Demirtaş: Yerel seçimlerdeki denklem Cumhurbaşkanlığı seçiminde de geçerli

SİYASET 13.11.2021 - 12:55, Güncelleme: 13.11.2021 - 12:55
 

Demirtaş: Yerel seçimlerdeki denklem Cumhurbaşkanlığı seçiminde de geçerli

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'lilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyeceği yola dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Demirtaş, "Yerel seçimlerdeki denklem cumhurbaşkanlığı seçiminde de geçerli" dedi.

haberimizvar.net- Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki seçimlerde HDP seçmeninin alması gerektiğini düşündüğü tutuma dair bir yazı kaleme aldı. Demirtaş, Artı Gerçek'te "HDP seçmeni ne yapacak?" başlığıyla yer alan yayımlanan yazısında HDP’nin 2019 yerel seçimlerindeki stratejisini hatırlattı. Önümüzdeki seçimlere ilişkin, "Aynı denklem cumhurbaşkanlığı seçimi için de geçerli. Meclis seçimlerine HDP zaten parti olarak tek başına gireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise HDP’liler muhalefetin ortak adayına oy versinler diye Erdoğan, Bahçeli ve şürekaları her gün HDP’li seçmenleri motive etmeyi sürdürüyor" ifadelerine yer verdi. Önümüzdeki ilk seçimlerin sonucunda HDP seçmeninin davranışının belirleyici olacağını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Elbette bu durum, HDP seçmenlerinin oyunu diğer seçmenlerin oylarından daha değerli kılmaz. Bununla birlikte, HDP’nin ittifaklar dışı konumlanması onun stratejik önemini artırmıştır. AKP-MHP blokunun HDP’ye ve HDP üzerinden diğer muhalefete bunca ölçüsüz, ahlaksız, sınırsız saldırmasının nedeni de budur." Demirtaş'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: "Aynı denklem cumhurbaşkanlığı seçimi için de geçerli. Meclis seçimlerine HDP zaten parti olarak tek başına gireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise HDP’liler muhalefetin ortak adayına oy versinler diye Erdoğan, Bahçeli ve şürekaları her gün HDP’li seçmenleri motive etmeyi sürdürüyor. Ve evet, bu basit denklemi bile çözebilecek kadar akıldan ve ferasetten yoksunlar. Cumhur İttifakı, HDP’ye bu kadar hukuksuz, ahlaksız saldırıları sürdürerek kazanacağını sanıyorsa fena halde yanılıyor. Sonuç olarak HDP de seçmenleri de Türkiye’de gerçek bir huzur, uzlaşı, demokrasi ortamı istiyorlar. Eşitçe ve özgürce, bir arada yaşayalım diyorlar. Seçimlerde partilerinin yanında çelikten bir irade gibi durmaya devam edeceklerinden kuşkum yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ise ne yapacaklarını şimdilik bilemiyoruz ama ne yapmayacaklarını çok iyi biliyoruz, aptallık etmeyecekler. Her zamanki gibi akılla ve vicdanla hareket edecekler."
Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'lilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyeceği yola dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Demirtaş, "Yerel seçimlerdeki denklem cumhurbaşkanlığı seçiminde de geçerli" dedi.

haberimizvar.net- Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki seçimlerde HDP seçmeninin alması gerektiğini düşündüğü tutuma dair bir yazı kaleme aldı.

Demirtaş, Artı Gerçek'te "HDP seçmeni ne yapacak?" başlığıyla yer alan yayımlanan yazısında HDP’nin 2019 yerel seçimlerindeki stratejisini hatırlattı. Önümüzdeki seçimlere ilişkin, "Aynı denklem cumhurbaşkanlığı seçimi için de geçerli. Meclis seçimlerine HDP zaten parti olarak tek başına gireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise HDP’liler muhalefetin ortak adayına oy versinler diye Erdoğan, Bahçeli ve şürekaları her gün HDP’li seçmenleri motive etmeyi sürdürüyor" ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki ilk seçimlerin sonucunda HDP seçmeninin davranışının belirleyici olacağını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Elbette bu durum, HDP seçmenlerinin oyunu diğer seçmenlerin oylarından daha değerli kılmaz. Bununla birlikte, HDP’nin ittifaklar dışı konumlanması onun stratejik önemini artırmıştır. AKP-MHP blokunun HDP’ye ve HDP üzerinden diğer muhalefete bunca ölçüsüz, ahlaksız, sınırsız saldırmasının nedeni de budur."

Demirtaş'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Aynı denklem cumhurbaşkanlığı seçimi için de geçerli. Meclis seçimlerine HDP zaten parti olarak tek başına gireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise HDP’liler muhalefetin ortak adayına oy versinler diye Erdoğan, Bahçeli ve şürekaları her gün HDP’li seçmenleri motive etmeyi sürdürüyor. Ve evet, bu basit denklemi bile çözebilecek kadar akıldan ve ferasetten yoksunlar. Cumhur İttifakı, HDP’ye bu kadar hukuksuz, ahlaksız saldırıları sürdürerek kazanacağını sanıyorsa fena halde yanılıyor.

Sonuç olarak HDP de seçmenleri de Türkiye’de gerçek bir huzur, uzlaşı, demokrasi ortamı istiyorlar. Eşitçe ve özgürce, bir arada yaşayalım diyorlar. Seçimlerde partilerinin yanında çelikten bir irade gibi durmaya devam edeceklerinden kuşkum yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ise ne yapacaklarını şimdilik bilemiyoruz ama ne yapmayacaklarını çok iyi biliyoruz, aptallık etmeyecekler. Her zamanki gibi akılla ve vicdanla hareket edecekler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.