Deva'dan barınma eylemi

SİYASET 07.10.2022 - 14:49, Güncelleme: 07.10.2022 - 14:50
 

Deva'dan barınma eylemi

DEVA'lı gençler barınma sorununa karşı Akdeniz Üniversitesi önünde eylem yaptı. Barınma sorununa dikkat çekmek için çadır kurmak isteyen DEVA'lı gençlere izin verilmedi

Haberimizvar - Deva Partisi Antalya İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Erdem Ateş, yönetimiyle birlikte milyonlarca öğrenci için kabus haline gelen barınma krizine değinmek amacıyla Akdeniz üniversitesi önünde basın açıklaması yaptı.  Açıklamadan önce çadır kurmak isteyen DEVA'lı gençlere emniyet güçleri izin vermedi. Açıklamayı okuyan Antalya İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Erdem Ateş, "Bildiğiniz üzere bu yıl zorlu bir çalışma döneminin ardından YKS’ye giren 105 bin öğrenci üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptıramadı. 86 bin 975'i devlet ve 18 bin 977'si vakıf üniversitesini kazanan toplam 105 bin 772 gencimiz eğitimine ne yazık ki devam edemeyecek. Yüz binlerce kontenjan boş kaldı. İlk tercihte dolmayan kontenjanlara ek olarak üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptırmayan öğrencilerle birlikte üniversitelerde 122 bin 209 kontenjan bomboş. Üniversite eğitimi için İstanbul'da 15 bin 92, Ankara’da 3401, İzmir’de 2568, Antalya’da ise 2318 öğrenci kayıt yaptıramadı. İktidarın yarattığı ekonomik kriz nedeniyle yoksulluk ve yoksunluk ile mücadele eden öğrencilerimiz, bir yandan da barınma sorunu yaşıyor. Öğrencilerin çözülmesi gereken sorunlarının başında yurt, yani barınma geliyor" dedi.   ÖĞRENCİLER AÇIKTA KALMAMALI "Rakamlar yalan söylemez" diyen Ateş, açıklamasına şöyle devam etti: "Sayın Bakan yurt kapasitesinin rekor seviyeye ulaştığını söylüyor ancak rakamlar asla yalan söylemez. Bu yıl 850 bin öğrenci üniversiteye girmeye hak kazandı. Üniversitede okuyan toplam öğrenci sayısı ise yaklaşık 4 milyon. Tüm Türkiye’deki KYK yurt kapasitesi ise yalnızca 800 bin. Bu, yetmiyor. Bütün denge alt üst olmuş durumda. Her ilde üniversite açan iktidar, o üniversitelerde okuyacak öğrencilerin kalacağı yurtları hesaplamadı. Sorunun kökü de tam olarak burada. Her geçen yıl, yeni açılan üniversiteler ve artan öğrenci sayısıyla birlikte barınma ihtiyacı hızla artarken, KYK yurt sayısı ve kapasitesi bu ihtiyacı karşılamaktan çok ama çok uzak noktada. Oysa Türkiye, gençlerini açıkta bırakan bir ülke asla olmamalı" BU SORUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ DEVA Partisi iktidarında hiç bir öğrencinin sokakta kalmayacağını belirten Ateş, "DEVA Partisi iktidarında; herkesin barınma hakkına sahip çıkılacak. 81 ilde bölge bazında ve il bazında fizibilite çalışması yapılacak. Sosyal devlet anlayışına uygun olarak yurtların yetersiz olduğu bölgelerde ve şehirlerde yurtların kapasitelerini arttırılacak. Ayrıca gerekli durumlarda ek yurtların inşa edilmesine öncülük edeceğiz. Yatırım bütçesi ile üniversite içinde yurt yapılmasını kolaylaştırılacak. Gençlerimizin insanca yaşama hakkını sahip çıkıp, Bu sorunu mevcut iktidar gibi görmezden gelemeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değil bizler de çadır kamplarına mahkum değiliz" diyerek sözlerini tamamladı.
DEVA'lı gençler barınma sorununa karşı Akdeniz Üniversitesi önünde eylem yaptı. Barınma sorununa dikkat çekmek için çadır kurmak isteyen DEVA'lı gençlere izin verilmedi

Haberimizvar - Deva Partisi Antalya İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Erdem Ateş, yönetimiyle birlikte milyonlarca öğrenci için kabus haline gelen barınma krizine değinmek amacıyla Akdeniz üniversitesi önünde basın açıklaması yaptı.  Açıklamadan önce çadır kurmak isteyen DEVA'lı gençlere emniyet güçleri izin vermedi. Açıklamayı okuyan Antalya İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Erdem Ateş, "Bildiğiniz üzere bu yıl zorlu bir çalışma döneminin ardından YKS’ye giren 105 bin öğrenci üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptıramadı. 86 bin 975'i devlet ve 18 bin 977'si vakıf üniversitesini kazanan toplam 105 bin 772 gencimiz eğitimine ne yazık ki devam edemeyecek. Yüz binlerce kontenjan boş kaldı. İlk tercihte dolmayan kontenjanlara ek olarak üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptırmayan öğrencilerle birlikte üniversitelerde 122 bin 209 kontenjan bomboş. Üniversite eğitimi için İstanbul'da 15 bin 92, Ankara’da 3401, İzmir’de 2568, Antalya’da ise 2318 öğrenci kayıt yaptıramadı. İktidarın yarattığı ekonomik kriz nedeniyle yoksulluk ve yoksunluk ile mücadele eden öğrencilerimiz, bir yandan da barınma sorunu yaşıyor. Öğrencilerin çözülmesi gereken sorunlarının başında yurt, yani barınma geliyor" dedi.

 

ÖĞRENCİLER AÇIKTA KALMAMALI

"Rakamlar yalan söylemez" diyen Ateş, açıklamasına şöyle devam etti: "Sayın Bakan yurt kapasitesinin rekor seviyeye ulaştığını söylüyor ancak rakamlar asla yalan söylemez. Bu yıl 850 bin öğrenci üniversiteye girmeye hak kazandı. Üniversitede okuyan toplam öğrenci sayısı ise yaklaşık 4 milyon. Tüm Türkiye’deki KYK yurt kapasitesi ise yalnızca 800 bin. Bu, yetmiyor. Bütün denge alt üst olmuş durumda. Her ilde üniversite açan iktidar, o üniversitelerde okuyacak öğrencilerin kalacağı yurtları hesaplamadı. Sorunun kökü de tam olarak burada. Her geçen yıl, yeni açılan üniversiteler ve artan öğrenci sayısıyla birlikte barınma ihtiyacı hızla artarken, KYK yurt sayısı ve kapasitesi bu ihtiyacı karşılamaktan çok ama çok uzak noktada. Oysa Türkiye, gençlerini açıkta bırakan bir ülke asla olmamalı"

BU SORUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

DEVA Partisi iktidarında hiç bir öğrencinin sokakta kalmayacağını belirten Ateş, "DEVA Partisi iktidarında; herkesin barınma hakkına sahip çıkılacak. 81 ilde bölge bazında ve il bazında fizibilite çalışması yapılacak. Sosyal devlet anlayışına uygun olarak yurtların yetersiz olduğu bölgelerde ve şehirlerde yurtların kapasitelerini arttırılacak. Ayrıca gerekli durumlarda ek yurtların inşa edilmesine öncülük edeceğiz. Yatırım bütçesi ile üniversite içinde yurt yapılmasını kolaylaştırılacak. Gençlerimizin insanca yaşama hakkını sahip çıkıp, Bu sorunu mevcut iktidar gibi görmezden gelemeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değil bizler de çadır kamplarına mahkum değiliz" diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.