Depremzede acılarını kitaplaştırdı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.09.2023 - 16:52, Güncelleme: 25.09.2023 - 16:52
 

Depremzede acılarını kitaplaştırdı

Antalya'da yaşayan Gönül Çakır, yoksulluk, acılar ve kayıplarla geçen yaşamını, 'Dağarcık Anıları' adlı ilk deneme eseriyle kaleme aldı.

haberimizvar.net- Kütahya'nın Akçaalan Kasabası'nda dünyaya gelen Gönül Çakır, 1977 yılında evlenip Almanya'ya yerleşti. İki çocuk annesi Çakır, biricik oğlu yaşamdan kopunca hayatı alt-üst oldu. Çakır, evladından önce peş peşe anne-baba ve dört kardeşini de kaybetmişti. "Ben acıların kadını oldum" diyerek hayata küsen Çakır, uzun yıllar yaşadığı Almanya'dan 2010 yılında dönüp Antalya'ya yerleşti. Kendini özel bireylerin yaşamına adayan Gönül Çakır, yeniden yaşama tutundu. ACILARINI YAZDI Yaşadığı acıların yanında yokluk, yoksullukla da savaşan Gönül Çakır, "Yaşamdan kopan oğlumdan sonra kendimi yapayalnız hissetmiştim. Bu kadar acı içerisinde yaşayabilirsem hayat hikâyemi kaleme alacağım demiştim ve hayalimi ilk denemem, ilk heyecanım, ilk mutluluğum olan 'Dağarcık Anıları' ismini verdiğim kitabımla gerçekleştirmiş oldum" dedi. Antalya'da dostları arasında 'Gönül Sultan' lakabıyla tanınan Gönül Çakır'ın  'Hatça Deyze', 'Ayşe Abla', 'Annem', 'Depremin Yıkıcı Şiddeti', 'yeni Bir Hayat' başlıklarından oluşan 64 sahifelik 'Dağarcık Anıları' adlı ilk deneme kitabının tanıtımı ve imza günü Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşti, okur ilgisi yoğun oldu.  ENKAZ ALTINDA ÇIKTI YAŞAMA TUTUNDU Kitabında yer verdiği anılara 1970 yılında Gediz'de yaşanan ve hayatında derin iz bırakan depremle başlayan Gönül Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü; "Beş katlı binada yaşıyorduk. Ailece göçük altında kaldık. Peş peşe sarsıntılar oluyordu, duvarlar üzerimize geliyordu. Saatlerce 'kurtarın bizi' diyerek acı, acı bağırıyorduk. Tarım Kredi Kooperatifi müdürü olan babam, kaldığı boşlukta annemi ve kardeşlerimi kurtarma çabası veriyordu. 16 kişinin can verdiği binamızdan 4 kişi kurtulmuştu. Yakın akrabalarımızdan da 15 kişi yaşamını yitirmişti." 
Antalya'da yaşayan Gönül Çakır, yoksulluk, acılar ve kayıplarla geçen yaşamını, 'Dağarcık Anıları' adlı ilk deneme eseriyle kaleme aldı.

haberimizvar.net- Kütahya'nın Akçaalan Kasabası'nda dünyaya gelen Gönül Çakır, 1977 yılında evlenip Almanya'ya yerleşti. İki çocuk annesi Çakır, biricik oğlu yaşamdan kopunca hayatı alt-üst oldu. Çakır, evladından önce peş peşe anne-baba ve dört kardeşini de kaybetmişti. "Ben acıların kadını oldum" diyerek hayata küsen Çakır, uzun yıllar yaşadığı Almanya'dan 2010 yılında dönüp Antalya'ya yerleşti. Kendini özel bireylerin yaşamına adayan Gönül Çakır, yeniden yaşama tutundu.

ACILARINI YAZDI

Yaşadığı acıların yanında yokluk, yoksullukla da savaşan Gönül Çakır, "Yaşamdan kopan oğlumdan sonra kendimi yapayalnız hissetmiştim. Bu kadar acı içerisinde yaşayabilirsem hayat hikâyemi kaleme alacağım demiştim ve hayalimi ilk denemem, ilk heyecanım, ilk mutluluğum olan 'Dağarcık Anıları' ismini verdiğim kitabımla gerçekleştirmiş oldum" dedi. Antalya'da dostları arasında 'Gönül Sultan' lakabıyla tanınan Gönül Çakır'ın  'Hatça Deyze', 'Ayşe Abla', 'Annem', 'Depremin Yıkıcı Şiddeti', 'yeni Bir Hayat' başlıklarından oluşan 64 sahifelik 'Dağarcık Anıları' adlı ilk deneme kitabının tanıtımı ve imza günü Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşti, okur ilgisi yoğun oldu. 

ENKAZ ALTINDA ÇIKTI YAŞAMA TUTUNDU

Kitabında yer verdiği anılara 1970 yılında Gediz'de yaşanan ve hayatında derin iz bırakan depremle başlayan Gönül Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Beş katlı binada yaşıyorduk. Ailece göçük altında kaldık. Peş peşe sarsıntılar oluyordu, duvarlar üzerimize geliyordu. Saatlerce 'kurtarın bizi' diyerek acı, acı bağırıyorduk. Tarım Kredi Kooperatifi müdürü olan babam, kaldığı boşlukta annemi ve kardeşlerimi kurtarma çabası veriyordu. 16 kişinin can verdiği binamızdan 4 kişi kurtulmuştu. Yakın akrabalarımızdan da 15 kişi yaşamını yitirmişti." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.