Demirtaş’tan ‘Kürt sorunu’ açıklaması: Çözümün adresi meclistir

GÜNDEM 21.09.2021 - 15:56, Güncelleme: 21.09.2021 - 15:56
 

Demirtaş’tan ‘Kürt sorunu’ açıklaması: Çözümün adresi meclistir

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” sözleri ile başlayan, Temelli’nin “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” cevabıyla devam eden tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” sözleri ile başlayan, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’nin “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” cevabıyla devam eden tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir. Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz” ifadelerini kullandı. KILIÇDAROĞLU VE TEMELLİ NE DEMİŞTİ? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal ve İttifakları’ belgeseli için yaptığı açıklamada “Devlet dediğiniz kurum gayrı meşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan, bunu yaptı. Devleti İmralı ile muhatap kıldı… İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz” demişti. HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de CHP liderinin bu açıklamasına, “Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” diye yanıt vermişti.  
Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” sözleri ile başlayan, Temelli’nin “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” cevabıyla devam eden tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” sözleri ile başlayan, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’nin “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” cevabıyla devam eden tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir. Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE TEMELLİ NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal ve İttifakları’ belgeseli için yaptığı açıklamada “Devlet dediğiniz kurum gayrı meşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan, bunu yaptı. Devleti İmralı ile muhatap kıldı… İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz” demişti. HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de CHP liderinin bu açıklamasına, “Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” diye yanıt vermişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.