Demreli Gazeteci Acar hayatını kaybetti

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.02.2024 - 10:38, Güncelleme: 09.02.2024 - 10:38
 

Demreli Gazeteci Acar hayatını kaybetti

Antalya'nın Demre ilçesinde 32 yıl gazetecilik mesleğini sürdüren emekli öğretmen Ahmet Acar (69), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- Almanya'da uzun yıllar yaşayan ve öğretmenlik yapan Ahmet Acar, 1992 yılı Kasım ayında Hürriyet Haber Ajansı'nda gazeteciliğe başladı. 2000 yılında öğretmenlikten emekli olan Ahmet Acar, Demirören Haber Ajansı (DHA) ve TRT muhabirliği yaptı. Uzun yıllar Batı Antalya'nın nabzını tutan Acar, 2015 yılında kansere yakalandı. Yıllardır hastalıkla mücadele eden Ahmet Acar'ın rahatsızlığı bir süre sonra ilerledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Ahmet Acar, dün hayatını kaybetti. Ahmet Acar'ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Demre Merkez Mezarlığı'nda defnedilecek. 'KOLUMDA İLAÇ HABER YAZDIM' Özellikle DHA muhabirliği döneminde Demre ve Kaş'ta yaptığı sayısız haberlerle bölgenin adını duyuran, birçok ödüle layık görülen Ahmet Acar, hastalığına rağmen haber aşkından vazgeçmedi. Kasım 2022'de sosyal medyadaki bir paylaşımında, "2015 yılından bu yana mücadele ettiğim bir hastalık sürecinde bile, haber yapmaktan bir gün ile vazgeçmedim. Kolumda ilaç haber yazdım. Bu süreçte binlerce insan tanıdım, binlerce dost edindim. Belki bir kitap olabilecek iyi, kötü anılar biriktirdim. Bazen güldüm, bazen üzüldüm. Bundan sonrası mı? Bilemiyorum. Hala haber yazmaya devam ediyorum. Ya habercilik beni bırakacak ya da ben haberciliği. Yanıtı mı, zaman gösterecek" ifadelerini kullandı. 'TAM İYİLEŞME İÇİN UZUN BİR SÜRECE İHTİYACIM VAR' Pozitif enerjisiyle tanınan ve sevilen Ahmet Acar, en son geçen yıl haziran ayındaki bir sosyal medya hesabında ise ailesiyle çekilen fotoğrafları şu ifadelerle paylaşmıştı: "Aylar sonra gelen buluşma, mutluluk. Arkadaşlarım, değerli dostlarım, Vefa'nın İstanbul'da bir semt olduğunu yaşatan dost bildiklerim, 28 Ekim 2022 tarihinde Demre'den aniden ayrıldım. Bu süreçte ilik nakli oldum. Beş ayın üstünde hastanede yattım. Artık iyileşme sürecindeyim. Tam iyileşme için uzun bir sürece ihtiyacım var. İnşallah sağlıklı günlerde buluşacağız. İlk kez mutlu bir gün yaşadım. İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız." 
Antalya'nın Demre ilçesinde 32 yıl gazetecilik mesleğini sürdüren emekli öğretmen Ahmet Acar (69), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- Almanya'da uzun yıllar yaşayan ve öğretmenlik yapan Ahmet Acar, 1992 yılı Kasım ayında Hürriyet Haber Ajansı'nda gazeteciliğe başladı. 2000 yılında öğretmenlikten emekli olan Ahmet Acar, Demirören Haber Ajansı (DHA) ve TRT muhabirliği yaptı. Uzun yıllar Batı Antalya'nın nabzını tutan Acar, 2015 yılında kansere yakalandı. Yıllardır hastalıkla mücadele eden Ahmet Acar'ın rahatsızlığı bir süre sonra ilerledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Ahmet Acar, dün hayatını kaybetti. Ahmet Acar'ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Demre Merkez Mezarlığı'nda defnedilecek.

'KOLUMDA İLAÇ HABER YAZDIM'

Özellikle DHA muhabirliği döneminde Demre ve Kaş'ta yaptığı sayısız haberlerle bölgenin adını duyuran, birçok ödüle layık görülen Ahmet Acar, hastalığına rağmen haber aşkından vazgeçmedi. Kasım 2022'de sosyal medyadaki bir paylaşımında, "2015 yılından bu yana mücadele ettiğim bir hastalık sürecinde bile, haber yapmaktan bir gün ile vazgeçmedim. Kolumda ilaç haber yazdım. Bu süreçte binlerce insan tanıdım, binlerce dost edindim. Belki bir kitap olabilecek iyi, kötü anılar biriktirdim. Bazen güldüm, bazen üzüldüm. Bundan sonrası mı? Bilemiyorum. Hala haber yazmaya devam ediyorum. Ya habercilik beni bırakacak ya da ben haberciliği. Yanıtı mı, zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

'TAM İYİLEŞME İÇİN UZUN BİR SÜRECE İHTİYACIM VAR'

Pozitif enerjisiyle tanınan ve sevilen Ahmet Acar, en son geçen yıl haziran ayındaki bir sosyal medya hesabında ise ailesiyle çekilen fotoğrafları şu ifadelerle paylaşmıştı:

"Aylar sonra gelen buluşma, mutluluk. Arkadaşlarım, değerli dostlarım, Vefa'nın İstanbul'da bir semt olduğunu yaşatan dost bildiklerim, 28 Ekim 2022 tarihinde Demre'den aniden ayrıldım. Bu süreçte ilik nakli oldum. Beş ayın üstünde hastanede yattım. Artık iyileşme sürecindeyim. Tam iyileşme için uzun bir sürece ihtiyacım var. İnşallah sağlıklı günlerde buluşacağız. İlk kez mutlu bir gün yaşadım. İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.