Dev denetim başladı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.10.2023 - 16:04, Güncelleme: 04.10.2023 - 16:04
 

Dev denetim başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde gerçekleştirilecek eş zamanlı denetimlerin bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Bu denetimler, et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ve yumurta işletmelerini kapsayacak ve 13 Ekim tarihine kadar devam edecek.

haberimizvar.net- Bakan Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yıl boyunca yapılan rutin denetimlere ek olarak, farkındalığın artırılması amacıyla eş zamanlı denetimlerin başlatıldığını belirtti. Daha önce lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerleri ile kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerin ardından, şimdi de et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ve yumurta işletmeleri denetlenecek. Bakan Yumaklı, denetimlerde teknik ve hijyenik koşullarda üretim, izlenebilirliğin sağlanması, kayıtların tutulması, depolama ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi hususlara ağırlık verileceğini belirtti. 7 bin 628 personelin görev alacağı denetimlerin, tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıda tüketmesi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Yumaklı, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ‘Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısında bulundu. Bakan Yumaklı, kurallara uyan ve vatandaşların sağlığını gözeten işletmelere teşekkür ederken, denetimlerin bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için gereken tedbirlerin alınmaya devam edeceğini söyleyen Bakan Yumaklı, halk sağlığının korunması için gerekli olan her türlü önlemin alınacağını da vurguladı. 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde gerçekleştirilecek eş zamanlı denetimlerin bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Bu denetimler, et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ve yumurta işletmelerini kapsayacak ve 13 Ekim tarihine kadar devam edecek.

haberimizvar.net- Bakan Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yıl boyunca yapılan rutin denetimlere ek olarak, farkındalığın artırılması amacıyla eş zamanlı denetimlerin başlatıldığını belirtti. Daha önce lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerleri ile kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerin ardından, şimdi de et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ve yumurta işletmeleri denetlenecek.

Bakan Yumaklı, denetimlerde teknik ve hijyenik koşullarda üretim, izlenebilirliğin sağlanması, kayıtların tutulması, depolama ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi hususlara ağırlık verileceğini belirtti. 7 bin 628 personelin görev alacağı denetimlerin, tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıda tüketmesi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Yumaklı, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ‘Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısında bulundu.

Bakan Yumaklı, kurallara uyan ve vatandaşların sağlığını gözeten işletmelere teşekkür ederken, denetimlerin bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için gereken tedbirlerin alınmaya devam edeceğini söyleyen Bakan Yumaklı, halk sağlığının korunması için gerekli olan her türlü önlemin alınacağını da vurguladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.