Demirtaş: Kürt sorunu çözüldü diyenler yalan söylüyor

GÜNDEM 25.09.2021 - 18:22, Güncelleme: 25.09.2021 - 18:22
 

Demirtaş: Kürt sorunu çözüldü diyenler yalan söylüyor

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Kürt sorunu çözüldü diyenler yalan söylüyor. Milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor” dedi.

haberimizvar.net- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemdeki “Kürt sorunu” tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Demirtaş, “‘Kürt sorunu çözüldü’ diyenler yalan söylüyorlar. Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?” ifadelerini kullandı. KÜRTÇE KİTAP SETİ GÖNDERECEĞİM Demirtaş şu paylaşımları yaptı: “Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim. Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. ‘Asimilasyon bitti’ diyenler, ‘Kürt sorunu çözüldü’ diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün”. KENDİ ANADİLİNİ OKUYUP YAZAMIYOR “Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak? Ayrıca Kürtçe okuyup yazmak ve konuşmak için Kürt olmak da gerekmiyor. Tıpkı İngilizce bilmek için İngiliz olmak gerekmediği gibi. O nedenle bu Kürtçe kitap setini, isteyen Türk kardeşlerime de memnuniyetle hediye etmek isterim”.  
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Kürt sorunu çözüldü diyenler yalan söylüyor. Milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor” dedi.

haberimizvar.net- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemdeki “Kürt sorunu” tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Demirtaş, “‘Kürt sorunu çözüldü’ diyenler yalan söylüyorlar. Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?” ifadelerini kullandı.

KÜRTÇE KİTAP SETİ GÖNDERECEĞİM


Demirtaş şu paylaşımları yaptı: “Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim. Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. ‘Asimilasyon bitti’ diyenler, ‘Kürt sorunu çözüldü’ diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün”.

KENDİ ANADİLİNİ OKUYUP YAZAMIYOR

“Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak? Ayrıca Kürtçe okuyup yazmak ve konuşmak için Kürt olmak da gerekmiyor. Tıpkı İngilizce bilmek için İngiliz olmak gerekmediği gibi. O nedenle bu Kürtçe kitap setini, isteyen Türk kardeşlerime de memnuniyetle hediye etmek isterim”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.