Cumhuriyetimizin 100. yılı böyle geçmemeliydi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.10.2023 - 17:09, Güncelleme: 25.10.2023 - 17:11
 

Cumhuriyetimizin 100. yılı böyle geçmemeliydi

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, "Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı böyle geçmemeliydi. Evet deprem hepimizin üzerinde çok büyük bir etki yarattı ancak Cumhuriyet illa şarkılarla, türkülerle her yere bayrak asarak değil, Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yakışır başka etkinliklerle de kutlayabilirdik" dedi.

haberimizvar.net- 'Üye Alım Töreni' ile başlayan toplantıda, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı ve toplantının konuğu Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan tarafından ANSİAD'a yeni üye olan Mesut Karakaş ve Selçuk Salih Yılmaz'a rozetleri takılarak üyelik belgeleri takdim edildi.  Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Akın Akıncı, “Ülke olarak Cumhuriyetimizin önemli bir tarihi haftasındayız. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılını kutlayacağız ama maalesef Cumhuriyetimizin 100. yılı böyle geçmemeliydi diye düşünüyorum. Evet deprem hepimizin üzerinde çok büyük bir etki yarattı ancak Cumhuriyeti illa şarkılarla türkülerle her yere bayraklar asarak değil özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır başka etkinliklerle de kutlayabilirdik" dedi. ANSİAD'ın Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapmış olduğu etkinliklerden bahseden Akıncı, “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Balosu'nu düzenledik. Türkiye'nin önde gelen duayenleri ile birlikte Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) iş birliğinde 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye'de Felsefe Kongresi'ni gerçekleştirdik. ANSİAD Yönetimi ve aileleri ile birlikte Anıtkabir ile İsmet İnönü'nün kızı, İnönü Vakfı Kurucu Üyesi & İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker'i Pembe Köşk'te ziyaret ettik. Geleneksel Ansiad Cumhuriyet Tenis Turnuvası'nın beşincisi bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ulusal boyuta taşındı. Bu yıl ANSİAD & ATİK 5. Cumhuriyet Ulusal Tenis Turnuvası ismiyle gerçekleştirilen turnuvamız şu an devam ediyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde bulunan ve 30 Ekim Pazartesi günü açılışı gerçekleşecek olan Basın Müzesi Antalya'mıza yakışan bir proje oldu. 1 Kasım Çarşamba günü Antalya'da gerçekleşecek olan '100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi'ni Gen Türkiye, Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ANSİAD ev sahipliğinde yapacağız. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.   'CUMHURİYETİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÖNE ÇIKARTILMADI' Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan ise "100. yıl sönük geçiyor. Bir defa resmi olarak sönük geçiyor ve ben resmiyetten hoşlanmam ama bu açık bir şekilde görünüyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü öne çıkartılmadı. Üniversitelerde bu konuda heyecanlı değil akademik olarak da ilgi çekmedi. Prof. Dr. İonna Kuçuradi'nin de dediği gibi 'Cumhuriyet herkesin Cumhuriyeti her birimizin Cumhuriyeti' bu güzel bir tanımlamaydı. Fransız Cumhuriyeti'nin ikinci yıldönümü kutlamalarında akademik olarak orada bulundum. 200. yılı olmasına rağmen Türkiye'de dahil müthiş kutlamalar yapıldı. Türkiye'de çok büyük bir toplantı düzenlendi. Fransız Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılaştırması yapıldı. Şu an ülkemizde ise kişisel tercihlerle Cumhuriyetin kutlamasına yönelik bir şeyler yapılıyor" diye konuştu.  Toplantı, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı'nın Toplantı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Örnek ile birlikte konuk konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan'a 'Nutuk' kitabını takdiminin ardından sona erdi.
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, "Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı böyle geçmemeliydi. Evet deprem hepimizin üzerinde çok büyük bir etki yarattı ancak Cumhuriyet illa şarkılarla, türkülerle her yere bayrak asarak değil, Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yakışır başka etkinliklerle de kutlayabilirdik" dedi.

haberimizvar.net- 'Üye Alım Töreni' ile başlayan toplantıda, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı ve toplantının konuğu Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan tarafından ANSİAD'a yeni üye olan Mesut Karakaş ve Selçuk Salih Yılmaz'a rozetleri takılarak üyelik belgeleri takdim edildi. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Akın Akıncı, “Ülke olarak Cumhuriyetimizin önemli bir tarihi haftasındayız. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılını kutlayacağız ama maalesef Cumhuriyetimizin 100. yılı böyle geçmemeliydi diye düşünüyorum. Evet deprem hepimizin üzerinde çok büyük bir etki yarattı ancak Cumhuriyeti illa şarkılarla türkülerle her yere bayraklar asarak değil özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır başka etkinliklerle de kutlayabilirdik" dedi.

ANSİAD'ın Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapmış olduğu etkinliklerden bahseden Akıncı, “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Balosu'nu düzenledik. Türkiye'nin önde gelen duayenleri ile birlikte Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) iş birliğinde 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye'de Felsefe Kongresi'ni gerçekleştirdik. ANSİAD Yönetimi ve aileleri ile birlikte Anıtkabir ile İsmet İnönü'nün kızı, İnönü Vakfı Kurucu Üyesi & İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker'i Pembe Köşk'te ziyaret ettik. Geleneksel Ansiad Cumhuriyet Tenis Turnuvası'nın beşincisi bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ulusal boyuta taşındı. Bu yıl ANSİAD & ATİK 5. Cumhuriyet Ulusal Tenis Turnuvası ismiyle gerçekleştirilen turnuvamız şu an devam ediyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde bulunan ve 30 Ekim Pazartesi günü açılışı gerçekleşecek olan Basın Müzesi Antalya'mıza yakışan bir proje oldu. 1 Kasım Çarşamba günü Antalya'da gerçekleşecek olan '100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi'ni Gen Türkiye, Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ANSİAD ev sahipliğinde yapacağız. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.  

'CUMHURİYETİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÖNE ÇIKARTILMADI'

Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan ise "100. yıl sönük geçiyor. Bir defa resmi olarak sönük geçiyor ve ben resmiyetten hoşlanmam ama bu açık bir şekilde görünüyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü öne çıkartılmadı. Üniversitelerde bu konuda heyecanlı değil akademik olarak da ilgi çekmedi. Prof. Dr. İonna Kuçuradi'nin de dediği gibi ' Cumhuriyet herkesin Cumhuriyeti her birimizin Cumhuriyeti' bu güzel bir tanımlamaydı. Fransız Cumhuriyeti'nin ikinci yıldönümü kutlamalarında akademik olarak orada bulundum. 200. yılı olmasına rağmen Türkiye'de dahil müthiş kutlamalar yapıldı. Türkiye'de çok büyük bir toplantı düzenlendi. Fransız Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılaştırması yapıldı. Şu an ülkemizde ise kişisel tercihlerle Cumhuriyetin kutlamasına yönelik bir şeyler yapılıyor" diye konuştu. 

Toplantı, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı'nın Toplantı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Örnek ile birlikte konuk konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan'a 'Nutuk' kitabını takdiminin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.