Deriden harikalar yarattılar

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.10.2023 - 14:20, Güncelleme: 20.10.2023 - 14:20
 

Deriden harikalar yarattılar

Antalya'da deri işleme sanatına ilgi her geçen gün artıyor. Kursiyerler, göz kamaştıran deri çalışmalarını sanat severlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'ndeki Fikret Otyam Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Deri Aksesuar Yapma Sergisi'nin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Ferda Eyisaraç ile kursiyerler birlikte kesti.  ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç'ın eğitmenliğinde açılan 'Deri Aksesuar Yapma Kursu'na katılan kursiyerler büyük bir özenle kesip, biçip, diktikleri deriden çanta, cüzdan, kıyafet, şapka, kıyafet üstü aksesuarları, deri üzerine çizdikleri desen ve resimler üzerinde yakma işlemi uygulayarak ürettikleri duvar panolarını, dekoratif süs eşyalarını sergiledi. Sergilenen deri çalışmalarını hayranlıkla inceleyen Başkan Yardımcısı Sarı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, kurs öğretmeni ve kursiyerlerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. DERİ YAKILARAK DESEN OLUŞUYOR Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç, "Yakma tekniğiyle deri üzerine istenilen desen ve resim işleniyor, boyutlama yöntemiyle de üç boyutlu görüntü kazandırılıyor. Deri boyası kullanılarak da renklendiriliyor" dedi. Öğretmen Eyisaraç, deriden aksesuar yapımı kursuna özellikle genç kız ve yetişkin kadınların ilgisinin her geçen gün arttığını, yeteneklerin ortaya çıktığını, bazı kursiyerlerin ürettikleri deri çanta, cüzdan, kıyafet ve kıyafet üstü aksesuar, duvar panosu gibi çalışmaların satışından gelir elde ettiklerini de anlattı.
Antalya'da deri işleme sanatına ilgi her geçen gün artıyor. Kursiyerler, göz kamaştıran deri çalışmalarını sanat severlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'ndeki Fikret Otyam Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ' Deri Aksesuar Yapma Sergisi'nin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Ferda Eyisaraç ile kursiyerler birlikte kesti. 

ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç'ın eğitmenliğinde açılan ' Deri Aksesuar Yapma Kursu'na katılan kursiyerler büyük bir özenle kesip, biçip, diktikleri deriden çanta, cüzdan, kıyafet, şapka, kıyafet üstü aksesuarları, deri üzerine çizdikleri desen ve resimler üzerinde yakma işlemi uygulayarak ürettikleri duvar panolarını, dekoratif süs eşyalarını sergiledi. Sergilenen deri çalışmalarını hayranlıkla inceleyen Başkan Yardımcısı Sarı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, kurs öğretmeni ve kursiyerlerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

DERİ YAKILARAK DESEN OLUŞUYOR

Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç, "Yakma tekniğiyle deri üzerine istenilen desen ve resim işleniyor, boyutlama yöntemiyle de üç boyutlu görüntü kazandırılıyor. Deri boyası kullanılarak da renklendiriliyor" dedi. Öğretmen Eyisaraç, deriden aksesuar yapımı kursuna özellikle genç kız ve yetişkin kadınların ilgisinin her geçen gün arttığını, yeteneklerin ortaya çıktığını, bazı kursiyerlerin ürettikleri deri çanta, cüzdan, kıyafet ve kıyafet üstü aksesuar, duvar panosu gibi çalışmaların satışından gelir elde ettiklerini de anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.