmaktan çıkarıyorlar”.  
AKP’nin meclise sunduğu torba yasayı değerlendiren hukukçu Turgut Kazan, “Önerilen değişiklikle, Cumhuriyet savcılığına son veriyorlar” dedi.

haberimizvar.net-  Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili savcıların soruşturma başlatması çağrıları gündemdeki yerini korurken, Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan TBMM’ye sunulan torba yasaya dikkat çekti. Twitter hesabından açıklama yapan Kazan, AKP’nin hazırladığı torba yasada ‘Cumhuriyet savcılığına’ son verecek düzenlemeler olduğunu belirtti.

‘YA BİR SAVCI ÇIKARSA’ KORKUSU

Kazan, “Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun” ifadelerini kullandı.

RIZA ZARRAB ÖRNEĞİNİ VERDİ

Takdir yetkisinin uzun süredir savcılardan alındığını ve başsavcılara devredildiğini söyleyen Kazan, “Zaten, uzun süredir Baş savcı ne diyorsa, o oluyordu. Örneğin, Rıza Zarrab için böyle takipsizlik kararı sağlanmıştı. Sonra, hep aynı yol izlendi. Ve Cumhuriyet savcılarının takdir hakkı kaldırılarak, Başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındı” dedi.

TORBA TEKLİFLE BAŞSAVCIYA YETKİ

Yargıtay’ın savcıların takdir yetkisine vurgu yapan bir karar aldığını aktaran Kazan, şunları söyledi: “Yargıtay 13. Ceza Dairesi’nin 12 Kasım 2020 günlü kararı savcıların takdir hakkını vurgulayınca telaşa kapıldılar. 25 Mayıs 2021 günlü torba teklifle, soruşturmayı sonlandıracak kararlar için, kendi belirledikleri Başsavcıyı yetkili kılıyorlar. Ve böylece, Cumhuriyet savcılığını Cumhuriyet savcılığı olmaktan çıkarıyorlar”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.