Değerli Konut Vergisi yeniden düzenlenecek

24.12.2019 - 19:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Değerli Konut Vergisi yeniden düzenlenecek

Meclis'ten 5 Aralık'ta geçen ve 7 Aralık'ta onaylanıp yürürlüğe giren değerli konut vergisinde hükümet geri adım attı. Değerli Konut Vergisi yeniden düzenlenecek.

haberimizvar.net Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) onaylanıp, yürürlüğe giren değerli konut vergisinin yeniden düzenleneceği açıklandı. TBMM’den 5 Aralık’ta geçen ve 7 Aralık’ta onaylanıp yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi’ne ilişkin tartışmalar devam ederken hükümetten yeni bir adım geldi. Söz konusu vergi. muhalefet partilerinin de görüşleri alınarak yeniden düzenlenecek ve yeniden Meclis'e sunulacak. YENİ DÜZENLEMEDE NELER OLACAK? Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yasanın bazı vatandaşlar için haksızlık olduğunu dile getirerek, yeniden bir düzenleme yapılması talimatı verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; değerli konut vergisine yeni kriterler eklenecek. Buna göre tek konutu olanlar değerli konut vergisini ödemeyecek. 5 milyon lira değerinde ev miras kalan kişinin aylık geliri bir memur maaşı kadarsa ve başka bir geliri yoksa bu vergiden istisna olacak. Değerli konuta sahip olan kişiler gelirine göre, değerli konut vergisi ödeyecek ya da belli bir miktar ödeyecek. Değerli konut vergisi yeniden düzenlenerek, bu konutlara sahip olanların gelirlerine bakılacak. Değerli konut vergisi, muhalefet partilerinin de görüşü alınarak yeniden hazırlanacak, Meclis'e yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak. DEĞERLİ KONUT VERGİSİ NEDİR? “Bu vergi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na eklenen maddeler ile getirildi ve hemen uygulanmaya başlanıldı. Türkiye sınırları içinde bulunan mesken nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce belirlenen değeri 5 milyon Türk Lirası ve üzerinde olanlar değerli konut vergisine tabidir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce ilgili mevzuat kapsamında yapılan veya yaptırılan değerleme sonucunda belirlenen ve değeri 5 milyon lirayı aşan (bu tutar dahil) mesken nitelikli taşınmazlar, ilgilileri tarafından ulaşılabilecek şekilde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ilan edilir ve ilgilisine ayrıca tebliğ edilir.” Yani değeri 5 milyon TL’nin üzerinde olan evler Değerli Konut Vergisi’ne tabi evler arasında bulunuyor. 
Meclis'ten 5 Aralık'ta geçen ve 7 Aralık'ta onaylanıp yürürlüğe giren değerli konut vergisinde hükümet geri adım attı. Değerli Konut Vergisi yeniden düzenlenecek.

haberimizvar.net Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) onaylanıp, yürürlüğe giren değerli konut vergisinin yeniden düzenleneceği açıklandı. TBMM’den 5 Aralık’ta geçen ve 7 Aralık’ta onaylanıp yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi’ne ilişkin tartışmalar devam ederken hükümetten yeni bir adım geldi. Söz konusu vergi. muhalefet partilerinin de görüşleri alınarak yeniden düzenlenecek ve yeniden Meclis'e sunulacak.

YENİ DÜZENLEMEDE NELER OLACAK?

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yasanın bazı vatandaşlar için haksızlık olduğunu dile getirerek, yeniden bir düzenleme yapılması talimatı verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; değerli konut vergisine yeni kriterler eklenecek. Buna göre tek konutu olanlar değerli konut vergisini ödemeyecek. 5 milyon lira değerinde ev miras kalan kişinin aylık geliri bir memur maaşı kadarsa ve başka bir geliri yoksa bu vergiden istisna olacak. Değerli konuta sahip olan kişiler gelirine göre, değerli konut vergisi ödeyecek ya da belli bir miktar ödeyecek. Değerli konut vergisi yeniden düzenlenerek, bu konutlara sahip olanların gelirlerine bakılacak. Değerli konut vergisi, muhalefet partilerinin de görüşü alınarak yeniden hazırlanacak, Meclis'e yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ NEDİR?

“Bu vergi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na eklenen maddeler ile getirildi ve hemen uygulanmaya başlanıldı. Türkiye sınırları içinde bulunan mesken nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce belirlenen değeri 5 milyon Türk Lirası ve üzerinde olanlar değerli konut vergisine tabidir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce ilgili mevzuat kapsamında yapılan veya yaptırılan değerleme sonucunda belirlenen ve değeri 5 milyon lirayı aşan (bu tutar dahil) mesken nitelikli taşınmazlar, ilgilileri tarafından ulaşılabilecek şekilde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ilan edilir ve ilgilisine ayrıca tebliğ edilir.” Yani değeri 5 milyon TL’nin üzerinde olan evler Değerli Konut Vergisi’ne tabi evler arasında bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.