Denizcilik Fakültesi’nde kaymaklı işler

GÜNDEM 03.09.2019 - 14:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Denizcilik Fakültesi’nde kaymaklı işler

Kemer’deki Denizcilik Fakültesi binası ile 4 katlı otel arazisine çevrilerek özelleştirme kapsamına alınan ralli alanındaki iki parselin Özkaymak grubuna verileceğini iddia eden gazeteci Murat Kemaneci çeşitli soru işaretlerini gündeme getirdi

haberimizvar.net Antalya’nın Kemer İlçesi’nde bulunan Denizcilik Fakültesi (Eski TUREM) binası ile ‘ralli alanı’ olarak bilinen alandaki, biri adliye binası yeri olan iki parselin otel alanına çevrilerek özelleştirilme kapsamına alınması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kemerli gazeteci Murat Kemaneci, bu 3 alanın Kemer’in ayrıcalıklı otellerinden olan Özkaymak’a verileceğini ortaya attı. 2015 yılının Eylül ayında bütün idari ve bürokratik işleri, resmi işlemleri tamamlanmış müstakil Kemer Adliye binası projesinin ihale aşamasına geldiği halde durdurulduğunu ve rafa kaldırıldığını hatırlatan Kemaneci, “Buna kim engel oldu?” diye sordu. YENİ FAKÜLTENİN FİNANSÖRÜ TUREM ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olduğu binanın Denizcilik Fakültesi yapılacağı gerekçesiyle boşaltıldığını ve birdenbire ‘oturulmaz hale’ geldiğini belirten Kemaneci,  “Fakülte binası eğer sağlam değilse yıkılıp yeniden yapmak varken Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu neden hemen kolları sıvayıp Kuzdere yollarında dere sel baskını alanında okul yeri aramaya başladı? Sızan bilgilere göre yapılacak okulun finansörünün, Ayışığı koyundaki ‘Üçgen Günübirlik Alanı’ ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla yöneticisinin 6 yıldır yargılanması beklenen Özkaymak grubu olması manidar değil midir?” sorusunu gündeme getirdi. RALLİ ALANI OTEL ARAZİSİ OLDU Denizcilik Fakültesi binasının da OTEM gibi Özkaymak grubuna verileceği iddiasını dillendiren Murat Kemaneci, “Özkaymak Oteli’nin ihale kazanması için çırpınırken teknik takibe yakalanan Mustafa Gül seçimi kaybedince, onun görevini Necati Topaloğlu mu devralmıştır? ‘Ralli Alanı’ olarak bilinen alandaki hazine arazisinin 283/8 ve 283/9 parsellerinin tam da bu zamanlama içinde özelleştirme kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 4 katlı otel alanına çevrilmesi manidar değil midir? Bu parsellerden biri Adliye olarak resmi kurum alanı görünürken Kemer’in hala müstakil bir adliye binasının olmaması ayıp değil midir?” sorularını ortaya attı.
Kemer’deki Denizcilik Fakültesi binası ile 4 katlı otel arazisine çevrilerek özelleştirme kapsamına alınan ralli alanındaki iki parselin Özkaymak grubuna verileceğini iddia eden gazeteci Murat Kemaneci çeşitli soru işaretlerini gündeme getirdi

haberimizvar.net Antalya’nın Kemer İlçesi’nde bulunan Denizcilik Fakültesi (Eski TUREM) binası ile ‘ralli alanı’ olarak bilinen alandaki, biri adliye binası yeri olan iki parselin otel alanına çevrilerek özelleştirilme kapsamına alınması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kemerli gazeteci Murat Kemaneci, bu 3 alanın Kemer’in ayrıcalıklı otellerinden olan Özkaymak’a verileceğini ortaya attı. 2015 yılının Eylül ayında bütün idari ve bürokratik işleri, resmi işlemleri tamamlanmış müstakil Kemer Adliye binası projesinin ihale aşamasına geldiği halde durdurulduğunu ve rafa kaldırıldığını hatırlatan Kemaneci, “Buna kim engel oldu?” diye sordu.

YENİ FAKÜLTENİN FİNANSÖRÜ

TUREM ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olduğu binanın Denizcilik Fakültesi yapılacağı gerekçesiyle boşaltıldığını ve birdenbire ‘oturulmaz hale’ geldiğini belirten Kemaneci,  “Fakülte binası eğer sağlam değilse yıkılıp yeniden yapmak varken Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu neden hemen kolları sıvayıp Kuzdere yollarında dere sel baskını alanında okul yeri aramaya başladı? Sızan bilgilere göre yapılacak okulun finansörünün, Ayışığı koyundaki ‘Üçgen Günübirlik Alanı’ ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla yöneticisinin 6 yıldır yargılanması beklenen Özkaymak grubu olması manidar değil midir?” sorusunu gündeme getirdi.

RALLİ ALANI OTEL ARAZİSİ OLDU

Denizcilik Fakültesi binasının da OTEM gibi Özkaymak grubuna verileceği iddiasını dillendiren Murat Kemaneci, “Özkaymak Oteli’nin ihale kazanması için çırpınırken teknik takibe yakalanan Mustafa Gül seçimi kaybedince, onun görevini Necati Topaloğlu mu devralmıştır? ‘Ralli Alanı’ olarak bilinen alandaki hazine arazisinin 283/8 ve 283/9 parsellerinin tam da bu zamanlama içinde özelleştirme kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 4 katlı otel alanına çevrilmesi manidar değil midir? Bu parsellerden biri Adliye olarak resmi kurum alanı görünürken Kemer’in hala müstakil bir adliye binasının olmaması ayıp değil midir?” sorularını ortaya attı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.