Demre Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

YEREL 05.05.2021 - 11:10, Güncelleme: 05.05.2021 - 11:10
 

Demre Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Demre Belediyesi kurduğu sera ve bahçede kendi çiçeğini üretiyor. Belediye kendi ürettiği çiçek ve bitkilerle en az yüzde 60 tasarruf sağlıyor

haberimizvar.net- Demre Belediyesi ilçe merkezindeki Alakent Mahallesi Güvercinlik mevkisinde 750 metrekare kapalı sera ve 2 bin 500 metrekarelik açık alanda çiçek ve bitki üretim merkezi kurdu. Kurduğu sera ve alanda kendi çiçeğini ve süs bitkilerini üretmeye başlayan belediyenin merkezinde 3 ile 5 arasında personel ile üretim yapılıyor. Belediye düzenleme yaptığı parkları, bahçeleri, caddeleri, sokakları ve refüjleri kendi ürettiği çiçek ve bitkilerle süslemeye başladı. Demre Belediyesi kurduğu merkezde bu sezon mevsimlik olarak kadife çiçeği, rozet çiçeği ve 3 farklı renkte petunya olmak üzere toplam 10 bin çiçek üretimi gerçekleştiriyor. Bunun yanındaki açık alan fidanlığında zakkum, kartopu gülü, farklı renk ve türde begonvil, benjamin, farklı çalı türleri, zeytin, palmiye, hurma, kokar ağaç, defne gibi yaklaşık 10 bin ağaç türleri üretiliyor. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Kendi yaptığımız, Demre'nin toprağında üretilen çiçek, süs bitkileri ve fidanlarla Demre'nin caddesini, parkını, sokağını güzelleştiriyoruz. Yaptığımız üretimle yaklaşık yüzde 60'a yakın belediye bütçemizden tasarruf sağlıyoruz" dedi.
Demre Belediyesi kurduğu sera ve bahçede kendi çiçeğini üretiyor. Belediye kendi ürettiği çiçek ve bitkilerle en az yüzde 60 tasarruf sağlıyor

haberimizvar.net-  Demre Belediyesi ilçe merkezindeki Alakent Mahallesi Güvercinlik mevkisinde 750 metrekare kapalı sera ve 2 bin 500 metrekarelik açık alanda çiçek ve bitki üretim merkezi kurdu. Kurduğu sera ve alanda kendi çiçeğini ve süs bitkilerini üretmeye başlayan belediyenin merkezinde 3 ile 5 arasında personel ile üretim yapılıyor. Belediye düzenleme yaptığı parkları, bahçeleri, caddeleri, sokakları ve refüjleri kendi ürettiği çiçek ve bitkilerle süslemeye başladı.

Demre Belediyesi kurduğu merkezde bu sezon mevsimlik olarak kadife çiçeği, rozet çiçeği ve 3 farklı renkte petunya olmak üzere toplam 10 bin çiçek üretimi gerçekleştiriyor. Bunun yanındaki açık alan fidanlığında zakkum, kartopu gülü, farklı renk ve türde begonvil, benjamin, farklı çalı türleri, zeytin, palmiye, hurma, kokar ağaç, defne gibi yaklaşık 10 bin ağaç türleri üretiliyor.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Kendi yaptığımız, Demre'nin toprağında üretilen çiçek, süs bitkileri ve fidanlarla Demre'nin caddesini, parkını, sokağını güzelleştiriyoruz. Yaptığımız üretimle yaklaşık yüzde 60'a yakın belediye bütçemizden tasarruf sağlıyoruz" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.