Depremin yıldönümünde Antalya’ya uyarı

GÜNDEM 17.08.2022 - 12:41, Güncelleme: 17.08.2022 - 12:41
 

Depremin yıldönümünde Antalya’ya uyarı

17 Ağustos depreminin yıldönümünde açıklama yapan HKMO Antalya Şubesi Başkanı Okan Hançer, deprem çalışmasının kentsel dönüşümden başlaması gerektiğini söyledi. Hançer, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Deprem Master Planı Çalıştayı'ndaki eksikliklere de dikkat çekti.

haberimizvar.net -Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şube Başkanı Okan Hançer, 17 Ağustos 1999'da Gölcük'te yaşanan ve 18 bin insanın hayatını kaybettiği depremin yıldönümünde deprem ve önlemler üzerine açıklama yaptı. "Afetler arasında en yıkıcı olan deprem riskine karşı alınacak tedbirin tek yolu kentsel dönüşümdür" diyen Hançer, "Kentsel dönüşüm, hazine mülkiyeti üzerinde yer alan gecekonduları dönüştürerek değil, kentin bütünü ele alınarak ilçe ve mahalle ölçeğinde, “Arazi Yönetimi” boyutu ile sonuç odaklı olarak uygulanmalıdır. 18 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 48 bin kişinin yaralandığı, 5 bin kişinin kaybolduğu 17 Ağustos Depremin 23.Yılında Antalya’nın Kentsel Dönüşüm Vizyonunu ortaya koyacak kent bütünü ölçeğinde herhangi bir çalışma yapılmamıştır" dedi. BÜYÜKŞEHİR'E UYARI Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi yapılan Deprem Master Planı Çalıştayı'na da gönderme yapan HKMO Şube Başkanı Hançer, "Geçtiğimiz günlerde düzenlenen çalıştayta kentsel dönüşümde öncelikli alanların belirlenmesi ile ilgili ilçe ve mahalle ölçeğinde herhangi bir çalışma maalesef göremedik. Antalya ilinin kentsel dönüşüm vizyonunun oluşmasına katkı koymak amacıyla, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube olarak Haziran 2021 tarihinde hazırlamış olduğumuz “Kentsel Dönüşüm Raporu” nu ilgili tüm kamu kuruluşları ve yerel idareler ile paylaşmış olmamamıza rağmen bir belediyemiz haricinde hiçbir kurumdan geri bildirim alamadık" diye konuştu. BEKLEYECEK ZAMAN YOK Antalya'nın yapı stoğu göz önüne alındığında depreme dayanıklı duruma getirilmesi için kentsel dönüşümün şart olduğunu söyleyen Hançer açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çalışmaların zamanında ve başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için ‘Dönüşüm Sonrası Oluşacak Kent Modelinin Projesi’ başlangıç aşamasında adil/şeffaf olarak belirlenmeli ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Depremde, taşkında, fırtınada geçmişte olduğu gibi bundan sonra da olacaktır. Ne zaman meydana geleceğini tam olarak bilemediğimiz depreme karşı önlem alınmalı ve sonuç odaklı adımlar acil olarak atılmalıdır. Kaldı ki deprem çalıştayında belirtildiği üzere bu kentin 2025 yılını bekleyecek zamanı yoktur. Doğa bizim tedbir almamızı beklemez o yüzden gerekli çalışmalara biran önce zaman kaybetmeden başlayarak sonuçlandırılmalıdır"    
17 Ağustos depreminin yıldönümünde açıklama yapan HKMO Antalya Şubesi Başkanı Okan Hançer, deprem çalışmasının kentsel dönüşümden başlaması gerektiğini söyledi. Hançer, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Deprem Master Planı Çalıştayı'ndaki eksikliklere de dikkat çekti.

haberimizvar.net -Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şube Başkanı Okan Hançer, 17 Ağustos 1999'da Gölcük'te yaşanan ve 18 bin insanın hayatını kaybettiği depremin yıldönümünde deprem ve önlemler üzerine açıklama yaptı. "Afetler arasında en yıkıcı olan deprem riskine karşı alınacak tedbirin tek yolu kentsel dönüşümdür" diyen Hançer, "Kentsel dönüşüm, hazine mülkiyeti üzerinde yer alan gecekonduları dönüştürerek değil, kentin bütünü ele alınarak ilçe ve mahalle ölçeğinde, “Arazi Yönetimi” boyutu ile sonuç odaklı olarak uygulanmalıdır. 18 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 48 bin kişinin yaralandığı, 5 bin kişinin kaybolduğu 17 Ağustos Depremin 23.Yılında Antalya’nın Kentsel Dönüşüm Vizyonunu ortaya koyacak kent bütünü ölçeğinde herhangi bir çalışma yapılmamıştır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E UYARI

Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi yapılan Deprem Master Planı Çalıştayı'na da gönderme yapan HKMO Şube Başkanı Hançer, "Geçtiğimiz günlerde düzenlenen çalıştayta kentsel dönüşümde öncelikli alanların belirlenmesi ile ilgili ilçe ve mahalle ölçeğinde herhangi bir çalışma maalesef göremedik. Antalya ilinin kentsel dönüşüm vizyonunun oluşmasına katkı koymak amacıyla, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube olarak Haziran 2021 tarihinde hazırlamış olduğumuz “Kentsel Dönüşüm Raporu” nu ilgili tüm kamu kuruluşları ve yerel idareler ile paylaşmış olmamamıza rağmen bir belediyemiz haricinde hiçbir kurumdan geri bildirim alamadık" diye konuştu.

BEKLEYECEK ZAMAN YOK

Antalya'nın yapı stoğu göz önüne alındığında depreme dayanıklı duruma getirilmesi için kentsel dönüşümün şart olduğunu söyleyen Hançer açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çalışmaların zamanında ve başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi için ‘Dönüşüm Sonrası Oluşacak Kent Modelinin Projesi’ başlangıç aşamasında adil/şeffaf olarak belirlenmeli ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Depremde, taşkında, fırtınada geçmişte olduğu gibi bundan sonra da olacaktır. Ne zaman meydana geleceğini tam olarak bilemediğimiz depreme karşı önlem alınmalı ve sonuç odaklı adımlar acil olarak atılmalıdır. Kaldı ki deprem çalıştayında belirtildiği üzere bu kentin 2025 yılını bekleyecek zamanı yoktur. Doğa bizim tedbir almamızı beklemez o yüzden gerekli çalışmalara biran önce zaman kaybetmeden başlayarak sonuçlandırılmalıdır"
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.