Ders kitapları ücretsiz dağıtılacak

EĞİTİM 07.03.2024 - 16:35, Güncelleme: 07.03.2024 - 16:35
 

Ders kitapları ücretsiz dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların fahiş fiyat talep ettikleri ders kitaplarını önümüzdeki yıl ücretsiz olarak dağıtılacağını açıkladı. Bakanlığın bu kararı velilere nefes aldırdı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların cep yakan ders kitapları konusunda velilere nefes aldıracak bir karara imza attı. Bakanlık, önümüzdeki yıl okullarda ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması için düğmeye bastı, bazı yönetmelikleri değiştirdi. Buna göre yeni eğitim öğretim yılından itibaren tüm okullarda derslerde bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının okutulması zorunlu olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenleme kapsamında talep edilip edilmediğine bakılmaksızın tüm özel okullara öğrenci sayısı kadar ders kitabını ücretsiz gönderecek. Ders kitabını kullanmayan özel okullara Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7'inci maddesindeki cezalar uygulanacak. Özel okulların aynı fili tekrar etmeleri halinde ise brüt asgari ücretin 20 katına kadar idari para cezasına ve kurum açma izni ve çalışma ruhsatının iptaline kadar gidecek cezalar gündeme gelebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların fahiş fiyat talep ettikleri ders kitaplarını önümüzdeki yıl ücretsiz olarak dağıtılacağını açıkladı. Bakanlığın bu kararı velilere nefes aldırdı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların cep yakan ders kitapları konusunda velilere nefes aldıracak bir karara imza attı. Bakanlık, önümüzdeki yıl okullarda ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması için düğmeye bastı, bazı yönetmelikleri değiştirdi. Buna göre yeni eğitim öğretim yılından itibaren tüm okullarda derslerde bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının okutulması zorunlu olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenleme kapsamında talep edilip edilmediğine bakılmaksızın tüm özel okullara öğrenci sayısı kadar ders kitabını ücretsiz gönderecek.

Ders kitabını kullanmayan özel okullara Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7'inci maddesindeki cezalar uygulanacak. Özel okulların aynı fili tekrar etmeleri halinde ise brüt asgari ücretin 20 katına kadar idari para cezasına ve kurum açma izni ve çalışma ruhsatının iptaline kadar gidecek cezalar gündeme gelebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.