Davacı: Ömer İşlek Davalı: Korkuteli Belediyesi

GÜNDEM 08.05.2021 - 11:01, Güncelleme: 08.05.2021 - 18:11
 

Davacı: Ömer İşlek Davalı: Korkuteli Belediyesi

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, aylardır ilçeyi meşgul eden pazaryerinin kaldırılması konusunda Korkuteli Belediye Başkanlığı’nı mahkemeye verdi.

haberimizvar.net- Korkuteli Belediye Meclisi 1 Eylül 2020 tarihinde ilçe merkezindeki Turgut Manavoğlu pazaryerinin Uzunoluk mahallesine taşınmasına karar verdi. Pazarcı esnafının itirazına rağmen pazaryeri yeni yerine taşındı. Pazar esnafının şikâyeti üzerine konu ilerleyen zamanda bir kez daha belediye meclisine geldi. Tartışmaların ardından Korkuteli Belediye Meclisi pazaryerini tekrar eski yerine yani Kiremitli mahallesine taşınmasına oy çokluğu ile karar verdi.   KONU MAHKEMEYE TAŞINDI  Ne olduysa bundan sonra oldu. Pazar yerinin eski yerine taşınması kararına ret oyu veren Belediye Başkanı Ömer İşlek, meclisin aldığı bu kararı mahkemeye taşıdı. İşlek, Uzunoluk mahallesindeki pazar yerinin yeniden Kiremitli mahallesine taşınmasına karar veren Korkuteli Belediye meclisini, yani başkanı olduğu belediyeyi mahkemeye verdi.  MUHALİF ÜYE BELEDİYEYİ SAVUNDU Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in belediye aleyhine açtığı davanın ilk duruşması 7 Mayıs Cuma günü Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde görüldü. İşlek davacı olduğu için belediye adına savunmayı Belediye Meclisi 1. Başkanvekili İyi Partili İrfan Yılmaz yaptı. ALTERNATİF YER GÖSTERMEDİ   Başkanın belediyeyi mahkemeye vermesinin şaşkınlığını yaşadıklarını söyleyen İrfan Yılmaz, “Pazarcılara kulak verdik ve pazar yerinin eski yerine taşınmasının uygun olduğunu gördük. Pazaryerini taşıyan belediye başkanına eski pazar yerine ne yapılacağını defalara sormamıza rağmen cevap alamadık. Pazaryerinin yeniden Kiremitli mahallesine taşınmasını önerdiğimiz başkan İşlek’in, ‘Orası uygun değil’ sözlerine üzerine, ‘Neresi uygun’ diye sorduk. Fakat başkan pazarın taşınabileceği alternatif bir yer sunmadı. Ve gelinen noktada Ömer İşlek başkanı olduğu belediyeyi mahkemeye verdi” dedi. BÖYLE BİR ŞEY NE GÖRDÜM NE DUYDUM Ömer İşlek’in belediyeyi mahkemeye vermesi sonucu 1. Meclis başkanvekili olarak belediyeyi savunmak durumunda kaldığını belirten İrfan Yılmaz, “Böyle bir şey ne gördüm ne duydum” dedi.  
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, aylardır ilçeyi meşgul eden pazaryerinin kaldırılması konusunda Korkuteli Belediye Başkanlığı’nı mahkemeye verdi.

haberimizvar.net-  Korkuteli Belediye Meclisi 1 Eylül 2020 tarihinde ilçe merkezindeki Turgut Manavoğlu pazaryerinin Uzunoluk mahallesine taşınmasına karar verdi. Pazarcı esnafının itirazına rağmen pazaryeri yeni yerine taşındı. Pazar esnafının şikâyeti üzerine konu ilerleyen zamanda bir kez daha belediye meclisine geldi. Tartışmaların ardından Korkuteli Belediye Meclisi pazaryerini tekrar eski yerine yani Kiremitli mahallesine taşınmasına oy çokluğu ile karar verdi.  

KONU MAHKEMEYE TAŞINDI 
Ne olduysa bundan sonra oldu. Pazar yerinin eski yerine taşınması kararına ret oyu veren Belediye Başkanı Ömer İşlek, meclisin aldığı bu kararı mahkemeye taşıdı. İşlek, Uzunoluk mahallesindeki pazar yerinin yeniden Kiremitli mahallesine taşınmasına karar veren Korkuteli Belediye meclisini, yani başkanı olduğu belediyeyi mahkemeye verdi. 

MUHALİF ÜYE BELEDİYEYİ SAVUNDU
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in belediye aleyhine açtığı davanın ilk duruşması 7 Mayıs Cuma günü Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde görüldü. İşlek davacı olduğu için belediye adına savunmayı Belediye Meclisi 1. Başkanvekili İyi Partili İrfan Yılmaz yaptı.

ALTERNATİF YER GÖSTERMEDİ 

 Başkanın belediyeyi mahkemeye vermesinin şaşkınlığını yaşadıklarını söyleyen İrfan Yılmaz, “Pazarcılara kulak verdik ve pazar yerinin eski yerine taşınmasının uygun olduğunu gördük. Pazaryerini taşıyan belediye başkanına eski pazar yerine ne yapılacağını defalara sormamıza rağmen cevap alamadık. Pazaryerinin yeniden Kiremitli mahallesine taşınmasını önerdiğimiz başkan İşlek’in, ‘Orası uygun değil’ sözlerine üzerine, ‘Neresi uygun’ diye sorduk. Fakat başkan pazarın taşınabileceği alternatif bir yer sunmadı. Ve gelinen noktada Ömer İşlek başkanı olduğu belediyeyi mahkemeye verdi” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY NE GÖRDÜM NE DUYDUM
Ömer İşlek’in belediyeyi mahkemeye vermesi sonucu 1. Meclis başkanvekili olarak belediyeyi savunmak durumunda kaldığını belirten İrfan Yılmaz, “Böyle bir şey ne gördüm ne duydum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.