Demet Akbağ istifa etti

KÜLTÜR 29.09.2023 - 14:27, Güncelleme: 29.09.2023 - 14:29
 

Demet Akbağ istifa etti

Belgeselin programa geri alınmasının ardından diğer üyelerle birlikte göreve dönen Akbağ, dün festival yönetimi yeniden geri adım atınca bir kez daha görevinden ayrıldığını açıkladı.

haberimizvar.net- Yönetmen Nejla Demirci’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş’ın mücadelesini anlattığı ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeselinin baskılar sonucunda 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çıkarılmasının tartışmaları sürüyor. 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı Demet Akbağ, belgeselin 2’nci kez seçkiden çıkarılmasına tepki göstererek, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. ‘DUYDUĞUM RAHATSIZLIK SEBEBİYLE FESTİVALDE YER ALMAYACAĞIM’ İletişim sorunları ve kriz yönetiminin yapılamamasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren Akbağ, şunları kaydetti: “Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim, Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım.”
Belgeselin programa geri alınmasının ardından diğer üyelerle birlikte göreve dönen Akbağ, dün festival yönetimi yeniden geri adım atınca bir kez daha görevinden ayrıldığını açıkladı.

haberimizvar.net- Yönetmen Nejla Demirci’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş’ın mücadelesini anlattığı ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeselinin baskılar sonucunda 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çıkarılmasının tartışmaları sürüyor. 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı Demet Akbağ, belgeselin 2’nci kez seçkiden çıkarılmasına tepki göstererek, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu.

‘DUYDUĞUM RAHATSIZLIK SEBEBİYLE FESTİVALDE YER ALMAYACAĞIM’

İletişim sorunları ve kriz yönetiminin yapılamamasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren Akbağ, şunları kaydetti:

“Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim, Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.