Cumhuriyetin 100'üncü yılı Phaselis'te görkemli kutlanacak

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.09.2023 - 12:10, Güncelleme: 15.09.2023 - 12:10
 

Cumhuriyetin 100'üncü yılı Phaselis'te görkemli kutlanacak

Antalya'nın Kemer ilçesinde tarihle sanatı buluşturan ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Phaselis Festivali, 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı' ana temasıyla organize edilecek.

haberimizvar.net- Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve Phaselis Kazı Başkanlığı'nın destekleriyle organize edilen 13'üncü Phaselis Festivali, 22-26 Eylül tarihlerinde, Kemer ilçesinin 2 bin yıllık tarihi ile her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Phaselis Antik Kenti'nde sanatseverleri ağırlayacak. Bu yıl Phaselis Festivali'nin ana teması ise 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılı' olacak.  Festivalin ilk günü olan 22 Eylül Cuma, 'Cumhuriyet Tangoları' sahne alacak ve Cumhuriyet sonrası Türk bestekarlarının yazdıkları tango eserler seslendirilecek. UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı olması dolayısıyla 23 Eylül Cumartesi günü Anadolu ezgilerinin batı müziği enstrümanları ile buluştuğu 'Anadolu Ozanları' sahnede olacak. 25 Eylül Pazartesi günü ise Chopin ve Ulvi Cemal Erkin'in eserlerine piyano ve Quintet orkestra eşliğinde 'Gökhan Aybulus & Cameratalia Quintet' sahneye çıkacak. 26 Eylül Salı günü Phaselis Antik Kenti'nde festivalin kapanışı konserinde ise bu yıl da caz performansları arasında özenle seçilmiş olan 1920 ve 1930'lu yılların swing rüzgarını 'Flapper Swing' sahnede sergileyecek. YORULMAZ: FESTİVALİMİZİN ANA TEMASI CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILI OLACAK Bu yıl 13'üncüsü gerçekleşecek olan Phaselis Festivali'nin ana temasının 'Cumhuriyetin 100'uncu Yılı' olarak belirlediklerini belirten Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olması dolayısıyla bu yıl 13'üncüsünü düzenlediğimiz Phaselis Festivali'ni de bu ana tema üzerine hazırladık. Her yıl yüzlerce kişiyi festivalimizde ağırlıyoruz. KETAV olarak yıllardır süre gelen organizasyonumuza destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere, Kemer Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza ve sponsor olan turizmcilerimize teşekkür ederiz" dedi. ERASLAN: TANGODAN, ANADOLU OZANLARINA FARKLI EZGİLER OLACAK KETAV Genel Sekreteri ve Festival Direktörü Filiz Ceylan Eraslan da "13'üncü Phaselis Festivali programını yaparken, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı coşkusuna uygun olabilmesi için çalışmalarımızı yaptık. Festivalimizde, Cumhuriyetin yetiştirdiği sanatçılarımızın tango eserlerinden, Anadolu ozanlarının ezgilerine bizleri alıp götüren program, Gökhan Aybulus'un piyanosundan dökülen zeybek havası ile buluşacak ve finalde ise 1920-1930'lu yılların swing rüzgarı Phaselis Antik Kenti'nde izleyenleri saracak" diye konuştu
Antalya'nın Kemer ilçesinde tarihle sanatı buluşturan ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Phaselis Festivali, 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı' ana temasıyla organize edilecek.

haberimizvar.net- Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve Phaselis Kazı Başkanlığı'nın destekleriyle organize edilen 13'üncü Phaselis Festivali, 22-26 Eylül tarihlerinde, Kemer ilçesinin 2 bin yıllık tarihi ile her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Phaselis Antik Kenti'nde sanatseverleri ağırlayacak. Bu yıl Phaselis Festivali'nin ana teması ise 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılı' olacak. 

Festivalin ilk günü olan 22 Eylül Cuma, ' Cumhuriyet Tangoları' sahne alacak ve Cumhuriyet sonrası Türk bestekarlarının yazdıkları tango eserler seslendirilecek. UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı olması dolayısıyla 23 Eylül Cumartesi günü Anadolu ezgilerinin batı müziği enstrümanları ile buluştuğu 'Anadolu Ozanları' sahnede olacak. 25 Eylül Pazartesi günü ise Chopin ve Ulvi Cemal Erkin'in eserlerine piyano ve Quintet orkestra eşliğinde 'Gökhan Aybulus & Cameratalia Quintet' sahneye çıkacak. 26 Eylül Salı günü Phaselis Antik Kenti'nde festivalin kapanışı konserinde ise bu yıl da caz performansları arasında özenle seçilmiş olan 1920 ve 1930'lu yılların swing rüzgarını 'Flapper Swing' sahnede sergileyecek.

YORULMAZ: FESTİVALİMİZİN ANA TEMASI CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILI OLACAK

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleşecek olan Phaselis Festivali'nin ana temasının 'Cumhuriyetin 100'uncu Yılı' olarak belirlediklerini belirten Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olması dolayısıyla bu yıl 13'üncüsünü düzenlediğimiz Phaselis Festivali'ni de bu ana tema üzerine hazırladık. Her yıl yüzlerce kişiyi festivalimizde ağırlıyoruz. KETAV olarak yıllardır süre gelen organizasyonumuza destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere, Kemer Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza ve sponsor olan turizmcilerimize teşekkür ederiz" dedi.

ERASLAN: TANGODAN, ANADOLU OZANLARINA FARKLI EZGİLER OLACAK

KETAV Genel Sekreteri ve Festival Direktörü Filiz Ceylan Eraslan da "13'üncü Phaselis Festivali programını yaparken, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı coşkusuna uygun olabilmesi için çalışmalarımızı yaptık. Festivalimizde, Cumhuriyetin yetiştirdiği sanatçılarımızın tango eserlerinden, Anadolu ozanlarının ezgilerine bizleri alıp götüren program, Gökhan Aybulus'un piyanosundan dökülen zeybek havası ile buluşacak ve finalde ise 1920-1930'lu yılların swing rüzgarı Phaselis Antik Kenti'nde izleyenleri saracak" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.