Dev yatırım ihaleye çıkıyor

GÜNDEM 02.03.2024 - 10:52, Güncelleme: 02.03.2024 - 10:52
 

Dev yatırım ihaleye çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından arıtma tesislerinde oluşan çamurun yakılmasını sağlayacak olan dev proje hayata geçiyor. Bu proje ile arıtma çamurları bundan böyle doğaya bırakılmayacak. Proje ihale aşamasına geldi.

haberimizvar.net- Daha önce Fransa’nın Başkenti Paris’e giden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Antalya Atık Yönetimi ve Kanalizasyon Projesi için 59 milyon 850 bin Euro’luk kredi anlaşması ile 300 bin Euro’luk hibe anlaşması yapmıştı. Antalya’da toplam 39 adet arıtma tesisi bulunuyor. Bu artma tesislerinde arıtma işlemi sonrası çamur kalıyor. Bu çamurda belli yerlere taşınarak buralarda doğada yok olması bekleniyor. Şimdiye kadar çamurlar Korkuteli’nin İmecik Yaylası’na serpiliyordu. Ancak çamurun verdiği zarar zaman zaman gündeme taşınıyordu. Ayrıca bu çamurun transferi için yıllık 300 milyon lira da ödeme yapılıyordu. DEV PROJE Belediye çamurun yakılmasına ilişkin kurulacak fırın projesini tamamladı. Bu ay içerisinde ihaleye çıkacak olan proje kapsamında çamur 850 derecede fırında yakılacak. Bu tesiste yakılan çamur, kül haline gelecek. Böylece çamur doğaya salınmayacak. Ayrıca ortaya çıkan kül çimentonun en önemli malzemesi olan klinkerin 4 elementinden biri olan Dikalsiyum Silikat. 300 milyon taşıma parasından kurtulan ASAT ayrıca Dikalsiyum Silikat satışından da para kazanacak. HURMA’YA KURULACAK Fırın tesisi Hurma Arıtma Tesisleri’ne kurulacak. Ayrıca buranın kapasitesi de artırılacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından arıtma tesislerinde oluşan çamurun yakılmasını sağlayacak olan dev proje hayata geçiyor. Bu proje ile arıtma çamurları bundan böyle doğaya bırakılmayacak. Proje ihale aşamasına geldi.

haberimizvar.net- Daha önce Fransa’nın Başkenti Paris’e giden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Antalya Atık Yönetimi ve Kanalizasyon Projesi için 59 milyon 850 bin Euro’luk kredi anlaşması ile 300 bin Euro’luk hibe anlaşması yapmıştı.

Antalya’da toplam 39 adet arıtma tesisi bulunuyor. Bu artma tesislerinde arıtma işlemi sonrası çamur kalıyor. Bu çamurda belli yerlere taşınarak buralarda doğada yok olması bekleniyor. Şimdiye kadar çamurlar Korkuteli’nin İmecik Yaylası’na serpiliyordu. Ancak çamurun verdiği zarar zaman zaman gündeme taşınıyordu. Ayrıca bu çamurun transferi için yıllık 300 milyon lira da ödeme yapılıyordu.

DEV PROJE

Belediye çamurun yakılmasına ilişkin kurulacak fırın projesini tamamladı. Bu ay içerisinde ihaleye çıkacak olan proje kapsamında çamur 850 derecede fırında yakılacak. Bu tesiste yakılan çamur, kül haline gelecek. Böylece çamur doğaya salınmayacak. Ayrıca ortaya çıkan kül çimentonun en önemli malzemesi olan klinkerin 4 elementinden biri olan Dikalsiyum Silikat. 300 milyon taşıma parasından kurtulan ASAT ayrıca Dikalsiyum Silikat satışından da para kazanacak.

HURMA’YA KURULACAK

Fırın tesisi Hurma Arıtma Tesisleri’ne kurulacak. Ayrıca buranın kapasitesi de artırılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.