Demre'de kan bağışı

YAŞAM 05.06.2021 - 10:39, Güncelleme: 05.06.2021 - 10:39
 

Demre'de kan bağışı

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Antalya'nın Demre ilçesinde 4 gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi.

haberimizvar.net- Dr. Okan Erdoğan başkanlığındaki 6 kişilik Kızılay ekibi, kan bağış otobüsüyle Demre'ye geldi. Daha önce ilçe merkezindeki Eynihal Parkı'nda kan bağışı toplayan Kızılay ekibi, Ertuğrul Günay Caddesi'ndeki alt yapı ve asfaltlama çalışması nedeniyle bu kez Noel Baba Meydanı'nda bağış topladı. Demre'de birinci gün 58 ünite, ikinci gün 66 ünite, üçüncü gün 67 ünite, dördüncü gün 56 ünite olmak üzere toplam 247 ünite kan bağışı toplandı. Kızılay Antalya Kan Merkezi doktoru Gökhan Muğlalı, "Demreliler kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bunun çok iyi biliyoruz. Pandemi sürecindeyiz. Pandemi sürecinin etkisi ve insanların güzel havada serada çalışması nedeniyle dört günde yapılan 247 ünite kan bağışı, geçmiş kampanyalara göre biraz az oldu. En son gelişimizde 281, ondan önceki kampanyada 407 ünite kan bağışı toplamıştık. Biz bu düşüşü Ertuğrul Günay Caddesi'nin kapalı olması nedeniyle bağış yerini değişmesine ve 50 yaş üstüne başlayan Covid-19 aşısı kampanyasına bağlıyoruz. Çünkü Covid-19 aşısı olan bir kişi en erken bir hafta sonra kan bağışında bulunabiliyor. Bu nedenle birçok kişi bağış yapamadan geri döndü" dedi. Pandemi sürecinde kana daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gökhan Muğlalı, "Şu anda kan stoklarımız kritik seviyede. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz süreçte, kan bağışı konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. Korkmasınlar, biz koronavirüse karşı her türlü tedbiri alıyoruz. Endişe etmelerine gerek yok. Gelsinler, gönül rahatlığı içinde kan bağışında bulunsunlar. Yapacağınız bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Bir ünite kan, bir can demektir. Bu nedenle kan bağışı konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. İçinde bulunduğumuz süreçte bir kat daha duyarlı olmalıyız. 18-65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız dört ayda bir, erkeklerimiz üç ayda bir kan bağışı yapabilir. Kan bağışı yapmak, sağlıklı olmanız katkı sağlar" diye konuştu. 
Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Antalya'nın Demre ilçesinde 4 gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi.

haberimizvar.net- Dr. Okan Erdoğan başkanlığındaki 6 kişilik Kızılay ekibi, kan bağış otobüsüyle Demre'ye geldi. Daha önce ilçe merkezindeki Eynihal Parkı'nda kan bağışı toplayan Kızılay ekibi, Ertuğrul Günay Caddesi'ndeki alt yapı ve asfaltlama çalışması nedeniyle bu kez Noel Baba Meydanı'nda bağış topladı. Demre'de birinci gün 58 ünite, ikinci gün 66 ünite, üçüncü gün 67 ünite, dördüncü gün 56 ünite olmak üzere toplam 247 ünite kan bağışı toplandı.


Kızılay Antalya Kan Merkezi doktoru Gökhan Muğlalı, "Demreliler kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bunun çok iyi biliyoruz. Pandemi sürecindeyiz. Pandemi sürecinin etkisi ve insanların güzel havada serada çalışması nedeniyle dört günde yapılan 247 ünite kan bağışı, geçmiş kampanyalara göre biraz az oldu. En son gelişimizde 281, ondan önceki kampanyada 407 ünite kan bağışı toplamıştık. Biz bu düşüşü Ertuğrul Günay Caddesi'nin kapalı olması nedeniyle bağış yerini değişmesine ve 50 yaş üstüne başlayan Covid-19 aşısı kampanyasına bağlıyoruz. Çünkü Covid-19 aşısı olan bir kişi en erken bir hafta sonra kan bağışında bulunabiliyor. Bu nedenle birçok kişi bağış yapamadan geri döndü" dedi.


Pandemi sürecinde kana daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gökhan Muğlalı, "Şu anda kan stoklarımız kritik seviyede. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz süreçte, kan bağışı konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. Korkmasınlar, biz koronavirüse karşı her türlü tedbiri alıyoruz. Endişe etmelerine gerek yok. Gelsinler, gönül rahatlığı içinde kan bağışında bulunsunlar. Yapacağınız bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Bir ünite kan, bir can demektir. Bu nedenle kan bağışı konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. İçinde bulunduğumuz süreçte bir kat daha duyarlı olmalıyız. 18-65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız dört ayda bir, erkeklerimiz üç ayda bir kan bağışı yapabilir. Kan bağışı yapmak, sağlıklı olmanız katkı sağlar" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.