Deri sektöründe 4 ayda 40 milyon dolar ihracat

EKONOMİ 14.05.2022 - 13:39, Güncelleme: 14.05.2022 - 13:39
 

Deri sektöründe 4 ayda 40 milyon dolar ihracat

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) düzenlediği Leather&Fur Fuarı, 31 Mayıs'ta Antalya'da kapılarını açacak. TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, "Yılın dört aylık rakamlarını incelediğimizde ihracatta yüzde 20 oranında bir artışla 40 milyon dolar ihracat söz konusu" dedi.

haberimizvar.net-TDKD'nin organize ettiği Leather&Fur Fuarı, 31 Mayıs'ta Antalya'nın Serik ilçesinde kapılarını açacak. 13 ülkeden 950 yabancı alıcının ağırlanacağı fuarın sektör ihracatına en az 30 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Fuarda moda defilesi ile ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.  TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, "Yılın dört aylık rakamlarını incelediğimizde ihracatta yüzde 20 oranında bir artışla 40 milyon dolar ihracat söz konusu. Önemli olan bu artışı sürdürülebilir kılmak. Türkiye, bana göre deri kürk ve konfeksiyon sektöründe üretim potansiyeli ve kalite anlamında dünyada ilk üçte. Yabancılar da aynı doğrultuda düşünüyor. Fuarımız dünyanın dört bir yanındaki alıcılar için gerçek bir çekim merkezi haline geldi. Klasik hale gelen defilemiz ise deri ve kürk modasına yön verir hale geldi" dedi.  Rusya, Ukrayna savaşının küresel ticareti olumsuz etkilediğini ifade eden Gözmen, şunları söyledi:  "Rusya, önemli ihracat pazarlarımızın başında geliyor. Burada önemli olan pazar çeşitliliğini sağlamak. Bu da üreticilerimizin dünyadaki eğilimleri yakından takip etmesinden ve yurt dışı fuarlara katılımdan geçiyor. Dernek olarak temel hedefimiz firmalarımızın daha fazla yurt dışına açılmasını sağlamak, finansmana daha kolay erişmelerine yardımcı olmak ve yeni ihracat pazarları keşfetmelerine danışmanlık sağlamak. Sektörümüzün yapısal sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek ülke ihracatına mevcudun 2 katı katkı sağlarız. Bunu yapacak potansiyele ve üretim kabiliyetine sahibiz." 
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) düzenlediği Leather&Fur Fuarı, 31 Mayıs'ta Antalya'da kapılarını açacak. TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, "Yılın dört aylık rakamlarını incelediğimizde ihracatta yüzde 20 oranında bir artışla 40 milyon dolar ihracat söz konusu" dedi.

haberimizvar.net-TDKD'nin organize ettiği Leather&Fur Fuarı, 31 Mayıs'ta Antalya'nın Serik ilçesinde kapılarını açacak. 13 ülkeden 950 yabancı alıcının ağırlanacağı fuarın sektör ihracatına en az 30 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Fuarda moda defilesi ile ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

 TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, "Yılın dört aylık rakamlarını incelediğimizde ihracatta yüzde 20 oranında bir artışla 40 milyon dolar ihracat söz konusu. Önemli olan bu artışı sürdürülebilir kılmak. Türkiye, bana göre deri kürk ve konfeksiyon sektöründe üretim potansiyeli ve kalite anlamında dünyada ilk üçte. Yabancılar da aynı doğrultuda düşünüyor. Fuarımız dünyanın dört bir yanındaki alıcılar için gerçek bir çekim merkezi haline geldi. Klasik hale gelen defilemiz ise deri ve kürk modasına yön verir hale geldi" dedi.

 Rusya, Ukrayna savaşının küresel ticareti olumsuz etkilediğini ifade eden Gözmen, şunları söyledi:

 "Rusya, önemli ihracat pazarlarımızın başında geliyor. Burada önemli olan pazar çeşitliliğini sağlamak. Bu da üreticilerimizin dünyadaki eğilimleri yakından takip etmesinden ve yurt dışı fuarlara katılımdan geçiyor. Dernek olarak temel hedefimiz firmalarımızın daha fazla yurt dışına açılmasını sağlamak, finansmana daha kolay erişmelerine yardımcı olmak ve yeni ihracat pazarları keşfetmelerine danışmanlık sağlamak. Sektörümüzün yapısal sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek ülke ihracatına mevcudun 2 katı katkı sağlarız. Bunu yapacak potansiyele ve üretim kabiliyetine sahibiz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.