Depoyu doldurmadan bekleyin!

EKONOMİ 04.10.2023 - 10:52, Güncelleme: 04.10.2023 - 10:52
 

Depoyu doldurmadan bekleyin!

Benzine bu gece yarısından geçerli olmak üzere indirim bekleniyor. Güncel benzin ve motorin fiyatları haberde...

haberimizvar.net- Akaryakıtta peş peşe yaşanan fiyat değişimlerin ardından yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Dün 88,01 dolara kadar düşen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,92 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.32 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,26 azalışla 90,68 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 88,92 dolardan alıcı buldu. BENZİNE İNDİRİM GELİYOR Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzine bu gece yarısından itibaren 2 lira 10 kuruşluk indirim bekleniyor. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor. GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARINA GÖRE Antalya Motorin litresi 40.48 Benzinin litresi 37.62 İstanbul Motorin litresi 40.17 Benzinin litresi 36.71 Ankara Motorin litresi 40.73 Benzinin litresi 37.31 İzmir Motorin litresi 40.91 Benzinin litresi 37.42 AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR? Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.
Benzine bu gece yarısından geçerli olmak üzere indirim bekleniyor. Güncel benzin ve motorin fiyatları haberde...

haberimizvar.net- Akaryakıtta peş peşe yaşanan fiyat değişimlerin ardından yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Dün 88,01 dolara kadar düşen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,92 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.32 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,26 azalışla 90,68 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 88,92 dolardan alıcı buldu.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzine bu gece yarısından itibaren 2 lira 10 kuruşluk indirim bekleniyor.

Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARINA GÖRE

Antalya

Motorin litresi 40.48

Benzinin litresi 37.62

İstanbul

Motorin litresi 40.17

Benzinin litresi 36.71

Ankara

Motorin litresi 40.73

Benzinin litresi 37.31

İzmir

Motorin litresi 40.91

Benzinin litresi 37.42

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.